Recenzie Lenovo TAB 2 A7 – O Tabletă Cu Performanțe Medii La Un Preț Accesibil

Rating:

Sistemul De Operare & Aplicațiile Preinstalate

Tableta Lenovo TAB 2 A7 rulează o versiune destul de curată de Android 4.4.2 KitKat. Branding-ul și personalizarea aplicate de Lenovo pentru această tabletă sunt minime și constau în mici modificări și adăugiri aduse sistemului de operare original. Așa cum vă așteptați, Lenovo a înlocuit ecranul de pornire implicit cu o aplicație proprie care oferă un ecran de pornire personalizat, care de altfel nu este atât de diferit de cel original. Oferă de asemenea facilitățile principale: imagini de fundal personalizate, scurtături către aplicații, widget-uri, ecrane de pornire multiple și scurtături permanente către aplicații în partea de jos a ecranului.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Bara clasică de notificări este prezentă, cu cele mai recente notificări afișate în ordine cronologică. Trage în jos din partea stângă a ecranului și vei deschide lista de notificări; trage în jos din partea dreaptă a ecranului și îți va fi oferită o listă de setări rapide pentru pornit sau oprit diferite module. Poți de asemenea să glisezi către dreapta sau către stânga ecranul de pornire pentru a ajunge la ecranele de pornire suplimentare. Apăsând și ținând apăsat într-o zonă goală a ecranului de pornire, ți se va permite să adaugi o scurtătură sau un widget într-unul dintre ecranele de pornire.

Tableta TAB 2 A7 vine cu o listă de aplicații preinstalate. Multe dintre acestea sunt cele care se găsesc de obicei în versiunea originală de Android (incluzând suita completă de aplicații Google – Hărți, Fotografii, YouTube și toate celelalte), dar veți găsi de asemenea și aplicații provenite din terțe părți și aplicațiile proprietare Lenovo:

 • Chrome – browser-ul bine-cunoscut de la Google

 • Contacts – o aplicație simplă pentru managementul contactelor

 • Security HD – antivirusul și aplicația de curățare a sistemului proprietară Lenovo (o adăugire bine-venită)

 • SYNCit HD – aplicația de sincronizare în cloud a contactelor proprietară Lenovo

 • SHAREit – o aplicație pentru distribuție a conținutului media

 • Dolby Audio – panoul de control Dolby

 • Email – un client email

 • Calendar – o aplicație simplă pentru calendar

 • Calculator – o aplicație calculator cu funcții avansate

 • Sound Recorder – o aplicație simplă de înregistrare a sunetului

 • FM Radio – o aplicație pentru recepționarea comunicațiilor de pe International Space Station (glumim, este o aplicație simplă pentru radio FM)

 • Gamestore – magazinul digital de jocuri proprietar Lenovo

 • WPS Office – o suită mobilă office gratuită

 • Tap the Frog – singurul joc preinstalat în această tabletă

 • txtr ebooks – o aplicație simplă (și tare drăguță, am putea adăuga) pentru cititul de ebooks

Este de apreciat că Lenovo a ales să ofere o experiență curată de Android împreună cu această tabletă. În acest fel, utilizatorilor li se permite să-și personalizeze dispozitivul în orice fel doresc, fără a fi obligați să utilizeze un sistem de operare modificat extensiv și plin de facilități de care poate nici nu au nevoie. Aceasta este o abordare preferată în general de către utilizatori și ne-a plăcut ceea ce am obținut de la acest dispozitiv, din acest punct de vedere.

Performanța În Testele Sintetice

Dată fiind gama de preț în care această tabletă se încadrează, nu ne-am așteptat la prea multe surprize atunci când am început să rulăm aceste teste. Însă este posibil să fiți surprinși să aflați că această tabletă entry-level de la Lenovo nu se lasă trecută cu vederea.

De obicei, când vine vorba de teste sintetice, procesorul este primul pe lista de componente testate. Vom folosi una dintre cele mai populare aplicații pentru teste sintetice de pe piață, Vellamo, pentru a testa procesorul TAB 2 A7. Haideți să vedem dacă se ridică la nivelul așteptărilor.

Pentru început, vom rula testul Vellamo Multicore, care testează procesorul în timp ce rulează sarcini multiple în mod simultan. Tableta TAB 2 A7 a obținut un scor de 1250 de puncte la acest test. Nu este un scor semnificativ, dar se încadrează în grafic.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Următorul test pe care îl vom folosi este testul Vellamo Metal, care măsoară performanța procesorului atunci când are de rezolvat sarcini care ocupă un singur nucleu. Majoritatea aplicațiilor de pe piața de aplicații Android se încadrează în această categorie, astfel că acest test este destul de important. Tableta noastră a obținut 787 de puncte aici. Din nou, nu este un scor de top, însă nu este nici o surpriză.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Performanța în jocuri este următoarea în seria testelor pe care le rulăm pe acest dispozitiv. Vom folosi o altă aplicație cunoscută de teste sintetice pentru acest lucru, GFXBench GL Benchmark. Testul care se aplică situației noastre este testul T-Rex, care rulează în afara ecranului, ceea ce înseamnă că va testa dispozitivul folosind o rezoluție 1080p, fără a ține cont de rezoluția reală a ecranului dispozitivului. Tableta noastră a reușit să randeze 498.2 cadre, ceea ce este un scor foarte scăzut comparativ cu alte dispozitive, însă ținând cont că această tabletă nu a fost construită pentru jocuri, acest scor era de așteptat.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Date fiind rezultatele obținute din testele pe care le-am rulat până acum, putem concluziona că această tabletă nu este recomandată pentru uz avansat, cum sunt jocurile cu grafică impresionantă sau rularea multor aplicații simultan. Însă pentru utilizatorul obișnuit, performanța ei este acceptabilă, atâta timp cât nu va cere prea mult de la ea. Acum, haideți să vedem cum se descurcă TAB 2 A7 în timpul navigării pe internet. Această categorie de uz este așteptată de la orice utilizator de tablete, astfel că este destul de important ca tableta să ofere o performanță satisfăcătoare în această privință. În acest sens, ne vom întoarce la aplicația Vellamo, care oferă un test menit să cuantifice performanța dispozitivului în timp ce afișează un sait web care conține elemente obișnuite HTML, CSS și JavaScript.

Tableta noastră a obținut un scor de 1850 de puncte la acest test, poziționându-se la finalul listei de scoruri. Încă o dată, acest scor nu este deloc încurajator, însă se încadrează în limite.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Testul final pe care l-am rulat pe tableta noastră este testul de autonomie al bateriei. În timpul utilizării obișnuite a TAB 2 A7, am concluzionat că dispozitivul rezistă cel puțin o zi cu o încărcare a bateriei. Cu toate acestea, pentru un rezultat mai precis, ne-am îndreptat către aplicația Work battery life de la PCMark. Dispozitivul a obținut un scor surprinzător de 8 ore și 48 de minute. Acesta este un rezultat foarte bun și înseamnă că am avut dreptate în presupunerile noastre că prin utilizarea unor componente care necesită mai puțin curent pentru a opera, Lenovo a reușit să ofere o viață mai lungă a bateriei folosind o baterie cu capacitate neieșită din comun.

Lenovo, Tab 2, A7, tablet, device, review, performance, test, analysis, Android

Tableta Lenovo TAB 2 A7 nu este un dispozitiv high-end și testele sintetice confirmă acest lucru. Totuși, datorită componentelor hardware nu foarte puternice, tableta reușește să obțină o autonomie a bateriei destul de mare.

Notă produs 3/5

Verdict

Lenovo nu a reinventat lumea digitală cu TAB 2 A7. În loc de asta, a reușit să ofere o tabletă Android accesibilă care își îndeplinește treaba în mod admirabil pentru utilizatorii obișnuiți. Nu a obținut scoruri mari în niciunul dintre testele sintetice la care am supus-o (nici măcar medii, ați putea spune), însă atunci când plătești atât de puțin pentru un dispozitiv Android, te aștepți cu adevărat să poți rula pe el cele mai recente jocuri spectaculoase și aplicațiile cele mai performante? Nu, te aștepți să primești un dispozitiv care se potrivește perfect cu uzul tău obișnuit de zi cu zi, pe care poți căuta rapid adresa unui local pe hartă, pe care poți răsfoi fotografiile de vacanță ale prietenilor tăi de pe Facebook, poți deranja niște broaște într-un joc din când în când și efectua apeluri video cu prietenii tăi din cealaltă parte a lumii o dată la câteva zile. Te aștepți să primești un dispozitiv pe care îți face plăcere să-l ții în mâini și care nu se încinge de fiecare dată când rulezi o aplicație. Și asta este exact ce primești de la Lenovo TAB 2 A7: o tabletă decentă gândită pentru utilizarea de zi cu zi.

Dacă ești în căutarea unui dispozitiv de gaming puternic, atunci Lenovo TAB 2 A7 nu este pentru tine. Dacă ai nevoie de o tabletă pentru a te ajuta să-ți gestionezi diferite aspecte ale vieții tale de afaceri, probabil că nici în acest caz nu se va ridica la așteptări. Dar dacă vrei un dispozitiv pe care să poți răsfoi ultimele actualizări din rețelele de socializare, să poți naviga pe internet seara, acasă, după o zi grea la serviciu și să poți juca un joc simplu din când în când, îți putem recomanda cu căldură tableta Lenovo TAB 2 A7. Pentru prețul ei, este una dintre cele mai bune pe care le vei găsi pe piață.