Review Prestigio MultiPad Visconte 3 - O tabletă accesibilă și de calitate

Rating

Prestigio este o companie multinațională cu sediul în Cipru care produce mai multe tipuri de gadgeturi, de la tablete la smartphone-uri și eBook readere. Compania a anunțat recent o nouă generație de tablete cu Windows 8.1, ultima adiție fiind MultiPad Visconte 3. Este o tabletă ieftină și accesibilă care vine cu sistemul de operare Windows 8.1 cu Bing preinstalat. Tableta este foarte interesantă, atât din punct de vedere al design-ului cât și al specificațiilor. Vine în mai multe variante, care diferă în funcție de spațiul de stocare și opțiunile de conectivitate disponibile. Noi am testat varianta cu 16GO de spațiu de stocare, fără conectivitate 3G. Vă invităm să citiți această recenzie ca să aflați mai multe despre acest dispozitiv și despre ce are de oferit utilizatorilor săi.

Despachetarea tabletei Prestigio MultiPad Visconte 3

Cutia tabletei arată bine și, chiar dacă este o tabletă ieftină, ne-am bucurat de o experiență de despachetare demnă de un dispozitiv premium.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Pachetul include următoarele elemente: tableta, încărcătorul împreună cu adaptoare de priză pentru regiuni diferite, manuale, certificatul de garanție și cheia de activare pentru un abonament Office 365 Personal, care este validă timp de un an.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Dacă doriți să vedeți despachetarea tabletei, vizualizați clipul video de mai jos.

Datorită prețului accesibil, cutia nu include un dock sau o tastatură.

Specificații tehnice

Prestigio MultiPad Visconte 3 este o tabletă de 10.1 inci cu un ecran IPS la o rezoluție de 1280x800. Dispozitivul cântărește 0.69 kg și are o baterie de 7000 mAh Litiu-Polimer care promite să reziste o zi întreagă la o singură încărcare. MultiPad Visconte 3 are un procesor cu patru nuclee Intel Atom Z3735F tactat la 1.33 GHz, 2GO de memorie RAM DDR3 și 16GO sau 32GO de spațiu de stocare pe un disc SSD. În termeni de conectivitate, tableta are un port micro-HDMI, un port micro-USB, un slot microSD, o cameră de 2.0 megapixeli pe partea din față, și una de 5 megapixeli pe partea din spate. Spre surprinderea noastră, există și un port USB 2.0 pe care îl puteți folosi să conectați diverse dispozitive, de la stick-uri la imprimante, și multe altele. De asemenea, tableta include un modul Miracast, pentru a putea proiecta ecranul către unul mai mare în timp real, fără fir. Considerăm că este un avantaj mare pentru o tabletă la preț redus.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Tableta nu suportă conectivitate la rețele wireless 802.11ac, dar vă puteți conecta la rețele wireless 802.11n. De asemenea, tableta are un cip Bluetooth 4.0 care poate fi folosit pentru conectarea de periferice precum o tastatură sau un mouse. La capitolul audio, dispozitivul are două difuzoare incluse, un microfon și o intrare pentru căști. Prestigio MultiPad Visconte 3 vine cu o versiune pe 32 de biți a sistemului de operare Windows 8.1 cu Bing, care este gratuit pentru acest tip de dispozitive, fiind unul din factorii care oferă acestei tablete un preț accesibil. Acest lucru este foarte bun, deoarece veți putea rula și aplicații desktop, împreună cu aplicații moderne din Magazinul Windows. Una din cele mai bune părți ale acestei tablete este faptul că nu are preinstalate aplicații inutile (așa numitul bloatware sau crapware). Este oferită experiența pură de Windows 8.1, singura aplicație preinstalată fiind programul de instalare al Microsoft Office. Ne-a plăcut acest lucru și sperăm că și alți producători vor urma exemplul celor de la Prestigio.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Puteți găsi specificațiile hardware în întregime aici: MultiPad VISCONTE 3 Tablet.

Utilizarea tabletei Prestigio MultiPad Visconte 3

Pentru un dispozitiv accesibil ca preț, MultiPad Visconte 3 arată foarte bine. Nu dă impresia unei construcții ieftine, iar calitatea asamblării este peste medie. Calitatea ecranului este în general bună, având culori vii și unghiuri de vizualizare decente.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Tableta cântărește 0.69 kg și este ușor de transportat. Ne-a plăcut partea din spate a tabletei: finisajele arată foarte bine și ne-a oferit o senzație plăcută atunci când am ținut-o în mână.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Cât despre poziționarea butoanelor - cele de volum și de pornire sunt amplasate pe partea din dreapta a tabletei, când este utilizată în modul orizontal, iar logo-ul capacitiv Windows pe partea din față a dispozitivului.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

MultiPad Visconte 3 se mișcă bine în general. Nu am întâmpinat probleme majore cu ea. Am observat că rulează bine în scenarii echilibrate, chiar și cu 3-4 aplicații deschise în același timp. Dacă lucrați cu mai multe aplicații, printre care și câteva aplicații desktop care necesită mai multă putere de procesare, veți observa un anumit grad de încetinire, dar în testele noastre am fost mulțumiți. Folosind tableta în modul portret este de asemenea o plăcere, în special datorită faptului că Windows 8.1 se comportă mai bine în acest mod decât o făcea Windows 8. Cel mai mare inconvenient pe care l-am întâmpinat cât timp am testat dispozitivul a fost spațiul de stocare foarte mic. Există versiuni care vin cu 32GO sau chiar 64GO de spațiu de stocare, dar cu versiunea de 16GO nu puteți face foarte multe. O parte din această vină o poartă Microsoft, sistemul de operare Windows 8.1 consumând foarte mult spațiu. Din acești 16GO, doar 9.63 GO sunt disponibili utilizatorului, cu doar 5.90GO liberi la prima pornire. După instalarea tuturor actualizărilor Windows 8.1 (până în noiembrie 2014, la data publicării acestui articol), doar 2.73GO au rămas disponibili. Am rulat până și Disk Cleanup iar spațiul maxim de stocare a fost de 2.83GO. Este un spațiu foarte mic și, dacă achiziționați varianta de 16 GO pe care am testat-o noi, trebuie să cumpărați un card microSD pentru a extinde spațiul de stocare disponibil.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Camera din față are 2.0 MP iar cea din spate are 5 MP cu autofocus. Le puteți folosi pentru apeluri video și câteva fotografii, dar calitatea nu va fi foarte bună. Tableta este bună pentru apeluri video rapide și câteva selfie-uri, dar nu este bună pentru orice tip de fotografie de calitate. Am fost impresionați de calitatea audio a difuzoarelor atunci când am ascultat muzică și ne-am uitat la filme. Acestea se aud tare, dar fără să se neglijeze calitatea sunetului, care este clar și ascuțit. O parte mai puțin bună a acestui dispozitiv este cablul de alimentare - este foarte scurt și nu puteți folosi confortabil tableta MultiPad Visconte 3 atunci când se încarcă. Am avut aceeași problemă și cu alte tablete, de la alți producători. Încărcarea bateriei de la zero la 100% a durat aproximativ 3 ore cu tableta închisă, fiind un rezultat bun. Din punct de vedere al bateriei, Prestigio MultiPad Visconte 3 a avut rezultate destul de bune. Producătorul promite o zi întreagă de folosire la o încărcare, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă nu faceți foarte multe lucruri pe această tabletă, cu luminozitatea setată la minim. În testele noastre, a ținut cam 5-6 ore în timp ce o foloseam pentru activități precum navigare pe Internet, email, rulând aplicații din Magazinul Windows, vizualizând clipuri atât online pe YouTube, cât și offline cu aplicația Video și câteva jocuri din Magazinul Windows. Deoarece tableta nu vine cu un stand sau o tastatură, nu o veți putea folosi ca dispozitiv de productivitate, decât dacă sunteți dispuși să investiți în accesorii precum o tastatură și/sau un mouse prin Bluetooth sau USB plus un cover sau un stand. Experiența oferită de Prestigio MultiPad Visconte 3 este în general bună. Dispozitivul este ușor de ținut în mână, este o plăcere de utilizat, și funcționează bine. Windows 8.1 este un sistem de operare mult mai bun decât a fost Windows 8, atât din punct de vedere al experienței de utilizator cât și al optimizărilor privind utilizarea memoriei și al spațiului de stocare. Un dezavantaj pe care anumiți utilizatori l-ar putea lua în considerare este acela că ecosistemul de aplicații oferit de Magazinul Windows are mai puține aplicații comparativ cu cel al competiției, dar situația se va îmbunătăți.

Performanța în teste sintetice

Este timpul să comparăm Prestigio MultiPad Visconte 3 cu ASUS Transformer Book T200 și Toshiba Encore 2. Am rulat câteva teste sintetice și am comparat rezultatele obținute pentru toate dispozitivele. Am măsurat întâi cât de repede pornește tableta, folosind BootRacer. Prestigio MultiPad Encore 2 pornește, în medie, în 27 de secunde, ceea ce este mult mai bine decât competitorii.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

De asemenea, am rulat aplicația 3DMark din Magazinul Windows să măsurăm performanța jocurilor. În testul Ice Storm Unlimited (cel mai detaliat test disponibil), Prestigio MultiPad Visconte 3 a avut un scor de 14732. Este cu 2% mai mare decât scorul Toshiba Encore 2 de 14436.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Să vedem scorul per total obținut de către Prestigio MultiPad Visconte 3 și cele obținute de competitori. După cum puteți vedea, Asus Transformer T200 a fost performerul de top al acestui test.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Din moment ce scorul per total nu ne spune foarte multe, haideți să aruncăm o privire la numărul de cadre pe secundă care au fost obținute în fiecare test. Puteți vedea că Prestigio MultiPad Visconte 3 a reușit să bată Toshiba Encore 2 în fiecare test de grafică.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Pentru a evalua durata bateriei, prima dată am încercat testul Peacekeeper care ne spune cât de mult ține bateria în timp ce navigăm pe Internet. Din nefericire, acest test nu a mers pe Toshiba Encore 2-ul testat acum mai mult timp, așa că nu putem compara rezultatele obținute de Prestigio MultiPad Visconte 3 decât cu ASUS Transformer T200. În acest test, bateria a ținut 6 ore și 1 minut de la o baterie încărcată complet până la zero.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

De asemenea, am rulat Powermark. Am folosit testul sintetic echilibrat (Balanced) care execută activități de navigare pe Internet, procesare de text, vizionare de videouri și câteva simulări de jocuri. De această dată am comparat durata bateriei obținută de Prestigio MultiPad Visconte 3 cu Toshiba Encore 2. Tableta Prestigio a ținut 5 ore și 8 minute, un rezultat bun din punctul nostru de vedere.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante

Am menționat mai devreme în această recenzie că Prestigio MultiPad Visconte 3 a durat aproximativ 3 ore să se încarce. Mai jos puteți vedea o comparație între timpii de încărcare ai competitorilor. După cum puteți vedea, se descurcă bine.

Prestigio, MultiPad Visconte 3, tableta, Windows 8.1, review, performante
Notă produs 4/5

Verdict

Prestigio MultiPad Visconte 3 este o tabletă care arată bine, cu o construcție de calitate, performanțe bune și, cel mai important, un preț accesibil. Pentru utilizatorii care nu au nevoie să o folosească drept un dispozitiv de productivitate ci ca un dispozitiv de divertisment, pentru consumul de conținut (navigarea pe Internet, email, Facebook, YouTube, etc), această tabletă reprezintă o alegere foarte bună. Vă recomandăm să fiți atenți la versiunea pe care o achiziționați și să vă asigurați că aveți suficient spațiu de stocare pentru nevoile voastre. Dacă achiziționați versiunea pe care am testat-o noi, cea cu doar 16GO spațiu de stocare, vă recomandăm să includeți un card microSD pe lista de cumpărături.

Descoperă: Productivitate Recenzii Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează