Săptămânal despre Microsoft: Windows Insider vine și în mediul Enterprise

Datorită succesului foarte mare al programului Windows Insider, Microsoft a decis că va lansa curând același program și pentru companii. Află mai multe detalli, dar și alte știri interesante din recapitularea acestei săptămâni:

Articole interesante despre ecosistemul Microsoft

Iată cele mai importante știri și evenimente ale săptămânii:

Programul Windows Insider vine și pentru mediul Enterprise - Pentru că programul Windows Insider are un success mai mare decât s-a sperat iniţial, Microsoft a decis să îl extindă şi către zona Enterprise.

Skype pentru smartphone-uri se reinventează complet prin "reacții" - De acum înainte, în timpul apelurilor video și al mesajelor inițiate prin Skype, veți putea insera emoticoane de dimensiuni generoase.

Preşedintele Microsoft vrea o Convenţie Geneva pentru atacurile informatice - Preşedintele Microsoft, Brad Smith, cere o Convenţie Geneva pentru războaiele cibernetice. Potrivit lui, utilizatorii civili de internet trebuie să fie protejaţi de un set de reguli internaţionale.

Microsoft aduce suportul Touch Bar în Word și PowerPoint din Office for Mac - În principiu aplicațiile din suita Office for Mac pun dinamic pe Touch Bar elementele necesare pornirii mai rapide a anumitor operații (în funcție de ceea ce se întâmplă în document).

Windows 10 are dificultăţi în atragerea de noi utilizatori - Pornind de la o creştere lunară de 10% a numărului de utilizatori Windows 10 la vârful campaniei de upgrade gratuit, ritmul a scăzut la aproximativ 2% - 3% după încheierea acesteia. Confruntaţi cu noile date, oficialii Microsoft se declară mulţumiţi de progresele făcute, însă admit că atingerea ţintei de 1 miliard utilizatori activi ar putea dura mai mult decât era anticipat.