Săptămânal despre Microsoft: Windows 10 Creators Update va fi lansat pe 11 Aprilie

Săptămâna aceasta am aflat că Windows 10 Creators Update va fi lansat pe 11 Aprilie 2017. De asemenea, se pare că-l putem instala mai devreme decât ni-l va oferi Microsoft, folosind aplicația Windows 10 Update Assistant. Pentru mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citește recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 Creators Update are o dată oficială de lansare - După o lungă perioadă în care s-a aflat în beta, Windows 10 Creators Update va ajunge la utilizatorii de Windows 10 în doar câteva zile.

Umbla zvonul că Windows 10 Creators Update poate fi instalat via Windows 10 Update Assistant - Umblă vorba că Windows 10 Creators Update e RTM și că versiunea 15063 ar fi RTM-ul. Alții spun că utilizatorii de Windows 10 Anniversary Update au posibilitatea de a primi noua versiune dacă folosesc Windows 10 Update Assistant de pe site-ul Microsoft.

Microsoft este trimisă în judecată din cauza upgrade-urilor la Windows 10 - Utilizatorii nemulțumiți de Windows 10 trimit Microsoft în judecată pe fondul problemelor create de noul sistem de operare.

Ce e Samsung DeX Station Dock: Microsoft Continuum for Phones în varianta Samsung pentru Android - Odată cu prezentarea noilor aparate S8 și S8+, Samsung ne-a adus la cunoștință că ideea Microsoft cu Continuum li s-a părut interesantă și au venit și ei cu o implementare similară, doar că pe Android.

Galaxy S8 va fi livrat şi într-o ediţie "Microsoft Edition" - Microsoft va comercializa Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition direct din magazinele sale oficiale.

Cortana pentru Android poate fi pus pe lockscreen - Cortana pentru Android a primit o nouă funcționalitate: asistentul digital al Microsoft poate fi pus pe lockscreen-ul smartphone-ului, de unde să fie accesat printr-o glisare.

Utilizatorii de Windows Phone 8.1 şi 8 rămân fără aplicaţia Facebook Messenger - Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone 8.1 sau versiuni mai vechi nu vor mai putea folosi aplicaţia Facebook Messenger începând cu această săptămână.

Windows 10 Mobile Insider Preview Build 15063.2 ajunge în Fast Ring și poate să fie RTM-ul! - s-a lansat în Fast Ring, Windows 10 Mobile Insider Preview Build 15063.2, un build nou care conține o singură modificare: posibilitatea de a face upgrade la Windows 10 build 15063 a tuturor celor ce încă au pe smartphone Windows 10 Anniversary Update (build 14393).

Digital Citizen: Cele mai populare articole ale lunii

Iată cele mai populare articole publicate pe Digital Citizen România, în luna Martie 2017:

11 lucruri pe care le poți face atunci când ai probleme cu camera web în Skype - Am creat un ghid cu cele mai comune soluții pentru rezolvarea problemelor pe care le poți avea cu camera web în Skype.

Cum identifici încărcătoarele și cablurile USB defecte, pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android - Încărcătoarele defecte îți pot micșora durata de viață a bateriei. Iată cum afli dacă un încărcător este defect sau nu.

3 moduri în care verifici dacă Windows este activat și original - Iată cum afli dacă copia ta de Windows 10, Windows 7 sau Windows 8.1 este activată și folosește o licență originală.