Sponsorizat de

Reglează ecranul unui ASUS ZenFone pentru a vedea mai bine, în 3 pași

ASUS a inclus pe telefoanele sale din seria ZenFone o aplicație numită Splendid, cu care poți regla contrastul și culorile ecranului telefonului. Astfel, poți alege să vezi culori aprinse și vii ori poți să reglezi lumina albastră astfel încât să citești cărți electronice, fără să-ți obosești ochii foarte mult. Sau, dacă lucrezi mult afară și vrei ca vizibilitatea ecranului să fie mai bună, poți folosi aceeași aplicație pentru a îi mări luminozitatea. Iată cum reglezi ecranul unui smartphone din seria ASUS ZenFone 3, în doar trei pași:

Pasul 1: Pornește aplicația Splendid de pe ASUS ZenFone

Pentru a porni această aplicație, accesează sertarul de aplicații apăsând pe cele 6 puncte din partea de jos a ecranului. Apoi, derulează lista de aplicații instalate, până gasești Splendid. Aplicația are o pictogramă precum cea din captura de ecran de mai jos.

Pasul 2: Reglează modul de culoare al ecranului

Aplicația Splendind îți oferă trei moduri implicite pentru ecran:

  • Viu (Vivid) - acest mod este potrivit atunci când te joci jocuri ori vizionezi filme pe telefon, mărind intensitatea culorilor;
  • Lumină albastră (Bluelight Filter) - este un mod perfect când vrei să citești o carte pe telefon, documente, ori e-mail-urile de la muncă. Reglează ecranul astfel încât să nu-ți obosească la fel de tare ochii, cum o fac alte moduri;
  • Echilibru (Balance) - Oferă o imagine echilibrată, cât mai apropiată de culorile naturale.

Pentru a schimba modul folosit, apasă pe numele celui pe care vrei să-l activezi. În funcție de modul ales, există și niște bare cu care poți regla intensitatea culorilor.

Există și un al patrulea mod, numit Personalizat (Customized). Cu ajutorul său poți regla manual temperatura culorilor, nuanța și saturația.

Folosește comutatoarele disponibile pentru a regla totul așa cum dorești. Acest mod este foarte util când folosești telefonul afară, în lumina soarelui și ai nevoie să mărești vizibilitatea ecranului.

Vei observa și câteva pictograme de reîmprospătare în aplicația Splendid. Atunci când apeși pe ele, se restaurează parametrul din dreptul pictogramei la valoarea sa implicită. Potrivit pentru momentele în care nu ești mulțumit de schimbările făcute.

Pasul 3: Verifică vizibilitatea ecranului

Activează modul de afișare al imaginii pe care-l dorești, reglează parametrii disponibili și apoi deschide aplicația pe care vrei să o folosești, pentru a vedea dacă ți s-a îmbunătățit modul în care vezi ecranul. Eu unul m-am bucurat să citesc cărți electronice în aplicația Kindle, după ce am activat modul Lumină albastră (Bluelight Filter). Încearcă-l și tu!

Ești mulțumit de reglajele pentru culoare de pe ASUS ZenFone?

Încearcă aplicația Splendid de pe smartphone-ul tău din seria ASUS ZenFone 3 și vezi cum merge. Îți oferă reglajele de care ai nevoie? Te ajută să-ți obosești ochii mai puțin și să obții vizibilitatea de care ai nevoie? Spune-ne într-un comentariu, mai jos.