SUS
MENIU

Digital Citizen România

search
+
menu close
Categorii
  • Acasă
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate
Altele
  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact
Abonează-te

6 motive pentru care merită să-ți cumperi un router TP-Link cu Wi-Fi 6

Sponsorizat de sponsor logo
misc Ciprian Adrian Rusen Ciprian Adrian Rusen 20.04.2021 20.04.2021
6 motive pentru care merită să-ți cumperi un router TP-Link cu Wi-Fi 6

Vrei o rețea Wi-Fi mai rapidă pentru casa ta, care să gestioneze un număr crescând de dispozitive și trafic? Vrei să participi în conferințe video Full HD pentru serviciu, fără lag și întreruperi, în timp ce copiii tăi se uită la filme pe Netflix în rezoluții 4K ori se joacă jocuri online? Atunci e o idee bună să iei în considerare pentru casa ta un router TP-Link cu Wi-Fi 6. Iată șase argumente pentru această recomandare:

Reclamă
Clic pt. cuprins
  1. 1. Viteză îmbunătățită pentru rețeaua Wi-Fi, uneori cu diferențe foarte semnificative
  2. 2. Routerele TP-Link cu Wi-Fi 6 pot gestiona mai multe dispozitive în rețea
  3. 3. Rețeaua este mai greu de spart datorită securității oferite de WPA3
  4. 4. Routerele TP-Link Wi-Fi 6 sunt compatibile cu OneMesh
  5. 5. Mai puțină energie consumată de dispozitivele din rețea
  6. 6. Prețul: Routerele TP-Link cu Wi-Fi 6 sunt disponibile pentru toate bugetele
  7. Ce router TP-Link sau sistem mesh cu Wi-Fi 6 preferi?
Clic pt. cuprins
  1. 1. Viteză îmbunătățită pentru rețeaua Wi-Fi, uneori cu diferențe foarte semnificative
  2. 2. Routerele TP-Link cu Wi-Fi 6 pot gestiona mai multe dispozitive în rețea
  3. 3. Rețeaua este mai greu de spart datorită securității oferite de WPA3
  4. 4. Routerele TP-Link Wi-Fi 6 sunt compatibile cu OneMesh
  5. 5. Mai puțină energie consumată de dispozitivele din rețea
  6. 6. Prețul: Routerele TP-Link cu Wi-Fi 6 sunt disponibile pentru toate bugetele
  7. Ce router TP-Link sau sistem mesh cu Wi-Fi 6 preferi?

1. Viteză îmbunătățită pentru rețeaua Wi-Fi, uneori cu diferențe foarte semnificative

Toți producătorii de routere spun că Wi-Fi 6 este un standard mai rapid decât precedentele, uneori prezentând niște numere pe care s-ar putea să le consideri nerealiste. Asta deoarece măsurătorile lor sunt făcute în laboratoare specializate, cu echipamente de top și zero interferențe de la alte echipamente Wi-Fi. Totuși, există diferențe foarte sesizabile și în lumea reală, nu doar în laboratoare specializate. Pentru a vedea ce beneficii de viteză oferă Wi-Fi 6, noi am realizat o comparație într-un apartament obișnuit, folosind dispozitive similare cu cele pe care le are toată lumea: Wi-Fi 6 vs. Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 4: Care-i diferența pe routerele TP-Link?.

Viteza de descărcare prin Wi-Fi 6 vs. Wi-Fi 5 vs. Wi-Fi 4 pe un router TP-Link Archer AX10

Viteza de descărcare prin Wi-Fi 6 vs. Wi-Fi 5 vs. Wi-Fi 4 pe un router TP-Link Archer AX10

În unele dintre măsurătorile noastre, Wi-Fi 6 a depășit Wi-Fi 5 cu diferențe de până la 65%, în timp ce în altele a depășit Wi-Fi 4 cu 106% sau mai mult. Te încurajăm să citești analiza noastră, deoarece a fost realizată pe routere TP-Link Wi-Fi 6 la prețuri foarte rezonabile, pe care mulți utilizatori și le pot permite. Nu am folosit echipamente premium, iar rezultatele obținute sunt foarte relevante pentru casele obișnuite pe care le avem majoritatea dintre noi.

2. Routerele TP-Link cu Wi-Fi 6 pot gestiona mai multe dispozitive în rețea

În 2021, rețelele casnice sunt mai mari și mai congestionate ca niciodată din cauza unor trenduri, precum lucrul de acasă și școala online, care au devenit normalitate pentru multă lume. Routerele wireless mai vechi tind să devină lente și să creeze frustrări atunci când încărcarea rețelei devine mai mare. Achiziția unui router TP-Link cu Wi-Fi 6 te poate ajuta foarte mult să ai o rețea Wi-Fi care nu te lasă la greu, chiar dacă au crescut atât numărul de dispozitive, cât și de utilizatori conectați simultan. Iată de ce:

Routerele TP-Link cu Wi-Fi 6 pot gestiona mai multe dispozitive simultan

Routerele TP-Link cu Wi-Fi 6 pot gestiona mai multe dispozitive simultan

  • Mai întâi, routerele TP-Link cu Wi-Fi 6, chiar și cele cu un preț redus, precum TP-Link Archer AX10, vin cu hardware nou și mai puternic decât routerele mai vechi cu Wi-Fi 5. De exemplu, modelul menționat are un system-on-a-chip (SoC) cu trei nuclee Broadcom BCM6750, la frecvența de 1.5 GHz și 256 MB de RAM. Pentru comparație, routerele cu Wi-Fi 5, care au un preț similar, vin cu procesoare cu două nuclee la o frecvență mai lentă. Dacă am luat în considerare doar acest aspect al hardware-ului, ar fi evident că routerele cu Wi-Fi 6 îți permit să administrezi rețele mai mari, cu mai multe dispozitive conectate.
  • În al doilea rând, standardul Wi-Fi 6 folosește o tehnologie numită OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access sau Acces multiplu pentru divizarea frecvenței ortogonale). Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici ale Wi-Fi 6, deoarece permite mai multor dispozitive cu nevoi de lățime de bandă diferite să fie servite simultan. OFDMA le permite routerelor TP-Link cu Wi-Fi 6 să aloce un întreg canal Wi-Fi pentru un singur dispozitiv la un moment dat ori să-l partiționeze pentru a servi mai multe dispozitive simultan, în funcție de încărcarea rețelei. Această tehnologie oferă o latență mai redusă și o eficiență crescută a transmisiilor wireless.
  • În al treilea rând, standardul Wi-Fi 6 poate opera pe canale de 160 MHz, care sunt mult mai “late” decât cele de 80 MHz folosite de Wi-Fi 5 sau cele de 40 MHz folosite de Wi-Fi 4. Asta înseamnă că mai multe date pot fi trimise într-un transfer către un dispozitiv. Canalele de 160 MHz merg foarte bine împreună cu tehnologia OFDMA, care maximizează eficiența acestora. Împreună cu OFDMA, canalele de 160 MHz îmbunătățesc atât capacitatea, cât și performanța rețelei.
Reclamă

3. Rețeaua este mai greu de spart datorită securității oferite de WPA3

Multe routere TP-Link cu Wi-Fi 6, precum TP-Link Archer AX20, pot folosi criptarea prin WPA3 pentru a proteja rețeaua wireless. Acest nou protocol de securitate oferă o protecție mai mare pentru parolele simple, pe care majoritatea oamenilor tind să le folosească pentru propriile rețele Wi-Fi. Astfel, o parolă pentru Wi-Fi obișnuită va fi mai greu de spart de hackeri prin metodele tradiționale, precum atacuri de tip “brute force” (forță brută) sau atacuri bazate pe dicționare de parole. Evident, parolele foarte simple care pot fi ghicite cu ușurință rămân vulnerabile, indiferent de ce protocol de securitate folosești. Totuși, spargerea rețelelor protejate cu WPA3 va fi mult mai complicată decât atunci când folosești un router Wi-Fi 5 cu criptarea mai veche de tip WPA2. Un alt beneficiu este faptul că un dispozitiv conectat la o rețea administrată de un router TP-Link cu Wi-Fi 6 nu poate spiona traficul unui alt dispozitiv din rețea. Astfel, este aproape imposibil să observi un transfer prin rețea, să-l decriptezi și să furi datele din traficul generat de un alt dispozitiv din aceeași rețea.

4. Routerele TP-Link Wi-Fi 6 sunt compatibile cu OneMesh

Este posibil ca, la un moment dat, să ai nevoie să-ți extinzi zona de acoperire a rețelei wireless. Dacă-ți cumperi un router TP-Link cu Wi-Fi 6, această extindere va fi facilă prin funcția TP-Link OneMesh. Dacă rețeaua Wi-Fi are semnal slab într-o cameră mai îndepărtată, poți cumpăra un range extender TP-Link, care are un preț mai redus decât un router. Cu OneMesh, vei configura doar un set de setări Wi-Fi pentru ambele dispozitive TP-Link, folosind funcțiile de management centralizat de pe router.

TP-Link OneMesh

TP-Link OneMesh

Poți vedea toate routerele TP-Link Wi-Fi 6 cu suport pentru OneMesh, aici: Dispozitive TP-Link OneMesh.

5. Mai puțină energie consumată de dispozitivele din rețea

Standardul Wi-Fi 6 folosește o tehnologie foarte eficientă energetic, numită Target Wake Time. Aceasta îi permite routerului tău TP-Link să determine când și cât de frecvent se trezește un dispozitiv din rețea și transmite date prin rețea. Această tehnologie reduce suprapunerea dintre dispozitivele din rețea, crește timpul în care acestea stau în repaus, fără a transmite date, pentru a le reduce consumul de energie. Este foarte utilă în mod special pentru dispozitivele unde bateria este importantă, cum ar fi smartphone-urile ori senzorii pentru case inteligente, precum și alte dispozitive care au nevoie să limiteze consumul de energie.

6. Prețul: Routerele TP-Link cu Wi-Fi 6 sunt disponibile pentru toate bugetele

Mulți utilizatori au impresia că routerele cu Wi-Fi 6 sunt scumpe. Această presupunere nu este fondată pe realitate, mai ales dacă te uiți la portofoliul TP-Link. Compania oferă multe modele, pentru toate bugetele, începând cu routere foarte accesibile, precum TP-Link Archer AX10 și TP-Link Archer AX20, pe care le-am apreciat mult în review-urile noastre, și terminând cu modele mai premium, precum TP-Link Archer AX6000. Sunt disponibile inclusiv sisteme mesh cu Wi-Fi 6, precum TP-Link Deco X20 sau TP-Link Deco X60, pentru utilizatorii care au nevoie de o zonă de acoperire mai mare pentru casa lor.

Ce router TP-Link sau sistem mesh cu Wi-Fi 6 preferi?

Noul standard Wi-Fi 6 revoluționează rețelele prin multele îmbunătățiri pe care le aduce față de precedentele standarde. Dacă cauți un router nou, vezi modelele pe care le-am recomandat mai devreme. Iar, înainte de a închide acest articol, spune-ne ce routere sau sisteme mesh Wi-Fi preferi de la TP-Link. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smarthome Blog Hardware și sunete Recomandate Rețea și Internet Wireless
  • Înscrie-te la newsletter
  • Zilnic
  • /
  • Săptămânal

Primește zilnic articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Mulțumim!

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru. Revin-o la www.digitalcitizen.ro.

.

Primește săptămânal articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Mulțumim!

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru. Revin-o la www.digitalcitizen.ro.

.
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează
Abonează-te: E-mail RSS Feed Facebook YouTube Twitter

Articole conexe

TP-Link Archer TX3000E

Recenzie TP-Link Archer TX3000E: Fă upgrade la Wi-Fi 6!

TP-Link Archer AX10

Cum îți configurezi routerul TP-Link cu Wi-Fi 6: Două metode

TP-Link Deco E4

Recenzie TP-Link Deco E4: accesibil și frumos!

TP-Link Archer AX10

Cum creezi și adaugi un ID TP-Link la routerul tău cu Wi-Fi 6

Reclamă
Articole populare
Samsung Galaxy SmartTag2

Gadgetul de luat cu tine în călătorii: Samsung Galaxy SmartTag2

  • misc
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 24.11.2023
Pentru majoritatea dintre noi, telefonul este nelipsit din buzunar. Mai ales în călătorii, unde vrem să facem poze, să creăm story-uri pe Instagram sau clipuri video pentru TikTok. Cei pasionați de fotografie își iau chiar și un aparat digital, care...
Instalare Windows

Cum instalezi Windows 11 de pe USB, DVD sau ISO

  • tutorial
  • Codrut Neagu
  • 17.11.2023
Ultima actualizare pentru Windows 11, versiunea 23H2, este acum disponibilă pentru descărcare și instalare. Această actualizare aduce câteva îmbunătățiri minore sistemului de operare, pornind de la Copilot și alte caracteristici bazate pe inteligența artificială, care au fost introduse în septembrie....
widgeturi iPhone

Cum folosești widgeturi interactive pe iPhone

  • tutorial
  • Codrut Neagu
  • 17.11.2023
Widgeturile sunt aplicații mici, care afișează informații utile sau îți oferă acces rapid la funcțiile tale preferate de pe iPhone. În acest ghid, îți voi arăta cum activezi widgeturile interactive, adică cum adaugi widgeturi interactive pe Ecranul de pornire sau...
Reclamă
Recenzii populare
Samsung Galaxy SmartTag2

Review Samsung Galaxy SmartTag2: Tracker pentru utilizatorii Samsung!

  • review
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 21.11.2023
Ai tendința de a uita lucruri precum cheile sau portofelul în diverse locuri? Locuiești într-o zonă urbană aglomerată și vrei să-ți urmărești animalul de companie? Urmează să călătorești într-o altă țară și vrei să urmărești unde se află bagajele sau...
ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO

Review ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO: Răcire performantă

  • review
  • Codrut Neagu
  • 08.11.2023
Dacă ești în căutarea unui sistem de răcire cu lichid de top pentru PC-ul tău, poate vrei să ai în vedere ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO. Acesta este unul dintre cele mai bune produse din categoria sa și...
Garmin Venu 3S

Review Garmin Venu 3S: Atinge-ți obiectivele de sănătate și fitness!

  • review
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 23.10.2023
Mulți asociază Garmin cu ceasurile pentru alergătorii profesioniști și pasionații de fitness. Puțini sunt cei care știu că această companie dezvoltă și ceasuri care să răspundă nevoilor unui public mai larg. Noul lor Garmin Venu 3S este un dispozitiv de...
Caută
Abonează-te
Categorii
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate
Altele
  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact
Reclamă