Securitate pentru toți - Review ESET Smart Security Premium

ESET
Rating

Protecție firewall

Firewall-ul inclus în ESET Smart Security Premium este capabil să detecteze automat profilul de rețea pe care îl asociezi în Windows și acest lucru este excelent. Ne place că acest proces este complet automat și că ESET monitorizează activ modificările de rețea din Windows.

Notificare firewall afișată de ESET Smart Security Premium

Pentru a evalua calitatea modulului firewall, am rulat două scanere de vulnerabilități cunoscute: Nmap și Nessus. Am folosit atât un profil de rețea privată, cât și unul de rețea publică pe calculatorul nostru de teste și nici Nmap, nici Nessus nu au reușit să găsească vreun port deschis. Singura informație corectă pe care cele două scanere de vulnerabilități au reușit să o identifice în ambele teste a fost adresa MAC a plăcii de rețea de pe laptopul nostru, informație care nu reprezintă un risc de securitate.

Modulul firewall oferit de ESET Smart Security Premium este foarte eficient și nu scapă nici o informație care ar putea fi utilă hackerilor.

Protecție antivirus și antispyware

Am început prin a verifica eficiența ESET Smart Security Premium la protecția ta online atunci când navighezi pe internet. Această suită de securitate nu instalează extensii de browser web, ci preferă să filtreze tot traficul web de pe calculatorul tău. Acest lucru înseamnă că ar trebui să primești aceeași protecție în orice browser folosești. Noi am folosit Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera și Internet Explorer pentru a încerca să vizităm o serie de site-uri web malițioase. Din fericire, ESET Smart Security Premium ne-a blocat accesul la acele site-uri periculoase de fiecare dată și în fiecare browser.

Site web de phishing blocat de ESET Smart Security Premium

În continuare, am verificat cum reacționează ESET Smart Security Premium în cazul unităților de stocare media externe, precum stick-urile de memorie USB. Am luat un stick de memorie USB cu fișiere malware și l-am conectat la calculatorul nostru de teste. ESET ne-a întrebat ce vrem să facem: am ales să scanăm stick-ul. În scurt timp, acesta era curat, fără malware, acesta fiind un rezultat bun.

ESET întrebând utilizatorul dacă vrea să scaneze un stick de memorie USB

Apoi, am instalat Windows 10 pe sistemul nostru de test și apoi am executat o serie de viruși periculoși pe el, inclusiv ransomware. I-am cerut lui ESET Smart Security Premium să se instaleze pe calculatorul nostru și să curețe infecțiile. A început imediat să identifice virușii de pe calculator și, după o scanare completă de sistem, PC-ul era utilizabil din nou. Acesta este un rezultat care poate fi obținut doar de un motor antivirus de top.

Amenințări identificate de ESET Smart Security Premium în timpul unei scanări de sistem

Un alt aspect important la evaluarea performanței unui motor antivirus este viteza sa de scanare. Drept urmare, am măsurat viteza cu care ESET Smart Security Premium ne-a scanat SSD-ul de 256 GB, cu 37 GB de fișiere. A durat aproximativ 2 minute, în medie, acesta fiind un timp rapid. Nu în ultimul rând, ne-am uitat și la ce au avut de spus și alte organizații de securitate independente despre ESET:

 • AV-Test a evaluat ESET Internet Security cu un verdict maxim de 6 puncte din 6 pentru protecție și utilizare. Pentru performanță, ESET a primit un scor de 5,5 puncte din 6.
 • AV-Comparatives a testat to ESET Internet Security. În 2020, i-au acordat calificativul maxim Advanced+ atât în testul de protecție malware, cât și în cel de performanță și protecție în lumea reală.
 • Virus Bulletin a oferit pentru ESET Internet Security calificativul VB100 Passed și a măsurat o rată de detecție în WildList de 100%, o rată de detecție de fals pozitive de 0% și o rată de 100% în testul Diversity .

ESET Smart Security Premium oferă un motor antivirus excelent, capabil să te protejeze de orice fel de amenințare malware, atât online, cât și offline. Suntem foarte mulțumiți de performanțele și de eficiența sa și suntem convinși că și tu vei fi la fel.

Instrumente suplimentare

ESET Smart Security Premium include câteva instrumente suplimentare, iar unele dintre ele ți-ar putea fi utile:

ESET Smart Security Premium - Banking & Payment Protection

 • Banking & Payment protection (Protecție bancară și la tranzacții) - îți securizează tranzacțiile financiare. Funcționează prin deschiderea unei ferestre de browser într-un mod protejat. Din nefericire, nu am putut să găsim o metodă ușoară de a face acest instrument să deschidă un anumit browser web atunci când ai mai multe instalate. Funcționează doar cu browser-ul tău web implicit și numai dacă este Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox sau Internet Explorer. Dacă folosești Opera sau alt browser decât cele menționate, ESET Smart Security Premium deschide Internet Explorer.
 • Parental control (Control parental) - este un instrument simplu care îți dă posibilitatea de a bloca accesul copiilor tăi la site-urile web nepotrivite. Dacă nu vrei neapărat să controlezi fiecare detaliu al activității copilului tău, dar vrei să îi protejezi de site-urile nepotrivite, acest instrument s-ar putea să fie exact ce îți trebuie.
 • Anti-theft (Antifurt) - îți folosește contul ESET pentru a face lucruri precum localizarea dispozitivelor tale care au fost furate sau pentru a urmări hoții prin camera web de pe laptopul sau dispozitivul tău cu Windows.
 • Password Manager (Administrator parole) - un instrument care îți protejează și îți stochează parolele și informațiile personale. De asemenea, poate să completeze automat formularele online, astfel că îți va economisi timp prețios.
 • Secure Data - îți dă opțiunea de a crea unități de stocare virtuale criptate pe calculatorul tău sau de a cripta unități USB complete, pentru a-ți păstra fișierele valoroase înăuntru. Este un instrument foarte util atunci când lucrezi cu documente importante.
 • ESET SysRescue Live - îl poți folosi pentru a crea un suport media de recuperare, cu care să poți curăța de malware calculatoarele infectate, ce nu mai pot porni corect.
 • Running processes - îți dă detalii despre procesele care rulează pe calculatorul tău, inclusiv informații referitoare la reputația lor, prin intermediul ESET LiveGrid.
 • Connected Home Monitor - îți arată o reprezentare vizuală a rețelei tale locale și a dispozitivelor conectate la ea. De asemenea, poate să îți scaneze rețeaua locală pentru vulnerabilități, simulând atacuri. Este un instrument util dacă vrei să știi ce schimbări trebuie să faci ca să îți securizezi rețeaua.

Instrumentul Connected Home Monitor din ESET Smart Security Premium

ESET include instrumente suplimentare utile care adaugă valoare produsului. Singurul lucru important care lipsește este un serviciu VPN care să te protejeze atunci când te conectezi la rețele wireless publice, nesigure.

Setări implicite pe care este posibil să vrei să le ajustezi

Deși ESET Smart Security Premium este o suită de securitate în general bine configurată, există câteva lucruri pe care este posibil să vrei să le modifici:

 • Modificarea modului de lucru pentru Real-Time & Machine Learning Protection (Protecție în timp real și de tip învățare mașină). În mod implicit, Reporting (Raportare) și Protection (Protecție) pentru amenințările malware și aplicațiile potențial nedorite, suspicioase și nesigure sunt configurate pe nivel Balanced (Echilibrat). Însă, dacă vrei ca antivirusul să nu facă deloc compromisuri, poți schimba nivelul la Aggressive (Agresiv). Pentru ca ESET să fie mai permisiv, setează aceste niveluri la Cautious (Precaut). Găsești aceste comutatoare în “Setup -> Advanced setup -> Detection Engine -> Real-Time & Machine Learning Protection.”
 • Activarea scanării în repaus, astfel încât ESET Smart Security Premium să îți scaneze calculatorul în mod automat atunci când nu face nimic altceva. Această opțiune se găsește în “Setup -> Advanced setup (Setări avansate) -> Detection Engine (Motor de detecție) -> Malware scans (Scanări malware) ->Idle-state scanning (Scanare în repaus) -> Enable Idle-state scanning (Activare scanare în repaus)”.
 • Activarea sau dezactivarea unor notificări afișate de către ESET Smart Security Premium. Poate că vrei ca antivirusul să-ți spună mai multe, sau poate dimpotrivă, vrei să fie mai silențios. În orice caz, poți să schimbi aceste lucruri în “Setup -> Advanced setup (Setări avansate) -> User interface (Interfața de utilizare)”.
 • Deși ESET recomandă programarea unei scanări antivirus lunare, ESET Smart Security Premium nu este setat în mod implicit să ruleze vreo scanare. Pentru un nivel de securitate mai ridicat, poate ar fi bine să planifici o astfel de scanare. O poți face în “Tools (Instrumente) -> More Tools (Mai multe instrumente) -> Scheduler (Planificator)”.

Planificarea unei scanări antivirus săptămânale cu ESET Smart Security Premium

Deși ESET Smart Security Premium este o suită de securitate configurată bine în general, există totuși câteva lucruri pe care este posibil să vrei să le modifici.

Care este părerea ta despre ESET Smart Security Premium?

Dacă ai citit acest review, acum știi că avem o părere foarte bună despre ESET Smart Security Premium. Înainte de a închide recenzia noastră, ne-ar plăcea să aflăm care este impresia ta despre acest produs antivirus. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows