Recenzie acumulator extern Canyon CNE-CPB78

Rating

Pentru călătoriile lungi, departe de rețeaua electrică, vă va trebui cel mai probabil o baterie externă pentru dispozitivele mobile. Desigur, asta dacă nu decideți să luați în bagaj vechiul telefon Nokia 6310, a cărui baterie ține zece zile cu ușurință. In acest articol vom testa o baterie externă de la Canyon, mai exact Canyon CNE-CPB78. Numărul 78 din codul de produs reprezintă 7800 mAh, o capacitate decentă pentru o baterie externă. Dar să vedem cum se comportă acest dispozitiv, în acest review:

Despachetarea acumulatorului extern Canyon CNE-CPB78

Dispozitivul sosește într-o cutie neagră cu portocaliu și dispune de trei fante de vizualizare a produsului, protejat de o folie de plastic dur. Pe cutie sunt afișate informații relevante despre produs, inclusiv lungimea cablului micro-USB și curentul maxim ce poate fi furnizat.

Canyon CNE-CPB78

Cutia conține acumulatorul, cablul micro-USB și un mic manual care furnizează informații suplimentare cu privire la funcționare și operare. Unitatea testată de noi era albastră, dar există și versiuni cu carcasa albă, neagră sau galbenă.

Canyon CNE-CPB78

Construcție și specificații tehnice

Dispozitivul este solid și bine construit. Acesta are greutate de 180 grame iar dimensiunile sale sunt 100 x 62,6 x 23,3 mm. Canyon CNE-CPB78 conține o baterie Litiu Polimer cu o capacitate declarată de 7800 mAh. Pentru a vă da un punct de referință, în medie, o baterie de telefon mobil are o capacitate 2200-2500 mAh. Dispozitivul poate fi încărcat prin conectarea la o sursă de alimentare prin intermediul unui cablu micro USB. Curentul de intrare este 1A (amper), ceea ce înseamnă că nu se va încărca foarte repede, în timp ce acumulatorul poate furniza 1A pe un port USB și 2A pe celălalt.

Canyon CNE-CPB78

Toate porturile sunt plasate pe aceeași parte și sunt etichetate (IN si OUT). Ceea ce nu este etichetat însă, este care port USB poate furniza 2A și care 1A. Informația există în manual, dar suntem de părere că o culoare diferită a porturilor sau o etichetă corespunzătoare ar fi fost o idee bună. Ca principiu, un port ce furnizează un curent mai mare poate încărca mai rapid un dispozitv. In imaginea de mai sus, portul din dreapta este cel care poate furniza 2 amperi. O funcție suplimentară binevenită este lanterna cu LED, care poate fi utilă atunci când nu aveți la dispoziție nici o altă sursă de lumină. Este suficientă pentru a citi sau în cazul în care nu vă găsiți cheile în cort, dar să nu vă așteptați la farul din Alexandria.

Canyon CNE-CPB78

Dispozitivul are un singur buton, care este folosit pentru a porni (apăsare scurtă) și opri (apăsare lungă) dispozitivul. Acesta controlează și lanterna (apăsați de două ori butonul pentru a o porni sau opri). Capacitatea rămasă a acumulatorului este indicată de către cele patru LED-uri albastre atunci când aparatul este pornit, astfel: trei LED-uri indică mai puțin de 75%, două indică mai puțin de 50% și un LED pentru mai puțin de 25%.

Pentru mai multe informații și poze, puteți vizita pagina produsului: Canyon CNE-CPB78.

Experiența de utilizare a acumulatorului extern Canyon CNE-CPB78

În timpul testului nostru, am măsurat timpii de încărcare și capacitatea de a încărca unul sau două dispozitive. Încărcarea acumulatorului durează mult timp - am măsurat nu mai puțin de cinci ore pentru o încărcare completă. Încărcarea unui telefon Sony Xperia Z1 Compact, ce dispune de o baterie de 2300 mAh, a durat 2 ore și 15 minute în portul USB care furnizează 2A. Canyon CNE-CPB78 putut încărca telefonul complet de două ori înainte de a fi nevoie să fie conectat la priză. Pentru cei dintre voi care se întreabă cum se face că un acumulator extern cu o capacitate nominală de 7800 mAh poate încărca o baterie 2200 mAh de doar două ori, răspunsul este "eficiență". Eficiența tehnologiei implicate este de 70-80%, ceea ce înseamnă că doar 70-80% din capacitatea nominală va fi folosită pentru încărcare, restul fiind pierdută sub formă de căldură. De aici rezultă o capacitate efectivă de 5500-6250 mAh. E bine să luați această eficiență de 70-80% în considerare atunci când achiziționați o baterie externă.

Acumulatorul extern Canyon CNE-CPB78 poate încărca în continuare dispozitivele conectate în timp ce este conectat la priză. Duratele de încărcare vor fi mult mai mari în acest caz, deoarece curentul de intrare nu este suficient pentru a încărca acumulatorul și dispozitivele conectate la viteză maximă. Nu am avut probleme în a încărca două dispozitive în același timp.

Acumulatorul nu este voluminos și poate fi ușor transportat într-o geantă de laptop. Canyon CNE-CPB78 arată suficient de bine pentru a fi așezat pe masa de la cafenea și pare suficient de solid pentru excursii.

Canyon CNE-CPB78

Per total, am fost mulțumit de CNE-CPB78 Power Bank și nu i-am găsit defecte majore. Singura nemulțumire a fost legată de etichetarea insuficientă a celor două porturi USB (ieșire de 1A/2A).

Notă produs 4/5

Verdict

Acumulatorul extern Canyon CNE-CPB78 este un dispozitiv solid, cu un aspect plăcut și caracteristici bune pentru o baterie externă. Pentru cei dintre voi care călătoresc departe de rețeaua electrică pentru perioade lungi și au nevoie să păstreze dispozitivele mobile alimentate, capacitatea decentă (7800 mAh), cele două porturi USB, indicatorii LED și lanterna fac din Canyon CNE-CPB78 o achiziție bună. Dispozitivul va încărca complet un telefon mobil sau o tabletă de două ori înainte de a fi nevoie să fie reîncărcat, asa că aceia dintre voi care au dispozitive cu consum ridicat de energie sau călătoresc pentru mai mult timp, vor avea nevoie de acumulatori externi de capacitate mai mare.

Descoperă: Smartphone Recenzii
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează