Review căști Sony WH-CH500: portabile, accesibile și sunet de calitate

Review căști Sony WH-CH500: portabile, accesibile și sunet de calitate
Rating

Sony este unul dintre numele vechi din lumea tehnologiei, compania având o istorie lungă în crearea de produse de calitate. Una dintre ariile în care compania este renumită, este piața audio. Am primit în teste unul dintre cele mai noi headset-uri ale companiei. Este vorba despre un headset on-ear (pe urechi), Sony WH-CH500, care se conectează la dispozitivele tale prin Bluetooth și NFC. Acesta poate fi folosit pentru a face apeluri telefonice și promite o autonomie a bateriei de peste 20 de ore. Citește recenzia noastră pentru a afla dacă Sony WH-CH500 este headset-ul perfect pentru nevoile tale:

Reclamă

Sony WH-CH500: Pentru cine este bun?

Headset-ul wireless cu Bluetooth Sony WH-CH500 este o alegere bună pentru:

 • Persoanele care vor un headset on-ear (pe urechi) cu o calitate bună a sunetului
 • Cei care vor să își conecteze headset-ul la smartphone-uri, tablete și alte dispozitive, cu Bluetooth și NFC
 • Utilizatorii care nu vor să cheltuiască o avere pentru un headset portabil, dar vor ceva mai bun decât media

Pro și contra

Iată care sunt aspectele pozitive ale Sony WH-CH500:

 • Cupele căștilor sunt acoperite cu un material moale, confortabil chiar și pentru perioade lungi de timp
 • Microfonul este bun la suprimarea zgomotelor nedorite din jurul tău
 • Poți să îl folosești pentru a îți comanda asistentul vocal pe Android (Asistent Google) sau pe iOS (Siri)
 • Este un headset ușor și cupele căștilor se pot roti, pentru a le transporta ușor în geantă sau rucsac
 • Durata de autonomie pe baterie este excelentă
 • Se conectează fără fir, folosind Bluetooth versiunea 4.2 și oferă suport pentru NFC
 • Pentru mai puțin de 200 de lei, sunetul pe care îl primești de la Sony WH-CH500 este mai bun decât media căștilor Bluetooth cu un preț similar

Sony WH-CH500 are următoarele slăbiciuni:

 • Headset-ul este atât de ușor încât îți dă senzația că este fragil și te face să te întrebi dacă va rezista mai mult de un an
 • Banda de suport de pe cap nu are material textil, așa că poate să devină inconfortabilă dacă nu ai părul lung
 • Bașii sunt destul de puternici și au tendința să acopere sunetele medii și înalte
Notă produs 4/5

Verdict

Headset-ul wireless Sony WH-CH500 oferă o calitate a sunetului mai bună decât competitorii săi din aceeași zonă de preț. Nu este cel mai bun headset din lume, dar luând în considerare dimensiunile sale, precum și prețul, face o treabă excelentă. Pentru mai puțin de 200 de lei, primești un sunet de calitate, conexiuni Bluetooth, suport pentru NFC, pe un headset ușor cu căști care se pot roti. Dacă ești în căutarea unui headset Bluetooth on-ear (pe urechi) și ai un buget redus, atunci Sony WH-CH500 este una dintre dintre cele mai bune alegeri pe care le-ai putea face.

Experiența de despachetare a căștilor Sony WH-CH500

Headset-ul Sony WH-CH500 sosește într-o cutie alb mat ușoară, cu o formă pătrată. Pe partea sa frontală, este o poză cu dispozitivul, numele său și câteva dintre caracteristicile sale esențiale.

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

Pe spatele cutiei, găsești încă trei imagini ale headset-ului, plus detalii despre caracteristicile sale, tipărite în câteva limbi diferite.

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

Când despachetezi cutia, poți vedea ce este înăuntru: headset-ul, un ghid de pornire rapidă și un cablu USB la micro USB, pentru încărcarea bateriei.

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

Experiența de despachetare este rapidă și nu are nimic deosebit. Primești toate lucrurile esențiale pe care te aștepți să le primești de la un headset de 200 de lei, dar nimic mai mult. Totuși, este de remarcat că Sony a împachetat totul cu atenție la detalii.

Caracteristici hardware

Sony WH-CH500 este un headset wireless care folosește conexiuni prin Bluetooth versiunea 4.2, pentru a reda muzică și orice alte sunete sunt transmise de smartphone-ul, tableta, calculatorul sau alte dispozitive cu care îl asociezi. Suportă profilurile Bluetooth A2DP, AVRCP, HFP și HSP, și are o rază de acțiune de 10 metri.

Reclamă

Vorbind despre asocierea prin Bluetooth, Sony a creat acest headset pentru a fi prietenos cu aceia dintre noi care vrem să folosim aceleași căști cu mai multe dispozitive diferite. Sony WH-CH500 vine cu suport NFC, așa că poți să atingi smartphone-ul sau tableta de eticheta NFC a căștilor pentru a le conecta.

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

Headset-ul are și câteva butoane media pe el: un buton de Power/Pairing/Play (Pornire/Asociere/Redare) și două butoane de volum care funcționează și ca butoane de Forward/Back (Înainte/Înapoi).

Dacă este wireless, înseamnă că headset-ul are și o baterie în interior. Sony l-a echipat cu o baterie Litiu-ion care ar trebui să reziste pentru 20 de ore de redare audio și care se încarcă în totalitate în aproximativ 4 ore și jumătate, folosind portul micro USB de pe casca dreaptă.

Sunetul este oferit prin intermediul a două difuzoare compacte cu diametrul de 30 mm. Având în vedere că vorbim despre un headset on-ear (pe urechi), difuzoarele sunt destul de mari și ar trebui să ofere sunet cu o calitate mai ridicată decât alte căști similare.

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

Headset-ul wireless Sony WH-CH500 are și un microfon, oferind suport pentru apelurile telefonice hands-free (mâini libere) și comenzi pentru asistenții vocali. Acest lucru înseamnă că poți să îți folosești vocea pentru a vorbi cu Asistentul Google dacă ai un dispozitiv cu Android, ori cu Siri dacă ai un iPhone sau iPad.

Căștile nu sunt mari, iar Sony le-a construit astfel încât să se poată roti, ceea ce înseamnă că sunt relativ ușor de transportat, într-o geantă sau rucsac. Un alt motiv pentru care sunt bune atunci când călătorești este faptul că sunt foarte ușoare, cântărind doar 140 de grame.

Toți avem culorile noastre preferate, așa că este bine să știi că headset-ul wireless Sony WH-CH500 este disponibil în trei culori diferite: negru, albastru și gri. Modelul pe care l-am testat noi a fost cel gri.

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

Dacă vrei să verifici toate specificațiile și caracteristicile acestui headset, vizitează această pagină web: Căști wireless Sony CH500.

Headset-ul wireless Sony WH-CH500 se conturează ca un dispozitiv echilibrat, construit pentru a fi confortabil de folosit în special atunci când călătorești. Poate să redea sunet toată ziua și este foarte util faptul că poți să îl asociezi cu diferite dispozitive, aproape instantaneu, folosind NFC, sau prin Bluetooth.

Experiența de utilizare a headset-ului wireless Sony WH-CH500

Headset-ul wireless Sony WH-CH500 folosește căști circumaurale, construite pentru a îți acoperi partea exterioară a urechilor atunci când le porți. Noi le-am clasifica drept căști on-ear (pe ureche). Deși nu sunt la fel confortabile cum sunt căștile "în jurul urechilor", materialul moale de pe cupe este confortabil. Poți să porți headset-ul Sony WH-CH500 toată ziua și urechile tale tot vor fi fericite la final. 🙂

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

Pe de altă parte, banda de susținere nu are material pe ea, iar plasticul din care este făcută îți stă direct pe cap. Poate să devină inconfortabilă după o vreme. Dacă nu ai prea mult păr pe cap, acel moment în care devine enervantă sosește destul de repede. De asemenea, am observat că banda de susținere este destul de rigidă și are tendința să îți strângă capul, ceea ce nu este bine dacă ai capul mai mare decât media. 🙂

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

Calitatea audio este peste medie față de ce primești de la alte headset-uri cu un preț similar, dar dacă ești un audiofil, acest headset nu este pentru tine. Dacă asculți muzică pop, rock, sau hip-hop, Sony WH-CH500 face o treabă bună. Dacă ești fan al muzicii clasice sau dacă îți place să asculți concerte live, căștile își arată limitările. Basul și tonurile joase sunt puțin prea puternice în comparație cu sunetele medii, iar uneori sunetele înalte tind să se piardă pe drum. Nu spunem că nu primești un sunet de calitate, ci doar că nu este cel mai bun posibil. În comparație însă cu alte headset-uri pe care le-am folosit și care sunt comercializate la un preț similar, pe Sony WH-CH500 sunetul este mai de calitate.

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

NOTĂ: Dacă vrei să testezi și să îți compari căștile cu altele, îți recomandăm să asculți această listă de melodii de pe Spotify: Songs To Test Headphones With. Melodiile din ea sunt excelente pentru a auzi cum sunt redate diferite sunete de către căștile tale.

Microfonul de pe Sony WH-CH500 este excelent. Am făcut destul de multe apeluri telefonice folosind acest headset și un iPhone SE, iar calitatea audio a fost foarte bună atât la un capăt al firului cât și la celălalt. Microfonul se descurcă foarte bine și la anularea sunetelor ambientale, astfel că vocea ta este clară chiar dacă vorbești dintr-un mediu zgomotos.

Pe casca dreaptă, Sony a montat și câteva butoane de control media, butoane care ni s-au părut a fi ușor de găsit și folosit. Sunt utile atunci când asculți muzică dar și când preiei un apel telefonic. Datorită lor, nu trebuie să ajungi la smartphone-ul tău. Poți să apeși pe butoanele corecte de pe căști, pentru a ajusta volumul, pentru a schimba melodia care este redată sau pentru a răspunde unui apel telefonic.

Sony WH-CH500
Sony WH-CH500

De asemenea, am vrea să menționăm și faptul că acest headset este foarte ușor, iar căștile sale pot să pivoteze. Astfel, este ușor să le transporți cu tine. Dar și îți dau senzația că sunt fragile.

Deși Sony WH-CH500 nu este un headset destinat gamerilor, noi l-am folosit și în timp ce ne jucam Assassin's Creed Black Flag și am fost mulțumiți de calitatea sunetului lor în joc.

Sony WH-CH500 este un headset Bluetooth bun pentru prețul lui și, fără îndoială, mai bun decât altele care sunt vândute la un preț similar. Este în special util ca headset portabil pe care să îl iei cu tine la drum, oferind o calitate audio superioară față de căștile in-ear (în ureche). Totuși, pentru unii utilizatori, căștile pot să fie inconfortabile la o purtare mai îndelungată și par să fie și puțin cam fragile.

Care este părerea ta despre căștile audio Sony WH-CH500?

Acum știi ce părere avem noi despre headset-ul wireless Sony WH-CH500, ce ne place și ce nu ne place la el. După ce ne-ai citit recenzia, care este părerea ta? Ai plăti banii ceruți pentru acest headset? Deși are niște puncte slabe, credem că prețul este corect și este o afacere bună pentru oricine caută căști de acest tip. Spune-ne ce crezi, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Bluetooth Hardware și sunete Recenzii Recomandate