Vezi și schimbă locația de rețea în Windows 7 (Domiciliu, Birou, Public)

Vezi și schimbă locația de rețea în Windows 7 (Domiciliu, Birou, Public)

Locația de rețea în Windows este setarea care permite sistemului de operare să activeze descoperirea calculatorului tău în rețea și dacă poate partaja (sau nu) fișiere cu alte calculatoare și dispozitive. Utilizatorul setează locația de rețea atunci când se conectează pentru prima dată la o rețea nouă. Se poate însă întâmpla să faci o setare greșită sau să te răzgândești și să vrei să setezi o locație de rețea diferită. Cum găsești locația ta de rețea? Cum schimbi o rețea publică într-o rețea de domiciliu în Windows 7? Citește mai departe pentru a găsi toate răspunsurile pe care le cauți cu privire la setarea locației de rețea în Windows 7:

Reclamă

NOTĂ: Dacă vrei să setezi sau să modifici locația de rețea din Windows 7, trebuie să te conectezi folosind un cont de administrator. Și, înainte de a începe, dacă ai nevoie să îți reamintești scopul locațiilor de rețea, ce înseamnă acestea și ce fac, ar trebui să citești acest articol: Ce sunt locațiile de rețea în Windows?

Cum găsesc locația mea de rețea?

Dacă vrei doar să verifici ce locație este setată pentru rețeaua ta în Windows 7, există două modalități de a face asta și ambele sunt simple. Iată-le:

1. Apasă pe pictograma de rețea din zona de notificare pentru a vedea locația ta de rețea

Aceasta este cea mai simplă metodă de a găsi locația de rețea în Windows 7: folosește mouse-ul pentru a apăsa pe pictograma Rețea din dreapta barei de activități. Dacă ești conectat la o rețea Ethernet prin cablu, aceasta arată ca un calculator mic cu un cablu în partea stângă. Dacă folosești o rețea Wi-Fi, ar trebui să vezi o pictogramă care reprezintă un semnal wireless.

Pictograma de rețea din zona de notificare din Windows 7

Pictograma de rețea din zona de notificare din Windows 7

Atunci când dai clic pe pictograma de rețea, Windows 7 îți comunică numele rețelei la care ești conectat și dacă ai acces la internet. Iar în stânga acestor informații, există o pictogramă care indică ce locație este setată pentru rețeaua ta:

  • Dacă pictograma este o ilustrație a unei case, atunci locația de rețea din Windows 7 este setată ca Domiciliu
  • Dacă pictograma reprezintă o clădire de birouri, atunci locația ta de rețea este setată la Birou
  • Dacă vezi o imagine a unei bănci de lemn, atunci locația ta de rețea este Publică

Cum afli rapid locația ta de rețea în Windows 7

Cum afli rapid locația ta de rețea în Windows 7

2. Deschide Centru rețea și partajare pentru a găsi locația de rețea din Windows 7

A doua metodă de a verifica locația de rețea din Windows 7 este prin intermediul Centrului rețea și partajare. Deci, va trebui mai întâi să-l deschizi.

Reclamă

Un mod de a face asta este să dai clic pe pictograma de rețea, după cum ți-am arătat în metoda precedentă, iar apoi să apeși pe linkul „Deschide Centru rețea și partajare”.

Cum deschizi Centru rețea și partajare în Windows 7

Cum deschizi Centru rețea și partajare în Windows 7

Sau, dacă preferi, o altă modalitate de a lansa Centru rețea și partajare în Windows 7 este să deschizi Panoul de control și apoi să apeși pe linkul „Vizualizare stare și sarcini rețea” din „Rețea și Internet”.

Deschide Centru rețea și partajare din Panoul de control

Deschide Centru rețea și partajare din Panoul de control

Apoi, în mijlocul ferestrei Centru rețea și partajare, poți vedea conexiunea de rețea activă și profilul setat momentan pentru aceasta.

Vezi ce locație de rețea este setată în Windows 7

Vezi ce locație de rețea este setată în Windows 7

Acum, să vedem cum selectezi o locație de rețea în Windows 7:

Reclamă

Cum setezi locația de rețea în Windows 7

Dacă vrei să schimbi locația de rețea a conexiunii tale active de rețea, în fereastra Centru rețea și partajare, dă clic pe numele locației de rețea setate în acest moment, imediat sub numele rețelei.

Apasă pe linkul locație de rețea din Centru rețea și partajare

Apasă pe linkul locație de rețea din Centru rețea și partajare

Se deschide fereastra „Setare locație de rețea”, în care sunt afișate cele trei opțiuni posibile pentru setarea profilului de rețea: Rețea de domiciliu, Rețea de birou și Rețea publică.

Selectează o locație pentru rețeaua ta în Windows 7

Selectează o locație pentru rețeaua ta în Windows 7

Dă clic pe locația de rețea pe care dorești să o aloci, iar modificarea este efectuată. Windows 7 te informează referitor la această modificare. Apasă pe Închidere și ai terminat.

Ce locație de rețea folosești în Windows 7?

După cum poți vedea, cu o singură setare rapidă, poți găsi și selecta rapid o locație de rețea. Deci, ce locație de rețea folosești? Ai schimbat rețeaua publică într-o rețea de domiciliu în Windows 7 pentru a partaja lucruri cu familia ta? Sau ai vrut să știi cum să-ți setezi rețeaua ca publică pentru a-ți proteja calculatorul cu Windows 7? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smarthome Ghiduri Rețea și Internet Windows Wireless