Securitate pentru Toți – Recenzie Norton Safe Web pentru Facebook

Astăzi vom continua seria de articole Securitate pentru Toți cu o recenzie a altei aplicații de securitate - Norton Safe Web, produs ce este inclus și în soluțiile de securitate comerciale ale companiei Symantec. Haideți să aflăm mai multe despre Norton Safe Web, cum funcționează și dacă reușește să vă securizeze cu adevărat conturile de Facebook.

Cum se instalează & activează Norton Safe Web

Mai întâi, mergeți la pagina aplicației: Norton Safe Web și dați click pe Mergi la aplicație. Imediat ce accesați Norton Safe Web, aplicația scanează fluxul de știri din Facebook, partajat în ultimele 24 de ore.

După ceva vreme, rezultatele scanării sunt afișate. Dacă doriți să folosiți această aplicație în mod regulat, trebuie să apăsați pe "Scanare automată activată".

Apoi, sunteți rugați să specificați dacă sunteți de acord ca aplicația să posteze în mod public în numele dumneavoastră.

Ce postează această aplicație în mod public este greu de spus deoarece, în testele mele, nu a postat niciodată nimic, nici măcar când au fost detectate postări malițioase.

Ce face Norton Safe Web?

Odată activată, Norton Safe Web scanează în mod automat, în fiecare oră, fluxul de știri din ultimele 24 de ore. De asemenea, acest flux este scanat și de fiecare dată când accesați aplicația. Din păcate, Norton Safe Web nu vă informează în mod activ atunci când sunt detectate posibile amenințări. Pentru a vedea ce postări reprezintă un potențial pericol, trebuie să accesați manual aplicația și să vă uitați la rezultatele scanării. O abordare nefericită care nu va fi pe placul utilizatorilor.

Raportul afișat de scanarea Norton Safe Web este totuși foarte detaliat. Puteți sorta rezultatele folosind multiple criterii de filtrare.

O altă problemă detectată este faptul că Norton Safe Web nu vă scanează peretele Facebook ci doar fluxul de știri. Dacă cineva postează o legătură către o pagină de internet malițioasă, Norton Safe Web nu o va detecta, căci aceasta nu apare în fluxul de știri ci în centrul de notificări. O problemă aparent banală dar care reprezintă un minus important pentru această aplicație.

Verdict - O aplicație de securitate simplistă

Principalul rol al Norton Safe Web pare a fi acela de a colecta informații pentru compania Symantec, companie ce dezvoltă acest produs, și nu acela de a oferi o protecție completă utilizatorilor săi. Acest lucru este confirmat de Politica de confidențialitate a produsului, de facilitățile foarte simpliste ale Norton Safe Web, cât și de lipsa unui sistem proactiv de notificare a utilizatorilor, atunci când sunt detectate probleme de securitate. Dacă doriți o aplicație de securitate bună pentru contul vostru de Facebook, vă recomand să încercați alte soluții.