Securitate pentru Toți – Recenzie Bitdefender Safego pentru Facebook

Foarte mulți internauți români au conturi pe Facebook și, ca orice rețea socială foarte populară, poate fi și un mediu bun pentru a răspândi diverse tipuri de malware. De aceea, a avea o aplicație de securitate pentru contul tău de Facebook este un lucru important, ce te poate scăpa de multe probleme. În acest articol ne vom uita la Bitdefender Safego - prima aplicație de securitate dezvoltată pentru Facebook. Veți afla cum funcționează, ce face și dacă merită instalată pe contul vostru de Facebook.

Ce este o aplicație Facebook?

Aplicațiile sunt o parte integrală a experienței Facebook, pentru un număr foarte mare de utilizatori. Unii preferă să se joace jocuri, unii să rezolve diverse quizz-uri iar alții să urmărească conținutul publicat de diverse branduri cum ar fi oferte promoționale. Pentru a naviga printre toate aplicațiile Facebook disponibile, mergeți la Centrul de aplicații Facebook. Lista este foarte diversă și lungă.

Cu fiecare aplicație ori joc instalat, oferim din ce în ce mai multe informații despre noi și, în funcție de setările contului nostru de Facebook, există riscul ca o parte din ele să fie accesate de persoane ori entități nedorite. În al doilea rând, aplicațiile instalate de prietenii noștri reprezintă un alt factor de risc, la fel și ceea ce postează ei pe conturile lor. Pentru a fi siguri că nu ne expunem unor riscuri ce pot fi evitate și că nu facem ușor accesibile mult prea multe detalii personale, Bitdefender oferă aplicația Safego, o aplicație ce încearcă să ne ofere o experiență de utilizare a rețelei Facebook cât mai sigură. Aceasta folosește tehnologia antivirus Bitdefender pentru a vă proteja de spam și malware. În plus, aceasta vă poate ajuta să evaluați dacă contul vostru de Facebook are probleme de confidențialitate. Mai multe detalii găsiți în prezentarea de pe situl Bidefender, la pagina Bitdefender Safego.

Cum se instalează & activează Bitdefender Safego

Mergeți la pagina de Facebook a aplicației Bitdefender Safego și apăsați Instalează aplicația.

După aceea sunteți rugați să vă dați acordul ca Bitdefender Safego să acceseze datele de pe contul vostru de Facebook.

Apoi, sunteți rugați să confirmați că Bitdefender Safego poate posta în numele vostru pe Facebook. Asta se va întâmpla doar atunci când Bitdefender detectează legături către conținut infectat ori spam, pentru a vă avertiza despre această problemă. De asemenea, puteți configura Safego astfel încât să posteze un sumar săptămânal al activității sale.

Acum că ați terminat cu definirea permisiunilor, se încarcă panoul de control al Bitdefender Safego.

Iată ce puteți face cu Bitdefender Safego:

Ce face Bitdefender Safego?

După ce ați instalat Safego, contul vostru de Facebook este protejat automat. Orice postări sau comentarii adăugate pe profilul vostru, ori elemente din feed-ul de știri, sunt scanate automat. Dacă o amenințare este detectată, Safego va post un comentariu de avertisment, dacă i-ați permis să posteze pe perete. De asemenea, Safego va posta un sumar săptămânal pe peretele vostru, dar doar dacă îi permiteți să facă asta.

Panoul de control este accesibil pe pagina aplicației. De aici puteți porni scanări manuale, folosind butonul Dublă verificare. Odată terminată scanarea, rezultate sunt afișate în partea dreaptă a panoului de control.

Pe coloana Elemente infectate sunt afișate cele mai recente elemente infectate detectate iar pe coloana Ultimele elemente scanate se găsesc, evident, ultimele elemente scanate de Safego.

De asemenea, puteți viziona câți din prietenii voștri folosesc această aplicație și îi puteți invita pe cei care nu o folosesc, să o folosească. Apoi aveți un buton Start PC Scan cu ajutorul căruia puteți porni o scanare rapidă a calculatorului vostru, folosind Bitdefender QuickScan.

În partea din stânga jos a panoului de control Safego, există o secțiune numită Privacy (Confidențialitate). Acolo, Safego vă arată o evaluare a setărilor contului vostru de Facebook și cât de bună este confidențialitatea datelor.

Dacă Safego vă arată un nivel slab al confidențialității datelor, nu ezitați să-i ascultați recomandările, pentru a fi siguri că datele dvs sunt mai puțin publice.

Nu în ultimul rând există și un buton numit "Mergi la peretele aplicației". Acolo veți găsi informații detaliate despre aplicație, informații despre securitate și puteți intra în contact direct cu echipa Bitdefender.

Verdict - O aplicație excelentă pentru securizarea contului de Facebook

Bitdefender Safego este unul din primele produse de securitate pentru Facebook lansate de piață. De la prima sa versiune până astăzi, Safego a evoluat mult și a devenit una din cele mai bune aplicații de securitate pentru Facebook. Pe deasupra, apreciem și funcționarea sa discretă. Veți primi mesaje de la Bitdefender Safego doar când sunt identificate probleme de securitate și doar dacă îi permiteți să publice un sumar săptămânal. Dacă utilizați frecvent Facebook, Safego este o aplicație ce merită instalată.