Săptămânal despre Microsoft: Următoarea actualizare de Windows 10 este Fall Creators Update

Săptămâna aceasta a avut loc conferința Build organizată de Microsoft pentru dezvoltatorii de software. În cadrul conferinței au fost anunțate multe servicii și produse noi. Am aflat că următoarea actualizare majoră de Windows 10 se numește Fall Creators Update și va aduce, printre multe caracteristici noi și o interfață vizuală net îmbunătățită. De asemenea, Microsoft a anunțat că Windows 10 a ajuns să fie instalat pe 500 milioane de dispozitive. Pentru mai multe detalii, dar și ale știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 Fall Creators Update este următoarea actualizare majoră de la Microsoft - În cadrul conferinței Microsoft Build 2017, a fost anunțat Windows 10 Fall Creators Update – următoarea versiune majoră de Windows.

Windows 10 – iata pe cate calculatoare este instalat - Conform companiei americane, nu mai puțin de 500 de milioane de dispozitive rulează Windows 10. Mai multe detalii în această știre.
Microsoft împrumută o pagină din manualul Apple și o îmbunătățește: Windows 10 Timeline - Windows 10 Timeline este o nouă funcție ce va fi introdusă în Windows și care va funcționa ca un clipboard cross-platform.

Apple va lansa aplicaţia iTunes şi pe Windows Store - Apple este una dintre primele companii care confirmă suportul pentru Windows 10 S, lansându-și serviciul iTunes în Magazinul Windows.

Microsoft ne prezintă "Microsoft Fluent Design System", ceea ce înainte era project NEON - Proiectul NEON al Microsoft a devenit oficial Microsoft Fluent Design System și aduce un nou aspect pentru ferestrele din Windows 10, cu translucență și animații.

Emma Watch de la Microsoft le schimbă viaţa bolnavilor de Parkinson. Dispozitivul reduce tremuratul mâinii pe care este purtat - Emma Watch este un ceas conceput special pentru cei care suferă de Parkinson, o boală pentru care nu există, deocamdată, leac. Dispozitivul a fost dezvoltat de Haiyan Zhang, director pentru inovaţie în cadrul diviziei Microsoft Research.

Microsoft fuge de USB-C, iar un inginer al companiei ne explică motivul - În timp ce majoritatea producătorilor importanți de sisteme au lansat PC-uri dotate cu porturi USB-C, Microsoft se sfiește să facă același lucru. Acum am aflat și motivul.

Microsoft pregăteşte HomeHub, concurentul cu Windows 10 pentru Amazon Echo Show - În mare parte, sistemul Microsoft ar trebui să funcţioneze similar cu cel Amazon, diferenţa fiind că dispozitivele cu Windows vor fi şi PC-uri complet funcţionale.

Microsoft lansează Visual Studio for Mac, descărcarea și folosirea e gratuită! - Microsoft a anunțat la conferința BUILD că Visual Studio for Mac este disponibil pentru download, oricine e interesat putând să îl folosească gratuit.

Acer şi Microsoft anunţă un headset pentru realitate virtuală de 400 de dolari - Acer a anunţat alături de Microsoft în cadrul conferinţei BUILD 2017 un nou headset pentru realitate virtuală, compatibil cu platforma Mixed Reality (nume de cod Holographic) de pe Windows 10.

Microsoft demonstrează aplicaţii native Windows x86 pe dispozitive cu chipset Snapdragon 835 - Microsoft a demonstrat în cadrul conferinţei BUILD 2017 cum Windows 10 poate rula aplicaţii desktop native folosind un dispozitiv cu procesor pe arhitectură ARM.