Robotul BB-8 din Star Wars vine acasă la tine

Robotul BB-8 din Star Wars vine acasă la tine

Un personaj nou din noul film Star Wars, robotul BB-8, a fost primit cu entuziasm de fani. Firma de robotică Sphero și-a asumat provocarea de a-l aduce în casele fanilor la timp pentru a sărbători lansarea filmului.

Reclamă

BB-8 vine acasă la tine

În trailerele Star Wars: Trezirea Forței a apărut un robot nou, BB-8, care a aprins imaginația fanilor. Corpul este o sferă care se rotește, în timp ce capul rămâne atașat deasupra. Combinația de robustețe cu un aspect simpatic a stârnit un interes deosebit. La convenția fanilor din Anaheim din aprilie o copie a roboțelului a apărut pe scenă și a generat entuziasm în sală.

BB-8, Star Wars, robot, jucarie
BB-8, Star Wars, robot, jucarie

Sursa foto: Star Wars

Este posibil să creezi în realitate o jucărie bazată pe conceptul din film? Povestea cu BB-8-ul lui Sphero începe cu primul contact cu Disney. Sphero a fost acceptată în 2014 în acceleratorul de start-up-uri al lui Disney iar de acolo au ajuns să contribuie la filmări și mai apoi să construiască jucăria care poate ajunge în mâinile fiecărui fan.

Dacă pentru film s-au putut folosi efecte speciale și montaj cu o serie întreagă de BB-8 care îndeplinesc funcții diferite în funcție de scena filmată, pentru jucărie lucrurile au devenit mai complicate. Era nevoie de o singură versiune care să reproducă magia personajului din film în realitate.

BB-8, Star Wars, robot, jucarie
BB-8, Star Wars, robot, jucarie

Versiunea finală reușește pe deplin. BB-8 este controlat printr-o aplicație de telefon sau tabletă, iar mișcările sale sunt însoțite de gesturi care exprimă un set întreg de emoții. Sunetele se aud din aplicație și controlul mișcării este precis. Pe lângă controlul dirijat din aplicație, jucăria poate fi pusă în mod de patrulare și își construiește singur o hartă a "domeniului" pus la dispoziție.

Reclamă

Partea interesantă pentru fanii Star Wars entuziasmați de premiera din decembrie este că BB-8 o va întâmpina cu comportamente noi. Nu încercați să scoateți de la roboțel secretele pentru că nici el nu le știe (încă)! BB-8 are capacitatea să primească actualizări așa că Sphero va trimite o nouă programare (firmware) în decembrie. Pe 18 decembrie puteți să sărbătoriți împreună cu BB-8 premiera filmului! Așteptările sunt ca BB-8 să fie vedeta vânzărilor de sărbători.

BB-8 este mai mult decât o jucărie

Sphero a gândit de la înființare o cale de a introduce robotica în viața de zi cu zi într-un mod care include amuzamentul dincolo de funcționalitate. Dacă păpușile Star Wars au avut întotdeauna succes (în 2011 vânzările de obiecte legate de filmele Star Wars făceau 3 miliarde de dolari), BB-8 aduce cu sine ideea de companion. Acțiunile pe care le inițiază singur și euristica care îi dă personalitate, pășesc într-o zonă nouă care depășește universul Star Wars.

Soluția pe care se bazează BB-8 are potențial pentru utilizări mai serioase. Paul Berberian, CEO Sphero, spune că programarea folosită la jucăria BB-8 este folosită în proporție de 1%. Aplicațiile practice acoperă controlul mașinilor de gunoi sau al macarelelor până la elicoptere sau submarine. În modul de patrulare BB-8 folosește funcții de recunoaștere și urmărire a obiectelor. Construcția de jucării este o modalitate inteligentă de a testa noi tehnologii pentru că "mediul jocurilor are toleranță la eroare și oamenii sunt dispuși să încerce lucruri noi", explică Berberian.

BB-8 aduce farmecul Star Wars în casa ta, dar, dacă îl privești mai de aproape, are propria lui poveste de spus. Dacă ești interesat de el, îl poți găsi la eMAG.

Descoperă: Divertisment Blog Hardware și sunete Știri