Redimensionează, mută & elimină dalele de pe ecranul Start al Windows Phone 8

Știm cu toții cât de important este să îți personalizezi smartphone-ul și, dacă vorbim despre un aspect unde Windows Phone excelează, atunci vorbim despre posibilitățile sale de personalizare. În acest sistem de operare puteți fixa, redimensiona, muta sau elimina orice aplicație sau scurtătură vreți, astfel încât să creați un ecran Start cu adevărat personal. În acest tutorial vom vedea cum se redimensionează dalele de pe ecranul Start, cum se mută și cum le putem elimina atunci când nu mai avem nevoie de ele.

NOTĂ: Anterior, am văzut cum putem fixa aproape orice lucru pe ecranul Start, în acest ghid: Cum să fixezi aproape orice la ecranul Start din Windows Phone.

Cum se redimensionează o dală pe ecranul Start

Mai întâi, haideți să vedem cum se redimensionează dalele de pe ecranul Start din Windows Phone. Pentru a începe, va trebui să intrați în modul de editare, astfel:

Apăsați și țineți apăsat câteva secunde pe dala pe care vreți să o redimensionați. Ea va fi evidențiată și două butoane vor fi afișate în colțurile sale. De asemenea, celelalte dale vor trece în fundal.

Pentru a modifica dimensiunile dalei, apăsați pe butonul Redimensionare din colțul din dreapta jos.

Dala se va redimensiona la următoarea dimensiune disponibilă. În funcție de mărimea ei actuală, ea poate să devină mică, medie sau lată. Dacă este necesar, dalele din jur se vor rearanja, astfel încât dala redimensionată să aibă destul loc pe ecran.

Așa cum am menționat mai devreme, Windows Phone 8 oferă trei dimensiuni diferite pentru dale: mică, medie și lată. Totuși, unele aplicații pot oferi dale doar cu primele două dimensiuni: mici și medii. Acest aspect este configurat de către producătorul respectivei aplicații și nu poate fi modificat de utilizator. Un exemplu foarte popular este aplicația Office din Windows Phone. Dacă veți experimenta cu ea, veți observa că ea oferă numai două dimensiuni pentru dala sa, în loc de trei.

Când ați terminat, puteți ieși din modul de editare cu o apăsare pe butonul start sau oriunde pe un spațiu gol de pe ecranul Start.

Cum se mută o dală pe ecranul Start

În Windows Phone 8, puteți de asemenea să rearanjați dalele de pe ecranul Start, după preferințele dvs. Pentru a face acest lucru, apăsați și țineți apăsat pe dala pe care vreți să o mutați. Când ea devine editabilă, trageți-o acolo unde vreți să fie poziționată.

Ca și în cazul redimensionării, mutarea unei dale le va repoziționa și pe celelalte din jurul ei, atfel încât ele să se potrivească cu noul aranjament.

Notați faptul că pentru a continua să poziționați și alte dale, nu este necesar să ieșiți din modul de editare și să reîncepeți procesul. Pur și simplu continuați să apăsați și să trageți de celelalte dale pe care vreți să le mutați.

Când ați terminat de poziționat toate dalele, puteți ieși din modul de editare cu o apăsare pe ecranul Start sau oriunde pe un spați gol de pe ecranul Start.

Cum elimini o dală de pe ecranul Start

Pentru a elimina o dală de pe ecranul Start, apăsați și țineți apăsat pe ea pentru câteva clipe, până când cele două butoane (Anulare fixare și Redimensionare) sunt afișate în colțurile ei. Apoi apăsați butonul Anulare fixare și dala va fi eliminată.

Notați și faptul că, dacă vreți să eliminați și o altă dală, puteți pur și simplu să apăsați pe ea pentru a o selecta și apoi apăsa butonul Anulare fixare. Pentru a încheia editarea dalelor de pe ecranul Start, apăsați butonul Start sau oriunde pe un loc gol de pe ecran.

Concluzie

După cum ați văzut în acest ghid, este foarte ușor să redimensionezi, poziționezi sau elimina dale de pe ecranul Start din Windows Phone. Este un aspect important în ceea ce privește crearea unui smartphone cât mai personal și care nu va include decât aplicațiile și scurtăturile ce vă sunt utile. Dacă aveți întrebări legate de acest subiect, nu ezitați să ne spuneți, folosind formularul de comentarii de mai jos.