Samsung lansează în România televizoarele SUHD. Ce înseamnă SUHD?

Samsung lansează în România televizoarele SUHD. Ce înseamnă SUHD?

Compania Samsung a lansat oficial în România, o nouă serie de televizoare premium, numită Samsung SUHD 2016. Acestea sunt televizoare inteligente, curbate sau plate, care vin cu noi tehnologii care le oferă un nou nivel de calitate și contrast al imaginii. Dacă vreți să aflați ce înseamnă SUHD, ce are de oferit această nouă serie, unde se găsește și cât costă, citiți acest material:

Reclamă

Ce este SUHD?

SUHD este numele folosit de Samsung pentru tehnologia UHD, care înseamnă Ultra High Definition ("definiție ultra înaltă") care, tot în limbajul acronimelor, este un altfel de a spune rezoluție 4K, rezoluție întâlnită pe televizoarele și monitoarele produse de toți producătorii importanți de pe piață, nu doar de Samsung.

Samsung SUHD, TV, smart
Samsung SUHD, TV, smart

Ce este diferit la televizoarele SUHD?

În afară de faptul că este un nume folosit doar de Samsung, familia de televizoare SUHD vine cu noi caracteristici care îmbunătățesc calitatea imaginii. Cele mai importante noi caracteristici sunt următoarele:

  • Quantum dot ori folosirea de semiconductori de dimensiuni microscopice (nano-cristale), care permit redarea celei mai ridicate purități a culorilor, contrastelor și luminii. Televizoarele cu Quantum dots sunt capabile să ofere culori mai vibrante și mai apropiate de realitate decât cele de până acum, care nu sunt construite folosind astfel de semiconductori.

  • High Dynamic Range (HDR) este o tehnologie care mărește contrastul imaginii, care este caracteristica ce influențează cel mai mult calitatea imaginii afișate pe ecran. Televizoarele Samsung din această nouă familie au un nivel de până la 1.000 de niți HDR, pentru redarea celor mai pure și intense zone de alb și respectiv negru.

Unde se găsesc televizoarele Samsung SUHD și cât costă?

Televizoarele Samsung SUHD sunt cele din seria KS: Samsung KS9000, KS8000, KS7500 și KS7000. Acestea sunt disponibile în diagonale pornind de la 43 de inci, ajungând la 78 de inci. Prețurile variază foarte mult în funcție de modelul ales și dimensiune, la momentul lansării ele începând de la 6.500 de lei și ajungând la 36.999, pentru cel mai scump model posibil. Bineînțeles, le pueți găsi și la eMAG.

Descoperă: Divertisment Blog Știri