Recenzie Prestigio MultiPad Visconte Quad - O tabletă ieftină cu Windows

Rating

Prestigio MultiPad Visconte Quad este o tabletă cu Windows care costă puțin peste 600 de lei. La prețul ăsta cu greu veți găsi și alte tablete cu Windows și prima noastră reacție a fost să ne întrebăm dacă nu cumva avem de a face cu un dispozitiv de slabă calitate. Din fericire, am putut testa această tabletă timp de câteva zile și vă putem spune că această tabletă oferă o experiență bună pentru prețul său. Aflați mai multe din acest review detaliat:

Despachetarea tabletei Prestigio MultiPad Visconte Quad

Cutia în care vine tableta Prestigio MultiPad Visconte Quad respectă standardul Prestigio pentru produsele acestei mărci. Este foarte simplă, arată bine și face o treabă bună în a informa utilizatorul despre specificațiile cele mai importante ale produsului cumpărat. Toate specificațiile sunt listate pe spatele cutiei.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

În cutie se găsesc următoarele: tableta, încărcătorul, un cablu USB, un adaptor micro USB - USB, un ghid de utilizare, garanția și documentație cu informații legale și despre siguranța utilizatorului.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Specificații tehnice

Specificațiile tehnice ale aceste tablete sunt ceea ce te-ai aștepta de la un produs în gama sa de preț. Prestigio MultiPad Visconte Quad are un procesor cu patru nuclee - Intel Atom Processor Z3735G, la o frecvență nominală de 1.3 GHz, ce poate ajunge la 1.83 GHz în condiții de utilizare maximă, un cip grafic Intel HD care rulează la o frecvență de 311 MHz, 1 GO de memorie RAM DDR3 și 16 GO spațiu de stocare. Spațiul de stocare disponibil poate fi extins cu ajutorul unui card de memorie Micro SD/Micro SDHC.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Ecranul are o dimensiune de 8" și este un LCD IPS cu o rezoluție de 1280x800 pixeli. Dimensiunile tabletei sunt: 208.5 mm lungime, 130.3 mm lățime si 9.4 mm grosime. Aceasta cântărește doar 0.37 kg.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Prestigio MultiPad Visconte Quad are două camere: una de 2 Megapixeli pe spatele tabletei și una de 1.3 Megapixeli pe partea din față. În ceea ce privește porturile și conectivitatea, tableta include un jack audio pentru căși și boxe, un jack pentru microfon, un port micro USB 2.0 și un cititor de carduri de memorie.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Capacitatea bateriei este de 4000 mAh iar sistemul de operare instalat este Windows 8.1 cu Bing pe 32 de biți. Puteți găsi specificațiile hardware complete ale acestui produs, aici: MultiPad VISCONTE QUAD specificații.

Utilizarea tabletei Prestigio MultiPad Visconte Quad

În ceea ce privește design-ul și calitatea construcției, Prestigio MultiPad Visconte Quad este un dispozitiv decent, cu o construcție destul de solidă. Nu arată tocmai sexy dar nu este nici o tabletă urâtă. De asemenea, oferă o senzație plăcută atunci când o ții în mână și greutatea este potrivită pentru o tabletă de 8".

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Un dezavantaj este faptul că nu are un buton Windows. Asta reprezintă o problemă deoarece este mai greu să navighezi prin sistemul de operare Windows 8.1 și procesul pentru a reveni la ecranul Start este mai anevoios. De asemenea, nu se pot face capturi de ecran rapide fără acest buton. Ecranul este un LCD IPS cu unghiuri de vizionare decente. Totuși culorile nu sunt foarte grozave, cum este cazul cu Lumia 2520, iar vizibilitatea în aer liber este și ea destul de mediocră.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Imediat ce am pornit tableta și am configurat-o, am pornit serviciul Windows Update pentru a actualiza sistemul de operare, firmware-ul și software-ul instalat pe tabletă. Din păcate, acest proces a durat destul de mult. Am fost dezamăgiți de comportamentul lent al sistemului de operare în această fază a testelor noastre.

Odată terminate toate actualizările, am fost satisfăcuți de perfomanțele obținute pe parcursul utilizării acestei tablete. Nu am avut probleme în a rula mai multe aplicații moderne în paralel, nici atunci când am jucat jocuri din Magazinul Windows, ori când am ascultat muzică sau am vizionat clipuri pe YouTube. Calitatea sunetului a fost cel mult medie și asta nu este o surpriză pentru o tabletă care costă aproximativ 600 de lei.

Cel mai mare dezavantaj al Prestigio MultiPad Visconte Quad îl reprezintă spațiul de stocare disponibil. În mod implicit avem la dispoziție doar 16 GO și aceștia nu sunt disponibili în totalitate, deoarece 3.46 GO sunt folosiți de partiția pentru recuperarea sistemului iar 100 MO sunt folosiți de partiția de sistem EFI. La final ne rămâne doar o partiție cu un spațiu total de 10.9 GO din care doar 1.93 GO sunt liberi după ce terminați actualizarea Windows 8.1. Credem că 1.93 GO reprezintă prea puțin spațiu liber, acesta fiind ocupat foarte rapid. Pentru a putea folosi fără frustrări această tabletă, trebuie să investești într-un card de memorie MicroSD.

Camera dorsală face poze cu o rezoluție de 1600x1200 pixeli și înregistrează video la o rezoluție de 1280x720 de pixeli. Din moment ce prețul tabletei este unul redus, nu vă așteptați la performanțe foto și video deosebite. Camerele care vin cu această tabletă merg bine pentru o conversație rapidă pe Skype dar nu sunt bune pentru fotografie de calitate.

Placa de rețea wireless de pe tabletă detectează doar rețele wireless care funcționează la frecvența de 2.4 GHz. Nu veți putea vedea rețele wireless la 5GHz și asta poate fi o problemă pentru unii utilizatori.

Autonomia este și ea una medie, tableta rezistând între 4 și 6 ore fără o încărcare, în funcție de ceea ce faceți cu ea. Dacă o folosiți pentru sarcini mai solicitante din punct de vedere al performanței, cum ar fi jocurile, tableta se încinge în colțul din dreapta sus, atunci când este folosită în orientarea portret. Asta poate cauza neplăceri în sesiuni mai lungi de utilizare. Un alt aspect mai puțin pozitiv este faptul că, lungimea cablului de încărcare este destul de mică și, dacă vrei să utilizezi tableta în timp ce se încarcă, trebuie să stai aproape de priză.

Portul micro USB este folosit atât pentru încărcarea tabletei cât și pentru a conecta dispozitive USB. Din păcate, asta înseamnă că nu poți conecta niciun dispozitiv USB cât timp se încarcă tableta. Din fericire, în pachet găsim un adaptor micro USB - USB care va fi util la conectarea dispozitivelor de acest gen. De asemenea, Prestigio au scutit utilizatorii de o investiție suplimentară.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Prestigio MultiPad Visconte Quad oferă o calitate a construcției destul de bună și performanțe decente, la un preț accesibil. De asemenea, tableta este suficient de mică și ușoară pentru a o putea căra fără probleme.

Performanța în teste sintetice

Am rulat mai multe teste pentru a evolua performanțele oferite și am comparat rezultatele cu cele obținute de alte tablete cu Windows 8.1: Toshiba Encore 2, Prestigio MultiPad Visconte 3 și Nokia Lumia 2520.

Mai întâi, am măsurat cât de repede pornește tableta, folosind aplicația BootRacer. După cum vedeți în poza de mai jos, această tabletă pornește în medie, în 36 de secunde.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

După aceea, am folosit aplicația 3DMarkRT din Magazinul Windows pentru a evalua performanța în materie de jocuri. Am folosit testul cel mai detaliat disponibil - Ice Storm Unlimited. Prestigio MultiPad Visconte Quad a obținut un scor mediu de 11857 de puncte, cel mai slab dintre tabletele cu Windows testate de noi până acum.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Pentru următorul test, am folosit aplicația HD Tune Pro pentru a măsura cât de rapid este spațiul de stocare atunci când scriem date pe le și citim date de pe el. După cum vedeți în graficul de mai jos, viteza de citire a datelor a fost destul de bună - 151.57 MO/secundă în timp ce scrierea datelor s-a efectuat destul de lent - la 31.76 MO/secundă.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Pentru a evalua autonomia oferită, am folosit testul Peacekeeper care ne spune cât ține bateria atunci când navigăm pe web. Prestigio MultiPad Visconte Quad a rezistat doar 4 ore și 19 minute.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Timpul de încărcare al bateriei de la 0% la 100%, este și el destul de lent, de aproximativ 3-3.5 ore.

Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Concluzia noastră este că Prestigio MultiPad Visconte Quad nu oferă performanțe de top atunci când o comparăm cu alte tablete cu Windows. Dar, dacă luăm în considerare prețul său foarte accesibil, performanțele oferite sunt chiar decente.

Aplicațiile instalate pe Prestigio MultiPad Visconte Quad

Prestigio MultiPad Visconte Quad respectă tradiția Prestigio de a nu oferi aplicații multe care încetinesc dispozitivele lor și nu oferă valoare utilizatorilor. Din fericire, pe această tabletă avem preinstalate doar două pachete software:

  • Microsoft Office 365 Personal - un abonament de 1 an de zile care poate fi activat cu ușurință. Acesta include acces complet la aplicațiile Office, 60 de minute internaționale pe Skype, în fiecare lună și 1 TO de spațiu de stocare pe OneDrive. Un pachet excelent ce va oferi multă valoare utilizatorilor.
    Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows
  • Prestigio mStudent - o aplicație pentru managementul unei clase de studenți ce poate fi folosit de profesori și elevi pe parcursul orelor. Nu înțelegem de ce Prestigio au decis să includă această aplicație deoarece este utilă doar instituțiilor de învățământ care decid să folosească această tabletă pe parcursul orelor. Majoritatea utilizatorilor o pot dezinstala pentru economisi spațiul de stocare ocupat de aplicație.
    Prestigio, MultiPad, Visconte Quad, review, teste, performante, Windows

Prestigio continuă tradiția lor pozitivă de a nu include aplicații inutile pe tabletele lor cu Windows și asta ne place. Ar trebui ca mai mulți producători să le urmeze exemplul.

Notă produs 3/5

Verdict

Prestigio MultiPad Visconte Quad iese în evidență prin prețul său redus, fiind una dintre cele mai ieftine tablete cu Windows de pe piața locală. Deși performanțele sale nu sunt printre cele mai bune, tableta merge suficient de bine pentru a oferi o experiență de utilizare bună. În plus, include și un abonament Microsoft Office 365 Personal, ceea ce poate reprezenta un atu pentru mulți utilizatori. Noi considerăm acest model o opțiune potrivită pentru utilizatorii cu buget redus.

Descoperă: Productivitate Recenzii Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează