Recenzie Lenovo TAB 2 A7 - O Tabletă Cu Performanțe Medii La Un Preț Accesibil

Rating

Am avut ocazia de curând să testăm una dintre cele mai recente apariții Lenovo pe piața tabletelor: modelul Lenovo TAB 2 A7. Lenovo este o companie care a pășit în lumea digitală importantă în 2005, odată cu achiziția departamentului de calculatoare al IBM, un jucător de prestigiu pe piața digitală în anii '80 și '90. Între timp, Lenovo s-a specializat în calculatoare, laptop-uri, notebook-uri și de puțin timp, s-a afirmat pe piața dispozitivelor mobile. Prima tabletă Lenovo a fost lansată la începutul anului 2014. Modelul testat de noi în acest review, Lenovo TAB 2 A7, este relativ tânăr, văzând lumina zilei în ianuarie 2015. L-am testat timp de aproximativ o săptămână și acum a venit timpul să vă spunem ce părere avem despre el, în acest review:

Despachetarea Lenovo TAB 2 A7

Pachetul pe care Lenovo l-a conceput pentru această tabletă constă într-o cutie neagră din carton, aproximativ de aceleași dimensiuni ca tableta propriu-zisă și sigilată cu sticker-ul de securitate Lenovo. Pe partea din față a cutiei este afișată o imagine a tabletei, în timp ce partea din spate a cutiei oferă câteva informații despre specificațiile tehnice ale acesteia. Lateralele cutiei sunt complet negre, neoferind nicio informație suplimentară.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Imediat ce deschizi cutia și glisezi containerul interior, primul lucru pe care îl observi este însăși tableta, așezată deasupra celorlalte elemente din pachet.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Ascunse sub tabletă, vei găsi încărcătorul de priză împreună cu cablul microUSB pentru încărcare și transfer de date și Ghidul de Siguranță, Garanția și Ghidul de Pornire Rapidă.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Odată cu acestea se încheie lista cu obiectele conținute în pachetul tabletei TAB 2 A7.

Specificații Hardware

Lenovo a ales un ecran IPS LCD de 7" cu o rezoluție de 600x1024 pixeli pentru această tabletă, la o densitate a pixelilor de 170ppi. Acesta nu este unul dintre cele mai clare și calitative ecrane de pe piață, însă dată fiind categoria de preț în care se încadrează această tabletă, ecranul reproduce culorile într-o manieră surprinzător de vie și naturală. Luminozitatea ecranului este de asemenea destul de ridicată pentru a satisface majoritatea utilizatorilor.

În interior, tableta este condusă de un procesor cu 4 nuclee Cortex A7 care rulează la frecvența de 1.3 GHz, pe un chipset Mediatek MT8382M. Cantitatea de memorie RAM este de 1GO, în timp ce grafica este asigurată de un procesor grafic Mali-400MP2. Spațiul de stocare intern oferă 8GO de memorie, care poate fi extins utilizând un card de memorie SD de până la 32GO (achiziționat separat).

Codul modelului pe care l-am testat noi este TAB 2 A7-30F, ceea ce înseamnă că la capitolul conectivitate, se bazează exclusiv pe rețele WLAN. În funcție de zona în care vă găsiți pe glob, este posibil să găsiți alte variante ale modelului în cauză, și anume TAB 2 A7-30HC (WLAN + 3G și voce), TAB 2 A7-30GC (WLAN + 2G și voce) sau TAB 2 A7-30H (WLAN + 3G). Slotul pentru introducerea cartelei SIM folosită în rețelele celulare se găsește lângă slotul cardului de memorie SD.

Dimensiunile fizice ale acestei tablete sunt 189 x 105 x 9.3 mm (Înălțime x Lățime x Grosime). Greutatea ei este de aproximativ 269g, ceea ce o plasează în categoria tabletelor ușoare. Bateria cu care operează această tabletă este de 3450 mAh, ceea ce poate să nu pară prea mult, însă dat fiind că este alcătuită din componente care nu necesită prea multă putere pentru a opera, este posibil să fie nevoie de o analiză mai amănunțită pentru un verdict obiectiv.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Tableta TAB 2 A7 vine cu o versiune preinstalată de Android 4.4.2 KitKat. Aceasta este o versiune destul de recentă a sistemului de operare și oferă majoritatea facilităților noi ale acestuia. Sistemul de operare preinstalat nu este atât de modificat sau personalizat de Lenovo așa cum te aștepți de obicei de la producătorii de dispozitive mobile, oferind în schimb o experiență destul de curată a Andoid-ului încă de la început, apropiată de ceea ce se găsește într-o vesiune originală de Android. Cu toate acestea, Lenovo a înlocuit ecranul de pornire și a făcut câteva schimbări minore sistemul de operare Android original.

În ceea ce privește captura de imagini, tableta TAB 2 A7 oferă o cameră foto frontală de tip VGA 640x480 și o cameră foto pe partea din spate de 1,9 megapixeli, cu o rezoluție de până la 1600x1200 pixeli. Așa cum te poți aștepta de la camera frontală VGA, calitatea ei nu este de top, însă își îndeplinește funcțiile destul de bine în apelurile video Skype sau folosind orice altă aplicație pentru apeluri video.

Cât despre conectivitate, tableta are încorporat un adaptor Wi-Fi compatibil doar cu rețelele 802.11 b/g/n (nu există suport pentru 802.11ac), modulul clasic Bluetooth 4.0, portul microUSB folosit pentru încărcare și transfer de date, jack-ul audio 3,5mm și modulul A-GPS.

O facilitate demnă de menționat este suportul Dolby audio, care, trebuie să spunem, oferă o calitate impresionantă a sunetului atunci când folosești o pereche de căști audio de calitate mai bună.

Lista completă de specificații poate fi găsită pe saitul Lenovo, pe pagina produsului: Lenovo TAB 2 A7-30 - Detalii Tehnice.

Experiența De Utilizare A Tabletei Lenovo TAB 2 A7

În general, construcția tabletei TAB 2 A7 este clasică, fără margini ieșite din comun sau colțuri cu design neobișnuit. Partea din față a dispozitivului conține camera VGA frontală în colțul din stânga-sus, în apropierea logo-ului centrat. Pe latura din dreapta a tabletei veți găsi butoanele destinate controlului de volum împreună cu butonul de pornire, slotul cardului de memorie SD și cel al cartelei SIM se găsesc pe latura din stânga, microfonul stă pe latura de jos, în timp ce latura de sus adăpostește cele 2 difuzoare audio, portul microUSB și jack-ul audio 3,5mm. Ceea ce este de apreciat în această decizie legată de design este că, datorită opțiunii de a poziționa conectorii pe latura de sus a dispozitivului, producătorul a eliminat riscul deteriorării acestora atunci când tableta este folosită în timp ce încărcătorul este conectat sau atunci când conectorul audio este introdus în dispozitiv.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Partea din spate a dispozitivului este construită dintr-un material negru mat, oferind o aderență confortabilă atunci când este ținut în mâini. Camera foto de 1,9 megapixeli din spate se găsește în colțul din dreapta-sus al dispozitivului.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Un aspect pe care l-am apreciat în mod special este acela că slotul de memorie SD este protejat de un capac din cauciuc care previne strecurarea prafului în cavitatea respectivă și se potrivește perfect cu liniile de design ale capacului din spate al tabletei. Acesta este întotdeauna un detaliu bine-venit.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

În timp ce ecranul IPS LCD de 7" nu este unul dintre cele mai plăcute privirii ecrane pe care le-ați văzut instalate într-o tabletă, se ridică cu siguranță la nivelul așteptărilor. Imaginea este compusă din culori vii și este destul de luminoasă pentru a oferi un nivel potrivit de lizibilitate. Unghiul de vizualizare este de asemenea destul de larg, astfel încât utilizatorul nu este forțat să susțină dispozitivul într-o poziție incomodă în timpul utilizării.

În legătură cu spațiul de stocare disponibil, 8 GO de memorie nu sunt nici pe aproape destui pentru niciun utilizator modern de dispozitive mobile. Chiar la rezoluția relativ mică de 600x1024 pixeli, ceea ce înseamă că nu există niciun motiv pentru a stoca clipuri video la calitate 1080p, veți dori, probabil, să încărcați câteva filme în format 720p pentru acele câteva zile de vacanță, poate câteva albume de muzică și câteva jocuri pe lângă acestea. Cu 8 GO de memorie, din care doar aproximativ 5 GO sunt disponibili utilizatorului, nu prea ți se oferă de ales. Din fericire, cu un card de memorie SD de până la 32 GO achiziționat separat, poți extinde spațiul de stocare disponibil, câștigând posibilitatea de a stoca mult mai mult conținut în acest dispozitiv. Nu există însă alte variante ale acestui model de tabletă care să ofere mai mult spațiu intern de stocare, astfel că în ceea ce privește spațiul intern, acei 8 GO de memorie sunt tot ceea ce primești.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Camera frontală cu care Lenovo a ales să echipeze această tabletă este destinată exclusiv apelurilor video. Calitatea foto pe care o oferă este foarte scăzută și nu o recomandăm pentru a fi utilizată pentru capturarea fotografiilor de niciun fel. Camera de pe partea din spate a tabletei este mult mai potrivită pentru acest lucru, însă în condiții de lumină scăzută, nici aceasta nu oferă rezultate notabile. Lipsa blițului pune restricții serioase asupra utilizării camerei foto pentru a obține rezultate calitative, utilizatorul fiind nevoit să o folosească în condiții de exterior, cu iluminare naturală puternică. Pe de altă parte, însă, camera foto beneficiază de un sistem de stabilizare electronic și de un mod de fotografiere HDR, care ajută din plin la calitatea imaginii și la reducerea zgomotul din imagine.

Fiind o tabletă entry-level, componentele din care este construită TAB 2 A7 nu necesită atât de multă putere pentru a opera. Aceasta înseamnă că tableta se ridică la nivelul așteptărilor în ceea ce privește durata de viață a bateriei și rezistă fără probleme cel puțin o zi în condiții de utilizare normale, în funcție de necesitățile fiecăruia. Câteva saituri web încărcate, câteva jocuri simple și poate câteva fotografii n-ar trebui să consume prea mult din puterea bateriei. Pe de altă parte, aceste componente n-au fost făcute pentru a rula jocuri care necesită specificații ridicate, așa că probabil nu ar trebui să alegi această tabletă dacă ești în căutarea unui dispozitiv pe care să joci cel mai recent joc de curse cu efecte speciale de ultimă generație. Chiar dacă procesorul central și procesorul grafic l-ar putea rula la un număr de cadre pe secundă care ar oferi fluiditate în joc, bateria nu va supraviețui prea mult timp și vei sfârși prin a te încătușa de perete, lângă cea mai apropiată priză de curent.

Ceea ce ne-a plăcut cel mai mult la Lenovo TAB 2 A7 este designul ei simplist și clasic. Nu vei găsi în această tabletă nimic ieșit din comun, nicio alegere de design care să reflecte o gândire de tipul "hai să încercăm această schemă controversată de design și să vedem cum va fi primită de către utilizatori". Tot ce ține de această tabletă este exact așa cum te aștepți să fie, și exact acolo unde te aștepți să îl găsești. Este tare plăcut să nu fii surprins, din când în când.

Descoperă: Divertisment Android Recenzii
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează