Securitate pentru Toți – Recenzie ESET Social Media Scanner

Rating:
5 out of 5 stars

Următorul oaspete în seria noastră Securitate pentru Toți, este o altă aplicație de securitate pentru Facebook - ESET Social Media Scanner. Acest produs poate fi folosit pe contrul vostru de Facebook, în mod gratuit, chiar dacă nu folosiți alte produse ESET. Haideți să vedem dacă este o aplicație de securitate bună și cum funcționează.

Cum se instalează & activează ESET Social Media Scanner

Mai întâi trebuie să mergeți la pagina aplicației ESET Social Media Scanner. Veți fi rugat(ă) să aprobați cererea de accesare a profilului de Facebook, a listei de prieteni, șamd.

După aceea, puteți alege dacă vreți ca aplicația să posteze în mod public, în numele vostru, atunci când sunt detectate probleme ori pentru postarea statisticilor săptămânale, dacă ele sunt activate.

Aplicație este instalată pe contul vostru de Facebook și este încărcată. Înainte de prima utilizare, este afișat un sumar a ceea ce știe să facă.

Ce face ESET Social Media Scanner?

ESET Social Media Scanner oferă multe caracteristici utile:

  • Scanarea zilnică automată a profilului tău și posibilitatea de a efectua scanări manuale nelimitate.
  • Posibilitatea de a vă notifica prietenii atunci când ei partajează legături către pagini infectate ori suspecte.
  • Publicarea unui sumar săptămânal, pe peretele profilului tău (doar dacă activați această caracterisitică).
  • Posibilitatea de a fi notificat pe email, atunci când sunt detectate amenințări de orice natură ori atunci când trebuie să re-aprobați această aplicație, după 60 de zile de funcționare, conform politicilor Facebook pentru astfel de aplicații.
  • Posibilitatea de a porni o scanare a calculatorului vostru, folosind ESET Online Scanner.

Singura caracteristică ce lipsește din acest produs, dar este prezentă în alte produse competitoare, este aceea de a scana setările de confidențialitate ale profilului tău și a sugera îmbunătățiri. Asta pentru au afla cât de publice sunt postările tale pe Facebook. Utilizez ESET Social Media Scanner de câteva săptămâni și-mi place tare mult modul său discret de funcționare. Mă alertează doar dacă detectează probleme, altfel nu aud nimic de la el.

Apreciez mult și Politica de confidențialitate foarte transparentă, ce explică în detaliu ce date sunt colectate, de ce și ce face ESET cu ele. În plus, ESET Social Media Scanner beneficiază și de o documentație foarte solidă, ce poate fi accesată aici.

Notă produs
5/5

Verdict

Compania ESET produce unele din cele mai bune soluții de securitate de pe piață, fapt dovedit și de testele noastre din această serie de recenzii. De aceea, am avut așteptări mari legate de ESET Social Media Scanner și, din fericire, acestea au fost întrunite. ESET Social Media Scanner este un produs solid, ce arată bine, este ușor de folosit și, cel mai important, oferă o bună protecție pentru contul vostru de Facebook.