Recenzie Vacron VIG-UM723 - O camera de supraveghere la un preț accesibil

Rating

Aveți nevoie să vă construiți un sistem de supraveghere video fără costuri prea mari? Vreți o cameră video, de rețea, cu infraroșu, care permite realizarea de înregistrări nocturne? Vreți să aibă senzori de mișcare care pot fi folosiți pentru a declanșa alarme? Dacă da, atunci în căutările voastre veți da și peste camera Vacron VIG-UM723. Noi am folosit-o timp de două săptămâni și acum suntem gata să vă împărtășim concluziile noastre, în acest review. Citiți mai departe pentru a afla ce are de oferit:

Despachetarea Vacron VIG-UM723

Pachetul folosit pentru camera Vacron VIG-UM723 este unul foarte simplu, fără briz-briz-uri. Pe cutie este scris doar numele producătorului și avem lipită o etichetă cu numele modelului. Nu există informații despre specificațiile tehnice ale produsului cumpărat.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

Imediat ce deschideți cutia, veți vedea camera de supraveghere. Sub ea veți găsi restul accesoriilor incluse în pachet.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

În cutie veți găsi următoarele: camera de supraveghere, un disc cu manualul camerei, câteva aplicații și driveri, plus un sistem pentru montarea camerei pe perete, ce include și șuruburile necesare.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

Din păcate, în pachet nu veți găsi un cablu de rețea și nici cablul de alimentare pentru cameră. Va trebui să le achiziționați separat.

Specificații hardware

Vacron VIG-UM723 este o cameră de supraveghere de rețea, de 5 Megapixeli, cu un sensor de imagine CMOS de 3.2" și 42 de leduri cu infraroșu, ce îi permit filmarea pe timp de noapte pe o rază maximă de 40 de metri.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

Camera include și un senzor pentru detectarea mișcării ce poate fi folosit pentru a porni alarme. Conform specificațiilor oficiale, camera poate filma la următoarele rezoluții: 2560x1920 și 10 cadre pe secundă, 1920x1080 și 25 de cadre pe secundă, 1280x720 și 30 de cadre pe secundă și 640x480 și 30 de cadre pe secundă. O puteți conecta la rețea doar prin intermediul unui cablu de rețea, deoarece camera nu include un cip wireless pentru conexiuni fără fir. În ceea ce privește mărimea sa, vedeți mai jos un grafic care menționează toate dimensiunile sale în milimetri. Camera Vacron VIG-UM723 cântăreșțe 450 de grame.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

Lista completă a specificațiilor oficiale pentru această cameră se găsește aici: 5 Megapixel IR Bullet IP camera / VIG-UM723.

Instalarea și utilizarea camerei Vacron VIG-UM723

Din păcate, procesul de instalare și configurare al camerei de supraveghere Vacron VIG-UM723 este destul de dificil. Asta deoarece manualul inclus pe discul de instalare al camerei este făcut pentru un model complet diferit. Ca urmare, trebuie să încerci, să greșești și să înveți de unul singur ce ai de făcut pentru a instala corect această cameră. În primul rând, trebuie să montați camera în locul unde vreți să o folosiți pentru supraveghere. Apoi, conectați-o la o priză pentru a porni camera. Conectați-o la rețea folosind un cablu de rețea suficient de lung. Din păcate, cele două cabluri lipsesc din pachet și va trebui să le achiziționați separat.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

După aceea, trebuie să instalați software-ul disponibil, pentru a vă conecta la cameră și a o configura. Faceți asta în primul rând pe calculatorul principal de unde vreți să vă conectați la cameră. Apoi, instalați-l și pe alte calculatoare ce se vor conecta la cameră. Alternativ, puteți folosi și un navigator web pentru a configura camera Vacron VIG-UM723. Dar, pentru a putea face asta, trebuie să cunoașteți adresa IP a camerei. Puteți găsi cea mai nouă versiune a aplicațiilor pentru această cameră pe saitul producătorului, aici. Pentru a le putea utiliza fără limitări, trebuie să descărcați și să aplicați și fișierele de licență disponibile la aceeași adresă. Aplicațiile pentru camerele Vacron sunt disponibile doar în limbile engleză și chineză.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

Când vă conectați la cameră, trebuie să introduceți un cont de utilizator și o parolă. Valorile implicite sunt "admin/admin". Vă sfătuim să schimbați parola implicită imediat ce vă autentificați la cameră, pentru a maximiza securitatea.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

Interfața web pentru administrarea acestei camere este destul de spartană. Vă oferă tot ce aveți nevoie în ceea ce privește opțiunile de configurare, dar interfața nu este tocmai prietenoasă și multe opțiuni de configurare nu sunt explicate deloc. Drept urmare, va trebui să experimentați cu fiecare setare, să vedeți ce face și apoi să o configurați cum doriți. Este un proces destul de anevoios.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

După ce am umblat prin toate opțiunile de configurare ale acestei camere, am aflat că Vacron VIG-UM723 nu oferă înregistrări video la rezoluția promisă de 2560x1920 pixeli și 10 cadre pe secundă și nici la 1920x1080 pixeli și 25 de cadre pe secundă. Maximul obținut de noi sunt filmări la 1920x1080 pixeli și 15 cadre pe secundă. Sperăm că această problemă va fi rezolvată în viitoare actualizări de firmware pentru această cameră.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

Sentimentul general pe care l-am avut în timp ce testam Vacron VIG-UM723 este că ești lăsat de unul singur în efortul tău de a înțelege cum se configurează totul. Nu există documentație de ajutor pentru acest model și trebuie să faci multe experimente până înțelegi cum merge totul. Dar, odată ce ai trecut de această etapă, camera merge bine și lucrurile devin mult mai simple. Vacron VIG-UM723 a mers bine pe parcursul testelor noastre. Am fost mulțumiți de filmările pe timp de zi cât și de cele pe timp de noapte. De asemenea, senzorii de mișcare au mers bine și ne-a fost ușor să-i folosim pentru a porni alarme bazate pe mișcare, cel puțin în spații mici, închise.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera

Cel mai frustrant aspect legat de camera de supraveghere Vacron VIG-UM723 este procesul de instalare și configurare. Manualul inclus pe discul de instalare este pentru un alt model și este inutil. De asemenea, nu există niciun fel de documentați de ajutor, nicăieri, nici măcar online. Drept urmare veți pierde ceva timp până veți configura totul așa cum doriți. Din fiericire, odată ce ați configurat totul, camera merge bine atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

Aplicațiile Vacron

Vacron include următoarele aplicații pentru această cameră:

  • NetMonitorClient - O aplicați complexă ce vă permite să va contectați la mai multe camere simultan. Oferă foarte multe opțiuni de configurare dar, toate nu sunt explicate și vă va lua ceva timp să înțelegeți ce face fiecare. În plus, procesul pentru descoperirea camerelor din rețea nu merge foarte bine și noi am fost nevoiți să adăugăm manual Vacron VIG-UM723 în lista de camere la care ne putem conecta.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera
  • NetMonitorServer - O aplicați de tip server ce va trebui instalată cel puțin pe un calculator din rețea. Aceasta permite altor calculatoare client să se conecteze la cameră, folosind aplicația NetMonitorClient.

  • ServerWatchDog - O aplicație mică, ce verifică statusul camerei, al aplicației de tip server și buna lor funcționare.

Vacron, VIG-UM723, supraveghere, retea, camera
  • NetTransfServer - Nu am reușit să înțelegem ce face această aplicație, nu am găsit informații despre ea și nici nu are o interfață cu utilizatorul prin care poți interacționa cu ea. Aceasta este executată în fundal și, fără ea, conexiunile la cameră nu mai funcționează bine.

Din păcate nu există aplicații mobile disponibile pentru camera Vacron VIG-UM723. Nu veți putea să vă conectați la ea de pe niciun smartphone.

Vacron oferă câteva aplicații care sunt utile în lucrul cu camera de supraveghere Vacron VIG-UM723. Problema lor este că nu au niciun fel de documentație de ajutor și lucrul cu ele este destul de greoi din această cauză.

Notă produs 3/5

Verdict

Vacron VIG-UM723 este o cameră de supraveghere la un preț redus, ce poate fi folosită pentru a vă crea propriul sistem de supraveghere, acasă ori la birou. Este un produs simplu, făra prea multe accesorii, ce merge bine odată ce ați reușit să-l configurați. Problema lui este că documentația de ajutor este inexistentă și va trebui să petreceți mult timp înțelegând cum merge totul și cum se configurează. De asemenea, specificațiile oficiale nu sunt respectate de acest produs. Acest model nu este capabil de filmări la 2560x1920 pixeli și 10 cadre pe secundă, ci la 1920x1080 de pixeli și 15 cadre pe secundă. Sperăm că această problemă va fi reparată într-o viitoare actualizare de firmware. Vacron VIG-UM723 este o alegere bună pentru cei care doresc să își creeze un sistem de supraveghere la un cost redus, dar au și cunoștințele tehnice necesare pentru instalarea și configurarea unui astfel de sistem.

Descoperă: Securitate Recenzii Rețea și Internet
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează