Săptămânal despre Microsoft: Actualizările de Windows 10 vor fi mai mici cu 35%

Windows 10 va avea, începând cu primăvara asta, actualizări mai mici cu 35% în ceea ce privește spațiul de stocare consumat. De asemenea, compania Microsoft a încetat să mai ofere spațiu de stocare nelimitat în OneDrive, pentru clienții Office 365. Află de ce se întâmplă asta, din recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Actualizările de Windows 10 vor fi mai mici cu 35% după lansarea noului Creators Update - Actualizările pentru Windows 10 nu sunt obligatoriu foarte mari, însă acesta vor scădea în dimensiuni foarte curând.

Windows 10 te întâmpină cu noi reclame enervante în File Explorer - Windows 10 a trecut printr-o serie de schimbări de când a fost lansat și până acum, dar nu toate dintre acestea sunt pozitive.

Windows Server merge de acum și pe CPU-uri ARM - Microsoft a încheiat un parteneriat cu Qualcomm pentru zona de Windows 10 și acum vrea să aducă servere ARM pentru Data Center-ele proprii până la finalul anului.

Microsoft confirmă existenţa unui bug în Windows 10 care limitează performanţele procesoarelor AMD Ryzen - Microsoft confirmă analizarea unui bug în sistemul de operare Windows 10, care provoacă administrarea ineficientă a resurselor puse la dispoziţie de procesoarele Ryzen.

Skype Preview din Windows 10 Insider Preview are suport pentru CompactOverlay în Creators Update - Odată cu build-ul 15048 Insider Preview de PC avem și o noutate interesantă pentru Skype Preview: poate folosi opțiunile overlay și afișa fereastra de chat cu tot cu stream-ul video, peste programele deja deschise.

Microsoft nu mai oferă opţiunea pentru spaţiu de stocare nelimitat în contul OneDrive - Lansat anul trecut, abonamentul prin care utilizatorii Office 365 primeau spaţiu de stocare nelimitat în contul OneDrive a fost retras, după ce unele companii au abuzat de acest serviciu încărcând volume uriaşe de date pe serverele Microsoft.

Traficul de internet de pe Android depășește traficul realizat din Windows - Nu mai e o surpriză faptul că petrecem foarte mult timp online prin intermediul telefonului, dar e surprinzător că traficul de internet de pe Android depășește Windows.

Microsoft oferă accesul gratuit la serviciile Pluralsight, posesorilor de licență comercială de Visual Studio - Pe pluralsight.com sunt găzduite cursuri deosebit de interesante pentru foarte multe tehnologii, de la C#, JavaScript, .NET, SQL Server, Azure, SharePoint și chiar Angular.