Review ASUS ZenPad 7.0 Z370C - Ce-ți poate oferi o tabletă Android accesibilă?

Rating

Android 5.0, ASUS ZenUI & Aplicațiile preinstalate

Așa cum am menționat mai devreme, sistemul de operare preinstalat pe această tabletă este Android 5.0 cu interfața proprietară ASUS ZenUI. Aceasta este o interfață plăcută pentru utilizator care îmbunătățește experiența Android, fără a încetini sistemul sau a îngreuna activitatea utilizatorului cu efecte sau caracteristici inutile.

tableta, ASUS, ZenPad, 7.0, Z307C, review, performante

Lista aplicațiilor preinstalate este destul de scurtă, ceea ce arată că ASUS a preferat să păstreze lucrurile simple și a ales să nu încarce inutil utilizatorii cu aplicații pe care nu le-ar folosi niciodată. În afară de utilitarele și aplicațiile Android implicite, veți găsi următoarele aplicații preinstalate:

  • Audio Wizard : un utilitar pentru optimizarea sunetului.

  • Backup : un utilitar pentru efectuarea de copii de siguranță a datelor importante.

  • Do It Later : o aplicație simplă pentru liste de sarcini și note.

  • Kids Mode : o aplicație care schimbă interfața obișnuită cu una simplă, dedicată copiilor.

  • Power Saver : o aplicație care activează un mod de economisire a energiei, pentru acele momente în care vă găsiți prea departe de o priză și trebuie să vă descurcați cu energia rămasă în baterie.

  • Splendid : o aplicație utilizată pentru optimizarea caracteristicilor ecranului.

  • WebStorage : soluția de stocare în cloud proprietară ASUS, care permite folosirea unui cont de 5 GO de stocare online.

Ne bucură să vedem că ASUS a încercat să păstreze numărul aplicațiilor preinstalate cât mai mic și a ales să ofere doar aplicații utile cu ZenPad 7.0. Pentru utilizatorul final, aceasta înseamnă performanțe mai mari și durată mai mare a bateriei.

Accesorii pentru ASUS ZenPad Z370C

Odată cu ZenPad 7.0, ASUS a creat o serie de accesorii dedicate acestei tablete. Împreună cu tableta menționată, am primit și două dintre aceste accesorii.

Primul dintre ele este un capac pentru spate cu o baterie adițională integrată. Capacele din spate pot fi schimbate foarte ușor, trăgând cu grijă de margini și înlăturând capacul vechi, care eliberează spatele tabletei. Atașarea unui alt capac este la fel de ușoară ca înlăturarea acestuia: poziționați capacul în poziție și apăsați ușor pe margini pentru a-l fixa pe loc. Bateria externă se conectează cu tableta prin intermediul unui conector special. Acest capac pentru spatele tabletei este puțin mai gros decât cel original, însă durata bateriei este aproape dublă în acest caz, așa că grosimea adițională merită trecută cu vederea.

tableta, ASUS, ZenPad, 7.0, Z307C, review, performante

Al doilea accesoriu pe care l-am primit este ceea ce ASUS denumește Audio Cover, care arată ca o husă cu capac pentru ecran. Se aplică tabletei la fel ca un capac pentru spate, înlocuindu-l pe cel original, doar că în acest caz, primești și un capac pentru față care se pliază pe display și care funcționează și cu rolul unui set de 6 boxe audio, oferind sunet de o calitate superioară. Bonusul grozav al acestui accesoriu este că și acesta include o baterie externă în capacul din spate, așa că putem spune că este un combo 2 în 1.

tableta, ASUS, ZenPad, 7.0, Z307C, review, performante

Performanța în teste sintetice

Din moment ce aceasta este o tabletă accesibilă, nu ne-am așteptat la prea multe de la ea când am pregătit testele. Am știut de la început că rezultate testelor vor fi scăzute, dar din moment ce aveam de a face cu un dispozitiv bine construit, am vrut să vedem dacă sunt totuși în limite.

Primul din seria componentelor testate este procesorul, ca de obicei. Pentru aceasta, am folosit bine cunoscuta aplicație de teste sintetice Vellamo , cu testele sale Multicore și Metal.

În testul Vellamo Multicore , care testează procesorul în timpul rulării sarcinilor multiple simultan, verificând capabilitățile de multitasking, ZenPad 7.0 a obținut 744 de puncte, ceea ce o poziționează pe ultimul loc din listă. Am rulat testul de mai multe ori și rezultatele au fost aceleași, cu diferențe de 3 sau 4 puncte, așa că putem confirma acuratețea testelor. Acesta este un rezultat foarte slab, dar să vedem ce se întâmplă în continuare.

tableta, ASUS, ZenPad, 7.0, Z307C, review, performante

În testul Vellamo Metal , care măsoară performanța CPU-ului în timpul operațiilor care folosesc un singur nucleu al procesorului, ZenPad 7.0 a obținut 544 de puncte, poziționându-se pe penultima poziție din listă. Un alt scor foarte scăzut, verificat de mai multe ori.

tableta, ASUS, ZenPad, 7.0, Z307C, review, performante

Următorul test pe care l-am rulat a fost Vellamo Browser , care măsoară performanța dispozitivului în timp ce afișează un sait web conținând elemente HTML, CSS și JavaScript. Tableta noastră a obținut 1437 de punte în acest test, departe de poziția imediat următoare, care este un scor aproape dublu. Performanța scăzută a acestui dispozitiv este demonstrată încă o dată.

tableta, ASUS, ZenPad, 7.0, Z307C, review, performante

Chiar cu scorurile scăzute obținute până acum, am vrut să măsurăm și performanțele gaming ale tabletei. Pentru aceasta, am folosit aplicația de teste GFXBench GL Benckmark. Am putut rula doar testul 1080p T-Rex Offscreen , din moment ce capabilitățile GPU-ului acestei tablete nu permit rularea celuilalt test relevant, 1080p Manhattan Offscreen. În testul T-Rex , ZenPad 7.0 a reușit să afișeze 420 de cadre, un rezultat sub majoritatea tabletelor din zilele noastre, chiar și cele de buget.

tableta, ASUS, ZenPad, 7.0, Z307C, review, performante

În final, după atâtea rezultate scăzute în testele sintetice, singura piesă care a rămas de testat este bateria. Din moment ce componentele nu oferă performanțe notabile, ne-am așteptat să nu necesite prea multă putere pentru a rula, lăsând o durată mai mare a bateriei. Totuși, am reușit să păstrăm tableta în funcțiune doar 5 ore și jumătate, ceea ce nu este atât de rău, comparativ cu alte dispozitive din aceeași gamă, dar nici un rezultat spectaculos. Partea bună este că viața bateriei poate fi prelungită spre aproape dublu prin înlocuirea capacului din spate cu unul dintre accesoriile descrise mai devreme.

tableta, ASUS, ZenPad, 7.0, Z307C, review, performante

Performanța în teste a lui ASUS ZenPad 7.0 este relativ slabă. Scorurile obținute sunt scăzute, dar durata bateriei nu este atât de mică. Cu toate acestea, vrem să menționăm că în timpul utilizării obișnuite, tableta functionat fără a fi încetinită. Aplicațiile pornesc repede și comutarea între cele care rulează se face lin, fără timpi morți. Rămâne doar de văzut dacă după câteva luni de utilizare, cu mai multe aplicații instalate și date stocate, performanța este aceeași.

Notă produs 3/5

V erdict

ASUS ZenPad 7.0 nu este un dispozitiv performant și acest lucru este evident din scorurile obținute în timpul testelor sintetice. Durata bateriei, de asemenea, nu este foarte mare însă, din fericire, aceasta poate fi aproape dublată folosind accesoriile dedicate ASUS fără prea mari compromisuri din punct de vedere al dimensiunilor sau greutății. Acest dispozitiv este o alegere bună dacă ești un utilizator fără pretenții care nu cere prea mult de la tableta sa. Dacă ești genul care navighează ocazional pe internet, rețele sociale, YouTube și din când în când, joacă câte un joc scurt, ASUS ZenPad 7.0 s-ar putea să fie o alegere bună. Altfel, ar trebui să-ți îndrepți atenția în altă parte.

Descoperă: Divertisment Android Recenzii