Review Microsoft Lumia 535 - Adevăratul succesor pentru Lumia 520

Rating:
4 out of 5 stars

Nokia Lumia 520 a fost un smartphone la un preț accesibil de-a dreptul excelent și, datorită calităților sale, a devenit rapid cel mai popular dispozitiv Windows Phone făcut vreodată. Succesorul său - Lumia 530 0 a avut multe probleme și nu a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor. Din fericire, Microsoft au lansat Lumia 535 - un smartphone care, cel puțin în teorie, pare să fie un succesor demn de reputația lui Lumia 520. L-am testat zi de zi, timp se o săptămână și suntem gata să vă împărtășim părerea noastră despre noul Microsoft Lumia 535. Citiți această recenzie pentru a afla ce are de oferit acest smartphone:

Specificații hardware și ambalaj

Microsoft își continuă maniera de ambalare a dispozitivelor Lumia așa că, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos, Microsoft Lumia 535 vine într-o cutie mică și colorată.

În ea veți găsi bateria, încărcătorul, un manual de utilizare și, desigur, smartphone-ul. După cum probabil ați observat, pachetul nu include un cablu USB sau căști, dar la prețul la care vine nu poți cere mai multe.

La fel ca alte noi dispozitive Lumia, Microsoft Lumia 535 este disponibil în două versiuni: Dual Sim și Single Sim. Modelul pe care l-am primit în teste este un Dual Sim. Microsoft Lumia 535 are un procesor cu patru nuclee Qualcomm Snapdragon 200 tactat la 1.2 GHz, 1 GO de memorie RAM și un procesor grafic Adreno 302. Din punctul de vedere al spațiului de stocare, telefonul vine cu 8 GO de memorie internă ce poate fi extinsă cu un card microSD de până la 128 GO. Ecranul folosește un panoul IPS LCD de 5 inci cu 16 milioane de culori, o rezoluție de 540x960 și o densitate a pixelilor de aproximativ 220 de puncte per inch. Acesta este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 3 și, cu ajutorul senzorului de lumină ambientală, ecranul dispune de control automat al luminii și de câteva îmbunătățiri pentru lizibilitate în lumina razelor solare. Microsoft Lumia 535 măsoară în lungime 140.2 mm, 72.4 mm în lățime și 8.8 mm în grosime. Are o greutate de doar 146 de grame.

Lumia 535 este un smartphone de dimensiune medie ce este ușor de manevrat. Dar, dacă aveți mâini mici, este cam dificil de folosit doar cu o singură mână. Smartphone-ul are o cameră principală de 5 megapixeli, cu autofocus și bliț, capabilă să înregistreze conținut video la 480p cu 30 de cadre pe secundă. Camera frontală, cu aceeași rezoluție de 5 megapixeli este perfectă pentru selfie-uri și conferințe video. Din punctul de vedere al conectivității, dispozitivul dispune de Bluetooth 4.0, USB 2.0, toate standardele de tehnologie Wi-Fi și GPS. Microsoft Lumia 535 are o baterie de 1905 mAh ce ar trebui să țină smartphone-ul în viață până la 12 ore în condiții de utilizare normală. Acesta funcționează cu două cartele micro-SIM ce se pot conecta în același timp la rețeaua 3G dar nu pot fi utilizate amândouă odată pentru conexiunea la internet.

Dacă doriți mai multe detalii despre specificațiile acestui produs accesați această pagină: Microsoft Lumia 535 Dual SIM.

Construcție și design

La prima vedere, la fel ca multe alte dispozitive Lumia, ai impresia că este un telefon compact căruia nu i se poate desface capacul din spate, dar nu este așa. Microsoft Lumia 535 are o carcasă din policarbonat, disponibilă în mai multe variante de culori: verde, albastru, portocaliu, alb și negru. În imaginea de mai jos puteți vedea cum arată versiunea pe alb pe care am testat-o.

După cum am spus mai devreme, telefonul nu are o construcție compactă (unibody). Dacă îndepărtați capacul veți avea acces la baterie, cartele și la cardul de memorie.

La fel ca la alte smartphone-uri Lumia, pe partea dreaptă se află putonul de pornire și comutatorul de volum. Din nefericire, Lumia 535 nu are un buton fizic pentru cameră, buton ce ar fi fost foarte util, mai ales atunci când îți faci un selfie. În partea de sus se află o mufă audio de 3.5 mm pentru căști, în partea de jos o priză micro USB, iar difuzorul este pe spatele telefonului.

Microsoft Lumia 535 are un ecran IPS LCD de bună calitate ce nu dispune de tehnologie ClearBlack. Luminoziatea este asistată automat de senzorul de lumină ambientală. În consecință, vizibilitatea în lumina directă a razelor de soare este în general bună. De asemenea, ecranul are un contrast bun, reproduce culorile bine și are unghiuri de vizualizare decente.

Design-ul și calitatea construcției sunt foarte bune pentru prețul acestui dispozitiv. Nu vei simți că ai primit mai puțin decât ai plătit și vei fi mulțumit de modul în care arată și se simte. Singurul dezavantaj este acela că persoanele cu mâini mici vor avea mici probleme să manevreze telefonul cu o singură mână.

Experiența de utilizare a telefonului Microsoft Lumia 535

În general, experiența de utilizare a telefonului Microsoft Lumia 535 este destul de bună. Am folosit acest smartphone cu două cartele SIM, iar calitatea audio a conversațiilor este bună pe ambele rețele. Atât SIM-ul 1 cât și SIM-ul 2 suportă conexiuni 3G, cu un singur dezavantaj: nu puteți folosi ambele SIM-uri pentru conexiunea de date, așa că va trebui să selectați cartela pe care doriți să o folosiți pentru conexiunea la internet.

Chiar dacă pachetul nu conține căști, am testat calitatea audio cu unele cumpărate de noi acum ceva vreme. Când ascuți muzică sau te uiți la filme, calitatea audio este bună însă difuzorul de pe spate este unul de calitate medie. Dacă doriți să ajustați sunetul, puteți folosi egalizatorul și setările audio ale sistemului de operare Windows Phone.

După cum am menționat mai devreme, dispozitivul are două camere de 5 megapixeli decente. Camera pricipală este capabilă să facă poze la o rezoluție de 2592x1936 de pixeli și să înregistreze conținut video 480p cu 30 de cadre pe secundă. În plus, camera de pe spate are tehnologie autofocus și bliț. De asemenea, puteți schimba nivelul de alb, sensibilitatea (ISO), timpul de expunere și luminozitatea. Dacă nu știți ce sunt aceste funcții, vă recomandăm să le setați pe toate în modul auto. Camera frontală a acestui smartphone a fost creată pentru cei cărora le place să facă multe selfie-uri. Da, Microsoft Lumia 535 are o cameră frontală mult mai bună decât a altor telefoane ieftine de pe piață, dar să nu vă așteptați să faceți poze profesionale. Calitatea imaginilor este bună pentru rețele de socializare precum Facebook sau Instagram. Mai jos, aveți o galerie foto ce conține câteva poze făcute cu ambele camere pentru a vă face o idee despre calitatea pe care o au fotografiile făcute cu acest smartphone. Toate pozele au fost făcute în modul Auto.

Când vine vorba de înregistrări video, din nou, camera nu excelează. Cu rezoluția video de 480p, filmările sunt de calitate medie. Aveți opțiunea de a schimba nivelul de alb, focalizarea și, de asemenea, puteți porni sau opri blițul. Evident, nu putem vorbi stabilizare video pentru acest segment de piață. Mai jos, aveți o mostră video în care subiectul se află în mișcare. După cum puteți vedea, calitatea video este destul de slabă, imaginile sunt blurate și lipsite de detalii.

Apoi, am înregistrat un demo în care am capturat împrejurimile. După cum puteți vedea, calitatea este mai bună decât cea a clipului anterior dar nu este foarte strălucită.

Dacă jucați multe jocuri din Magazinul Windows și faceți multe fotografii, atunci cei 8 GO de memorie internă se vor umple foarte rapid. Pentru a rezolva această problemă, trebuie să cumpărați un card microSD pentru a mări spațiul de stocare. Pentru buna funcționare a dispozitivului, vă recomandăm să cumpărați un card de calitate. (ex. microSD de clasa 10). Microsoft Lumia 535 are o baterie de 1905 mAh, ce înmagazinează suficient curent pentru o zi întreagă de utilizare normală. Dacă jucați multe jocuri sau folosiți aplicații GPS, bateria se va descărca relativ repede.

Am fost foarte mulțumiți de experiența pe care am avut-o cu Microsoft Lumia 535. Este un telefon dual SIM foarte bun, și nu am avut nicio problemă să folosim acest smartphone în două rețele de telefonie diferite, simultan. Camerele sunt bune pentru a posta poze și videoclipuri pe rețelele de socializare și, dacă te vei plictisi, vei putea să joci jocuri fără nicio problemă.