O recenzie pentru încărcătorul Nokia Universal Portable USB Charger

O recenzie pentru încărcătorul Nokia Universal Portable USB Charger
Rating

Echipa noastră a testat tot soiul de dispozitive dar niciodată un încărcător portabil universal USB. Recent am fost într-o călătorie în Statele Unite ale Americii și știam că mi-ar fi util un astfel de dispozitiv. Nokia au fost suficient de drăguți și mi-au oferit în teste dispozitivul Nokia Universal Portable USB Charger, pe care l-am folosit cu telefonul meu Lumia 930. Aflați cât de bine a mers acest încărcător, din acest review:

Reclamă

Specificații hardware și ambalaj

După cum vă așteptați de la un dispozitiv atât de simplu, pachetul în care vine Nokia Universal Portable USB Charger (DC-18) este de mici dimensiuni: o cutie transparentă reciclabilă care vă permite să vedeți dispozitivul înainte de a îl cumpăra.

Nokia, Universal, Portable, USB Charger, smartphone, telefon, incarcator
Nokia, Universal, Portable, USB Charger, smartphone, telefon, incarcator

În cutie veți găsi încărcătorul, un cablu micro-USB, garanția și un ghid de utilizare foarte scurt.

Nokia, Universal, Portable, USB Charger, smartphone, telefon, incarcator
Nokia, Universal, Portable, USB Charger, smartphone, telefon, incarcator

Încărcătorul este micuț și portabil: are o formă pătrată, 57 mm lățime și lungime, o grosime de doar 14.9 mm și cântărește doar 65 de grame.

Capacitatea bateriei nu este foarte mare (1720 mAh) și timpul de încărcare este de 4 ore (240 de minute).

Puteți citi specificațiile sale complete, aici: Nokia Universal Portable USB Charger - Detailed specification.

Design, calitatea construcției și experiența de utilizare

Nokia Universal Portable USB Charger este un dispozitiv care arată bine și este disponibil în patru culori: alb, albastru, galben și roșu. Noi am primit în teste versiunea albă.

Datorită formei sale pătrate și a dimensiunilor mici, încărcătorul este foarte ușor de cărat. Încape în orice buzunar unde poți păstra smartphone-ul. Noi l-am testat împreună cu un Nokia Lumia 930 și nu am avut probleme în a căra amândouă dispozitivele în același buzunar de la blugi, chiar și atunci când încărcătorul era conectat la smartphone.

Nokia Universal Portable USB Charger este un dispozitiv cu un design deștept, dacă îl analizezi cu atenție. În primul rând, cablul pentru încărcarea smartphone-ului este inclus în încărcător și funcționează și ca un buton de Pornire/Oprire.

Reclamă

Încărcătorul va încerca să încarce telefonul doar dacă scoateți acest cablu din lăcașul său. Asta previne descărcarea accidentală a încărcătorului, posibilă la încărcătoare cu butoane care sunt ușor de apăsat. Când scoateți cablul, indicatorul bateriei încărcătorului se aprinde automat și vă arată câtă bateriei mai are. Indicatorul este foarte vizibil chiar și atunci când folosiți dispozitivul afară, în lumina naturală a soarelui, ceea ce este foarte util.

Nokia, Universal, Portable, USB Charger, smartphone, telefon, incarcator
Nokia, Universal, Portable, USB Charger, smartphone, telefon, incarcator

Încarcă destul de repede orice smartphone dar, pentru a beneficia cât mai mult de pe urma lui, este mai bine să vă încărcăți smartphone-ul cu el atunci când nu folosiți smartphone-ul. De exemplu, am folosit încărcătorul în timp ce-mi foloseam Lumia-ul pentru a lua poze, a naviga pe Facebook, a naviga prin GPS, etc. În aceste scenarii, încărcătorul reușea să mențină bateria telefonului la același nivel, până încărcătorul rămânea fără baterie dar nu reușea să încarce telefonul peste nivelul existent.

Singurele aspecte mai puțin pozitive ale acestui încărcător sunt capacitatea medie a bateriei și timpul destul de lung pentru încărcare. Bateria folosită pe Nokia Universal Portable USB Charger are o capacitate relativ modestă de 1720 mAh, în timp ce multe smartphone-uri au baterii peste 2000 mAh. De exemplu, noul Lumia 735 are o baterie de 2220 mAh în timp ce Lumia 930-ul folosit de noi are o baterie cu o capacitate de 2420 mAh. Ca urmare, acest încărcător este util doar pentru călătorii scurte, de o zi, în care bateria telefonului este mai solicitată decât de obicei. Dacă mergeți în călatorii mai lungi care nu vă permit să vă încărcați telefonul mai mult de o zi, va trebui să alegeți un încărcător cu o capacitate mai generoasă.

Al doilea neajuns este faptul că timpul de încărcare este de 4 ore. Este o așteptare cam lungă pentru un încărcător cu o capacitate relativ modestă. Ar fi fost excelent dacă timpul de încărcare ar fi fost undeva pe la 2 ore.

Notă produs 3/5

Verdict

Am fost mulțumiți de experiența noastră cu Nokia Universal Portable USB Charger. Este un încărcător foarte mobil pe care îl puteți lua oriunde mergeți, în aproape orice buzunar. Este compatibil cu aproape toate smartphone-urile de pe piață și le poate încărca destul de rapid. Capacitatea bateriei este relativ modestă, ceea ce înseamnă că nu va reuși să încarce complet bateria unui smartphone ci doar să îi prelungească viața până la finalul zilei. Asta face acest încărcător potrivit doar pentru scenarii mai lejere de utilizare, ce nu implică mai multe zile în care nu aveți la dispoziție o altă sursă pentru încărcarea telefonului.

Descoperă: Smartphone Recenzii