Recenzie iClever Bluetooth Wireless Speaker IC-BTS02- O boxă portabilă foarte bună

Rating

iClever este o companie care oferă, așa cum le place lor să spună, electronice cool. Unul dintre cele mai noi produse ale lor este o boxă portabilă cu conectare prin Bluetooth. Am testat-o și noi timp de o săptămână și ne-a lăsat o impresie foarte bună. Vă invităm să citiți recenzia completă în cazul în care sunteți în căutarea unui astfel de gadget.

Despachetarea iClever Bluetooth Wireless Speaker

Boxa iClever vine într-o cutie albastră din carton, cu imaginea produsul pe partea din față. Puteți vedea sub poză și denumirea oficială a dispozitivului - IC-BTS02.

iClever, IC-BTS02, bluetooth, boxa, portabila, review, recenzie

Pe spatele cutiei putem vedea lista de specificații tehnice.

iClever, IC-BTS02, bluetooth, boxa, portabila, review, recenzie

Odată deschisă cutia, veți găsi boxa într-o pungă de plastic învelită într-un burete protector, un cablu USB pentru încărcare și un cablu audio, în caz că doriți să conectați boxa prin cablu la un dispozitiv fără Bluetooth.

iClever, IC-BTS02, bluetooth, boxa, portabila, review, recenzie

Pe lângă accesoriile amintite, mai găsim și un mic manual de utilizare.

Specificații hardware

Boxa IC-BTS02 folosește un difuzor cu diametru de 45mm, o impedanță de 2 Ohmi și o putere RMS de 5 Wați. Conectivitatea prin Bluetooth este asigurată de un cip Bluetooth CSR 4.0 care suportă mai multe protocoale:

  • AD2P
  • AVRCP
  • HFE
  • HFP

Plaja de frecvențe a difuzorului este între 90Hz - 18KHz și boxa este alimentată de o baterie internă Litiu-Polimer de 5000mAh.

Dispozitivul nu ocupă mult loc, dimensiunile sale fiind 64,5 x 64,5 x 70,1mm (lungime x lățime x înălțime). IC-BTS02 cântărește doar 261 de grame, fiind foarte ușor de transportat.

Puteți găsi lista completă a specificațiilor aici.

Experiența de utilizare

Boxa are un design foarte plăcut și elegant, o formă aproape cubică, fiind un accesoriu care arată foarte bine în orice mediu, atât acasă cât și la birou. Grila difuzorului este orientată în sus, optimizând calitatea sunetului și volumul.

Tot ansamblul este închis într-o carcasă metalică lucioasă care, deși arată foarte bine, este și un magnet de amprente.

Pe partea frontală a boxei puteți vedea logo-ul iClever, chiar deasupra butonului dedicat pentru controlul apelurilor telefonice și conectarea/deconectarea dispozitivelor Bluetooth. Un LED albastru din interiorul butonului vă informează când boxa este conectată și începe să pulseze când este deconectată. Împreună cu notificarea vizuală vine și una auditivă, atunci când conectați sau deconectați boxa de la un dispozitiv.

iClever, IC-BTS02, bluetooth, boxa, portabila, review, recenzie

Partea din spate a boxei găzduiește conectorul micro-USB pentru încărcarea bateriei și conectorul audio de 3,5mm. Între ele avem și un LED roșu care indică starea încărcării bateriei.

iClever, IC-BTS02, bluetooth, boxa, portabila, review, recenzie

Ce nu ne-a plăcut la IC-BTS02 a fost amplasarea butoanelor de control al melodiilor. Sunt așezate pe partea inferioară a boxei, împreună cu un comutator de pornire/oprire. Dacă poziționarea butonului de pornit/oprit aici este acceptabilă, nu putem spune același lucru despre butoanele de control al volumului și de redare audio. Practic de fiecare dată când vreți să schimbați melodia sau să modificați volumul, trebuie să ridicați boxa. O decizie de design nu foarte fericită, din punctul nostru de vedere.

iClever, IC-BTS02, bluetooth, boxa, portabila, review, recenzie

Calitatea sunetului oferit de IC-BTS02 este una mai mult decât decentă, atât în timpul apelurilor telefonice cât și în timpul audițiilor muzicale. Ne-a plăcut și faptul că boxa se oprește automat după 15 minute de inactivitate, ceea ce ajută la conservarea energiei bateriei.

Dacă tot vorbim de baterie, ea rezistă în jur de 8 - 10 ore de ascultat muzică și se încarcă în 2-3 ore.

Conectarea Bluetooth s-a făcut ușor și fără bătăi de cap. Am testat IC-BTS02 cu un smartphone Nexus 5 care rulează cea mai nouă versiune de Android. Imediat ce telefonul a detectat boxa, am putut să o selectăm din listă și conectarea s-a făcut aproape instantaneu. Dacă opriți comunicarea Bluetooth pe telefon, acesta va detecta singur boxa data viitoare când porniți din nou modulul Bluetooth.

iClever, IC-BTS02, bluetooth, boxa, portabila, review, recenzie

Microfonul încorporat este bun, dar nu vă așteptați să vă faceți auzit în timpul unei convorbiri din celălalt capăt al camerei. Raza microfonului este de aproximativ 2 metri, așa că va trebui să fiți destul de aproape de boxă pentru ca persoana cu care vorbiți să vă audă.

În afară de amplasarea ciudată a butoanelor de volum și control al melodiilor, nu prea avem ce să reproșăm boxei iClever. Experiența de utilizare este foarte bună și dispozitivul este unul de calitate!

Notă produs 4/5

Verdict

iClever oferă prin această boxă o soluție foarte bună pentru cei care doresc să asculte muzică de pe telefon fără să folosească o pereche de căști, dar și pentru cei care caută o soluție rapidă pentru apeluri de grup. Calitatea sunetului, designul atrăgător și autonomia foarte bună fac din iClever IC-BTS02 un dispozitiv foarte atractiv.

Descoperă: Divertisment Recenzii
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează