Qualcomm și Microsoft vor lansa primul "PC celular" până la finalul anului

Qualcomm și Microsoft vor lansa primul

Ce-ai zice dacă Microsoft ar oferi un "PC celular" bazat pe procesorul inclus în Samsung Galaxy S8? Acest PC va beneficia de o autonomie ridicată și va putea rula atât aplicații universale Windows (UWP) din Magazinul Windows cât și aplicații desktop clasice, realizate pentru plaforma x86. Se pare că această idee va deveni realitate până la finalul acestui an. Mai multe detalii, în această știre:

Reclamă

Primul "PC celular" va avea un procesor ARM Snapdragon 835 și un cip grafic Adreno 540

Conform datelor făcute publice de presa internațională și Steve Mollenkopf, CEO-ul companiei Qualcomm, la început vor fi lansate doar câteva dispozitive de acest gen, deoarece Qualcomm dorește să testeze mai întâi piața, mai ales după fiasco-ul cu Windows RT, de la lansarea sistemului de operare Windows 8.

Qualcomm, Microsoft
Qualcomm, Microsoft

Aceste dispozitive vor fi foarte subțiri și ușoare, vor beneficia de o autonomie ridicată și vor fi capabile să redea clipuri video la rezoluții 4K, datorită combinației dintre procesorul Snapdragon 835 și cipul grafic Adreno 540.

Dispozitivul va fi conectat la o rețea mobilă, la fel ca un smartphone și va oferi suport pentru Bluetooth 5 și rețele wireless 802.11n și 802.11ac.

Până acum, și-au exprimat interesul pentru construirea a astfel de sisteme, producători precum Dell și HP.

Reclamă

"PC-ul celular" va rula și aplicații desktop x86

Microsoft ne-a demonstrat deja că Windows 10 poate rula aplicații x86 pe platforma ARM. Au făcut o demonstrație în acest sens, rulând Photoshop pe un sistem cu procesorul Snapdragon 835. Cel mai probabil, rularea aplicațiilor desktop va suferi la capitolul performanță, dar ar trebui să fie suficientă emularea oferită de Microsoft pentru a folosi aplicații de productivitate folosite de către majoritatea utlizatorilor.

Cel mai probabil, acest PC nu va fi o alegere bună pentru gameri, care vor fi limitați la a rula jocuri din Magazinul Windows, create pentru platforma UWP (Universal Windows Platform). Mai multe detalii despre jocuri și platforma UWP, găsești în acest articol: Ce câștigăm când jocurile de Windows devin aplicații universale?.

Ce părere ai despre ideea unui "PC-ul celular"?

Noi ne dorim de multă vreme ca Microsoft să inoveze și mai mult în spațiul mobil și ne bucurăm să aflăm despre acest proiect. Tu ce părere ai despre PC-ul celular? Ai cumpăra un astfel de dispozitiv?

Descoperă: Productivitate Blog Hardware și sunete Recomandate Știri Windows