Setează lista de aplicații în Windows Phone să fie împărțită pe litere

Câțiva cititori ne-au întrebat cum pot activa setarea în Windows Phone care face ca aplicațiile să se grupeze alfabetic în Lista aplicațiilor, pentru a le putea accesa cu mai multă ușurință. Interesant este că alți utilizatori au semnalat activarea automată a acestei setări și nu știau cum se poate dezactiva. În acest articol vom arăta cum puteți activa sau dezactiva această opțiune și ce ar trebui să făcut pentru a nu pierde date importante pe parcursul acestui proces.

Ce presupune gruparea alfabetică a aplicațiilor în Windows Phone?

Gruparea alfabetică a aplicațiilor este o opțiune introdusă de Microsoft în Windows Phone 8 care împarte toate aplicațiile pe litere, ca în captura de ecran de mai jos.

Dacă vrei, de exemplu, să sari la o aplicație al cărei nume începe cu I, apasă litera A și se va deschide o listă cu toate literele alfabetului. Apoi, apasă I și se vor afișa toate aplicatiile al căror nume începe cu I. Dacă dala unei litere apare întunecată, înseamnă că nu ai nicio aplicație care începe cu acea literă.

Această opțiune este extrem de utilă dacă aveți un număr mare de aplicații instalate și este mult mai rapid decât să derulezi prin Lista aplicațiilor.

Cum activăm sau dezactivăm gruparea alfabetică a aplicațiilor

Acum că ați aflat ce presupune gruparea alfabetică a aplicațiilor în Windows Phone și cum funcționează, e posibil să vrei sa o activezi pe smartphone-ul tău.

Din păcate, Microsoft nu oferă o setare propriu-zisă pe care o poți activa. Această opțiune este activată automat de Windows Phone dacă ai instalat mai mult de 50 aplicații. Dacă ai mai puțin de 50 de aplicații instalate, trebuie doar să instalezi mai multe aplicații pentru a activa opțiunea. Sună stupid, nu-i așa? Din păcate, asta este singura cale. Totuși, după ce ai activat gruparea alfabetică a aplicațiilor poți dezinstala aplicațiile pe care nu le utilizezi și opțiunea va rămâne activată chiar dacă vei ajunge să ai mai puțin de 50 de aplicații instalate. Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a șterge aplicațiile din Windows Phone, citește ghidul nostru: Cum Dezinstalezi Aplicații & Jocuri de pe Telefonul tău Windows Phone.

Dezactivarea acestei opțiuni nu se poate face fără bătai de cap. Trebuie să resetezi telefonul tău Windows Phone, pierzând astfel toate datele de pe el. Apoi, configurează-l din nou și asigură-te că nu instalezi mai mult de 50 de aplicații.

Concluzie

Credem că gruparea alfabetică a aplicațiilor este utilă dacă ai instalat numeroase aplicații pe telefonul tău cu Windows Phone. Cu toate acestea, ar fi fost util ca Microsoft să introducă o setare care se poate activa sau dezactiva această facilitate, în funcție de preferințele utilizatorului. Înainte să închizi articolul nu ezita să ne împărtășești ce părere ai despre această opțiune și abordarea adoptată de Microsoft asupra acestei setări.