Problemă: OneDrive merge acum pe Windows doar dacă folosești NTFS

În ultimele săptămâni, au apărut utilizatori de OneDrive pe mai multe comunități online care se plâng de faptul că OneDrive nu mai funcționează pe partiții și unități de stocare care nu folosesc sistemul de fișiere NTFS. Se pare că este o problemă pe scară largă, care afectează toți utilizatorii de OneDrive, indiferent de versiunea de Windows pe care o folosesc. Află ce sisteme de fișiere nu mai merg cu OneDrive, ce soluție a fost găsită pentru rezolvarea problemei și ce informații oferă Microsoft:

OneDrive nu mai merge pe partiții și unități de stocare care nu folosesc NTFS

Dacă încerci să folosești OneDrive pe partiții și unități de stocare care folosesc sistemele de fișiere FAT32, exFAT sau ReFS, vei primi un mesaj de eroare care-ți spune că unitatea de stocare respectivă trebuie formatată folosind sistemul de fișiere NTFS.

OneDrive, NTFS, eroare

Eroarea apare pe ultima versiune de OneDrive (17.3.6917.0607), lansată de Microsoft pe 13 iunie 2017. În notițele despre lansarea acestei versiuni Microsoft nu declară nimic despre această schimbare majoră, ceea ce a crescut nivelul de frustrare al utilizatorilor care s-au lovit de această problemă.

OneDrive nu mai acceptă alte sisteme de fișiere în afară de NTFS, atât pentru versiunile de test de Windows 10 disponibile în programul Windows Insider cât și în versiunile stabile oferite clienților casnici și de business, cum ar fi Windows 10 Creators Update. Cât timp folosești cel mai nou client de OneDrive, indiferent de versiunea ta de Windows, te lovești de această nouă limitare.

Singura soluție a utilizatorilor de OneDrive este să-și convertească partițiile și unitățile de stocare unde vor să folosească OneDrive, în sistemul de fișiere NTFS. Din păcate, puțini utilizatori știu cum să facă asta.

Microsoft tace și nu oferă informații oficiale despre această problemă

Din păcate, compania Microsoft nu a făcut un anunț public despre această schimbare importantă și nici nu a comunicat nimic după ce utilizatori frustrați din toată lumea au început să se lovească de această problemă.

Sperăm ca echipa OneDrive să înceteze cu această tăcere și să ofere informații complete despre această schimbare, planurile lor și ce soluții oferă utilizatorilor.

Tu ai probleme cu OneDrive?

La final, înainte de a închide această știre, spune-ne despre experiența ta cu OneDrive. Te-ai lovit de această problemă și, dacă da, cum ai rezolvat-o? Folosește formularul de comentarii accesibil mai jos pentru a ne spune povestea ta.

Descoperă: Productivitate Blog OneDrive Programe Știri Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează