Sea Hero Quest - jocul care contribuie la cercetarea împotriva demenței!

Sea Hero Quest - jocul care contribuie la cercetarea împotriva demenței!

Telekom împreună cu studioul de jocuri Glitchers, organizația de caritate Alzheimer's Research, și cercetători de la University College London și University of East Anglia au creat și publicat un joc mobil care ajută în cercetarea împotriva demenței. Tot ce trebuie să faci este să te joci pe mobil și, joaca ta se va transforma în date utile și necesare în munca de cercetare. Iată cum:

Reclamă

Ce face Sea Hero Quest?

Jocul a fost lansat pe 4 Mai la nivel internațional și pe 5 Mai în România. Acest joc colectează informații de la jucători în timp ce ei se joacă. Un ul din primele simptome ale demenței este pierderea capacității de navigare. Doctorii nu pot diferenția între pierderile cauzate de boală și pierderile cauzate de procesul natural de îmbătrânire, deoarece nu există un etalon pentru ceea ce înseamnă pierderea naturală a capacității de navigare, din cauza procesului de îmbătrânire. Oamenii care se vor juca Sea Hero Quest vor ajuta cercetătorii să adune date despre ce înseamnă capacitățile umane normale de navigare spațială. Aceste date vor fi apoi folosite în dezvoltarea de noi unelte pentru diagnostic și tratament în cazul demenței.

Sea Hero Quest, joc, mobil, smartphone, cercetare, dementa, Telekom
Sea Hero Quest, joc, mobil, smartphone, cercetare, dementa, Telekom

Pe lângă jocul normal, ești rugat să participi și la un sondaj format din trei întrebări, la care vei răspunde în mod anonim. Sondajul este complet opțional și poți să te joci restul jocului, chiar dacă nu vrei să participi.

Sea Hero Quest, joc, mobil, smartphone, cercetare, dementa, Telekom
Sea Hero Quest, joc, mobil, smartphone, cercetare, dementa, Telekom

Cu cât mai mulți oameni vor juca jocul, cu atât mai multe date se vor strânge, ce vor fi folosite apoi în procesul de cercetare. Din punct de vedere al gameplay-ului, jocul este foarte simplu și accesibil oricui. Nu ezita să-l încerci când faci naveta pe tren ori metrou. În doar câteva minute de joc poți contribui cu date utile în procesul de cercetare. Dacă vrei să afli mai multe despre povestea din spatele proiectului, vizionează trailerul de mai jos.

Descarcă Sea Hero Quest

Jocul este disponibil gratuit pentru toți utilizatorii de smartphone-uri și tablete cu Android și iOS. Este disponibil și în limba română, și nu contează ce operator de telefonie mobilă folosești. Chiar dacă nu ești un client Telekom , tot poți participa în cercetarea efectuată prin intermediul jocului. Trebuie doar să-l descarci și să-l joci, folosind următoarele adrese:

Google Play : Sea Hero Quest

Apple Store : Sea Hero Quest

Descoperă: Divertisment Android Blog Știri