Primul smartwatch cu Windows 10 va fi lansat anul acesta

Primul smartwatch cu Windows 10 va fi lansat anul acesta

Microsoft a anunțat că, în lunile următoare, o companie germană va lansa primul smartwatch cu Windows 10 IoT Core. Deși compania nu a oferit multe detalii, pare să fie un dispozitiv cel puțin interesant. Citește această știre pentru a afla ce va avea de oferit și care este piața țintă pentru un astfel de dispozitiv:

Reclamă

Smartwatch-ul TrekStor vine cu Windows 10 IoT Core

TrekStor, smartwatch, Windows 10
TrekStor, smartwatch, Windows 10

Compania germană TrekStor va lansa până la finalul anului 2017 un smartwatch cu un ecran de 1,54 inci, protejat de Gorilla Glass 3. Va oferi suport pentru rețele wireless și dispozitive Bluetooth, precum și un spațiu de stocare "generos". Nu este clar ce înseamnă asta, dar ținând cont că Windows 10 IoT Core ocupă 2 GO, smartwatch-ul ar trebui să aibă cel puțin 4 GO pentru o funcționare bună.

Nu se menționează nimic concret despre procesorul pe care îl va avea și nici despre bateria inclusă. Noi speculăm că sunt șanse mari să folosească cel mai comun procesor folosit în smartwatch-urile lansate în ultimele luni: Snapdragon Wear 2100. De asemenea, durata de viață a bateriei ar trebui să fie de cel puțin o zi.

Pentru cine este smartwatch-ul TrekStor?

Dispozitivul va putea rula aplicații universale Windows (UWP), servicii Microsoft Azure, Microsoft Cognitive Services și alte servicii Microsoft. Smartwatch-ul este creat pentru clienții de business și realizarea de sarcini precum:

Reclamă
  • Managementul inventarelor din segmentul retail
  • Automatizarea serviciilor pentru clienți, în domeniul ospitalității
  • Automatizări industriale în industria prelucrătoare
  • Îngrijirea pacienților în domeniul asistenței medicale
  • Alte scenarii inter-industriale cum ar fi managementul activelor, gestionarea flotelor, etc

Când vom avea un smartwatch cu Windows 10 în segmentul consumer?

Fanii companiei Microsoft așteptau cu nerăbdare Microsoft Band 3, care ar fi trebuit să fie lansat în 2016. Din păcate, acest dispozitiv a fost anulat și întreaga linie de produse Microsoft Band a fost închisă. Se pare că Microsoft a renunțat complet la nișa dispozitivelor purtabile și vom avea în viitor smartwatch-uri și alte dispozitive similare doar de la companii terțe precum TrekStor. Din păcate, și în această nișă, dominația Android își spune cuvântul și majoritatea smartwatch-urilor din segmentul consumer folosesc Android Wear. Va reuși vreodată Microsoft să cucerească o cotă de piață importantă în acest segment prin intermediul Windows 10 IoT?

Descoperă: Productivitate Blog Hardware și sunete Știri Windows