Săptămânal despre Microsoft: Vom avea două actualizări majore de Windows 10 în 2017

Deși planurile Microsoft au fost transparente de multă vreme, presa românească de tehnologie a preluat incorect o știre care spune că, pentru 2017, planificase doar o actualizare majoră pentru Windows 10. Compania are în plan două actualizări importante pentru Windows 10, în fiecare an calendaristic. Adevărata știre este că, recent, Microsoft a confirmat oficial că sigur vom avea o a doua actualizare majoră de Windows 10, pe finalul anului. Mai multe detalii dar și alte știri interesante, în recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Microsoft va lansa în acest an două update-uri majore pentru Windows 10 - Informaţia, vehiculată neoficial şi până acum, a fost confirmată într-o conferinţă organizată de Microsoft în Australia. Un slide prezentat în timpul conferinţei arată clar faptul că în 2017 Windows 10 va primi două update-uri importante.

Telefoanele Samsung vor putea debloca PC-urile cu Windows 10 - Prin intermediul unui utilitar intitulat Samsung Flow, utilizatorii de terminale Samsung își vor putea debloca PC-urile cu Windows 10.

Microsoft a anulat versiunea a doua de HoloLens. Cea de-a treia va ajunge pe piaţă în 2019 - Nu este neobişnuit ca o companie să dezvolte mai multe versiuni de hardware înainte de lansarea oficială, însă decizia companiei de a renunţa la cea de-a doua versiune pentru a accelera dezvoltarea celei de-a treia, sugerează că Microsoft are o încredere sporită în acest produs.

Video de la Microsoft Ignite: viitorul Windows 10 Mobile - Microsoft a avut o prezentare interesantă despre viitorul Windows 10 Mobile. Într-un context în care cota de piață este undeva sub 1% și toată lumea afirmă că platforma e moartă, Microsoft ne spune că în continuare vrea să investească în zona de smartphone, lucru ce e normal de altfel.

Microsoft investește într-un program prin care dronele pot comunica între ele - AirMap a anunțat o nouă investiție, de 26 de milioane de dolari, a celor de la Microsoft Ventures. Logica este simplă: firmele mari se bazează deja pe software-ul și serviciile Microsoft și acestea vor căuta în curând să dispună de un program de încredere care să se afle la baza vehiculelor autonome care se deplasează aerian.