Schimbă locația rețelei din Windows 7, în Public, Domiciliu ori Birou

Locația rețelei în Windows este o setare care-i spune sistemului de operare dacă vrei să-ți facă calculatorul ușor de descoperit de către alte calculatoare din rețea și dacă vrei să partajezi sau nu fișiere cu dispozitivele din rețea. Locația rețelei este setată atunci când te conectezi pentru prima dată la o rețea. Dacă ai făcut o setare incorectă în acel moment ori te-ai răzgândit în ceea ce privește tipul rețelei respective și acum vrei să interacționezi cu ea, atunci poți schimba locația setată inițial pentru conexiunea respectivă. Iată cum se schimbă locația unei conexiuni la rețea, în Windows 7, atunci când ai nevoie:

IMPORTANT: Pentru a putea urma cu succes instrucțiunile din acest ghid, autentifică-te pe calculatorul tău cu Windows 7, folosind un cont de utilizator care are drepturi de administrator. Dacă vrei să afli ce înseamnă locațiile de rețea în Windows și cum te ajută ele, citește acest ghid: Ce sunt locațiile de rețea din Windows?.

Pasul 1: Deschide Centrul Rețea și Partajare

Mai întâi, trebuie să deschizi Centrul Rețea și Partajare. Un mod de a face acest lucru este să deschizi Panoul de Control și să mergi la "Rețea și partajare -> Centru rețea și partajare ". În mijlocul acestei ferestre, poți vedea conexiunea la rețea activă și profilul care este asociat.

Windows 7, locatie, retea, domiciliu, birou, publica

Pasul 2: Schimbă locația rețelei

Dacă vrei să schimbi locația rețelei la care ești conectat, în mijlocul ferestrei Centru rețea și partajare , dă clic pe locația curentă, aflată imediat sub numele rețelei.

Se deschide fereastra "Setare locație de rețea " unde ai la dispoziție trei setări posibile pentru profilul/locația rețelei: Rețea de domiciliu, Rețea de birou și Rețea publică.

Windows 7, locatie, retea, domiciliu, birou, publica

Dă clic pe tipul de locație pe care vrei să-l folosești pentru conexiunea curentă și Windows 7 te informează despre schimbarea realizată. Apasă Închidere și ai terminat.

Windows 7, locatie, retea, domiciliu, birou, publica

Concluzie

După cum ai văzut, cu o setare rapidă, Windows 7 va ajusta imediat modul în care interacționează cu rețeaua la care ești conectat și calculatoarele și dispozitivele care fac parte din rețea. Dacă vrei să afli mai multe despre uneltele de rețelistică oferite de Windows, citește articolele recomandate mai jos.

Descoperă: Smarthome Ghiduri Rețea și Internet Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează