Săptămânal despre Microsoft: Windows 10 Creators Update vine pe 11 Aprilie

Săptămâna aceast au început să apară din ce în ce mai multe build-uri noi de teste pentru Windows 10 Creators Update cât și informații pe surse care spun că săptămâna viitoare va fi finalizat și apoi lansat pentru toți utilizatorii de Windows 10, pe 11 Aprilie 2017. Pentru mai multe detalii, dar și alte știri interesante, citiți recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Windows 10 Creators Update este mai aproape decât ne așteptam - Dacă totul merge bine, ar trebui sa avem Windows 10 Creators Update lansat pe 11 Aprilie 2017.

Microsoft Teams, un nou spaţiu de lucru virtual bazat pe chat este disponibil pentru clienţii Office 365 - Microsoft a anunţat disponibilitatea unui nou instrument dedicat colaborării, adresat companiilor care folosesc suita Office 365.

Patch tuesday de martie repară foarte multe bug-uri și aduce Windows 10 de PC si Mobile la versiunea 14393.953 - Lista de schimbări este foarte lungă și din această cauză recomandarea noastră este să aplicați cât mai repede update-ul. Iar dacă vreți să știți ce cuprinde, citiți această știre.

Noi informații despre Xbox One Scorpio - Scorpio va avea suport pentru codecuri HEVC și VP9, care permit capturi video la 4K/60fps. Asta ar marca un punct în plus pentru Scorpio, dat fiind că PS4 Pro poate înregistra la 1080p/60fps, iar Xbox One este limitat la 720p/30fps.

Windows 10 te va lăsa să testezi aplicații înainte să le instalezi - Microsoft a anunțat că va introduce o funcție prin intermediul căreia vei putea observa modul în care o aplicație poate fi utilizată, fără să mai fie nevoie să o descarci din Store pentru utilizare.

Următorul model Surface Book ar putea fi un laptop convenţional - Microsoft Surface Book 2 ar putea pierde una dintre caracteristicile care ne-au atras cel mai mult la portabilele din generaţia anterioară, însă va compensa pentru asta cu un preţ mai bun şi performanţe competitive.

Windows Maps pentru utilizatorii din Slow Ring primește opțiuni planificare a rutelor cu puncte intermediare - Conform Microsoft, schimbarea a apărut ca urmare a cererii utilizatorilor – noile puncte intermediare de pe traseu pot să fie adăugate după ce ruta a fost planificată.

Windows Vista va rămâne fără suport din partea Microsoft în curând - Începând cu 11 aprilie, Windows Vista nu va mai beneficia de suport din partea Microsoft, astfel că cei care încă folosesc acest sistem de operare trebuie să se pregătească pentru un upgrade.