Tech Lolz: 5 Aplicații de Android complet inutile

Procrastinarea este o artă. Am o secțiune specială în smartphone-ul meu dedicată acestei non-activități! Nenumărate jocuri cu puzzle-uri, jocuri stupide repetitive, aplicații care nu au nicio utilitate reală dar mi s-au părut că sunt desenate frumos, ce vrei și ce nu vrei. Pentru că asta fac oamenii, adoră să piardă timpul până când deadline-ul este peste o oră. Dacă mai instalez două aplicații risc să nu mai dorm niciodată. Pentru că dincolo de faptul că tot ce fac ele este să îți piardă timpul, te mai fac și dependent. Haideți să aflăm de ce:

Cum adică "aplicația asta nu face nimic"?

Adică exact ce citești. Unele aplicații sunt mai inutile decât o pereche de bocanci pe Pluto. Și totuși oamenii le descarcă, le folosesc, le dau rating, le fac recenzii. Ceea ce înseamnă că își alocă timp special pentru ele. La naiba! Unora chiar li se par bune!

Prima aplicație de tipul acesta pe care am văzut-o a fost una care transpune un obiect real pe ecranul telefonului. Mai exact o brichetă. Da, da. Ați citit bine, o brichetă. Practic, My Bic® Lighter face exact ce îți imaginezi acum. Nimic! Aprinde o brichetă virtuală. De ce ai nevoie de ea? Ca să te uiți la pachetul de țigări și la bricheta de pe cran și să te gândești ce ar face Prometeu în locul tău. Unii spun că aplicația poate fi folosită la concerte când vine vreo baladă care mângâie blajin obrajii de adolescentă, să întreții atmosfera fâlfâind-o în aer. A ta nu se stinge ar trebui să fie sloganul.

does_not_open.jpg

A doua aplicație de Android este una cu care să faci farse. Acest superb obicei de 1 Aprilie care enervează toată planeta indiferent de cultură, mediu și lungimea șosetelor. Este la fel de inutilă ca prima. Electric Shaver este… doh! un aparat de ras fals. Ecranul telefonului tău va arăta ca un Gillette cu rachetă și poți să pretinzi, când ești la cină cu (în curând fosta ta) prietena că te bărbierești spontan între supă și mămăligă. Cred că cei care au făcut această aplicație au o problemă cu identificarea publicului lor țintă, pentru că o astfel de aplicație ar fi folosită de cineva care acum e abia la gimnaziu. Iar cei de la gimnaziu nu au nici barbă și nici prietenă. Hai să facem ceva mai folositor: o aplicație de ETimpulSăÎțiFaciTemele.

Pe locul trei este epicentrul inutilității. Mood Scanner este o aplicație care se comportă ca inelele alea de cinci lei pe care le aveam când eram mici și își schimbau culoarea în funcție de stare (temperatura, oameni buni, reveniți-vă). Și astfel, cu puterea magică a inelului tău le arătai oamenilor când ești trist sau fericit sau plictisit de moarte. Dar această aplicație depășește acest nivel. Este pe telefonul tău deci, nu mai spune celorlalți cum te simți, ci doar ție! Uite tati, inovație. Pentru că este posibil, nu-i așa să te simți mega entuziasmat și fericit și tu de fapt să fii absolut deprimat și doar amprenta ta să știe adevărul. Ce căutai râzând în jacuzzi, treci și plângi în duș cu rujul întins pe față!

Și dacă tot vorbeam de degete presate pe ecran la fel cum face un urangutan când își descoperă buricul, iată încă o dovadă a evoluției tehnologice. The Pointless Game măcar te anunță din descriere că urmează să îți pierzi vremea. De apreciat.

ATENȚIE: Acest joc este complet inutil. Provoacă-ți prietenii să vedeți care dintre voi poate fi cel mai inutil în viață. Adună scoruri inutile în clasamente inutile. Cât de inutil trebuie să fii? Poți să ții un deget pe ecran? Pentru cât timp? Poți fi inutil un minut sau o oră?

Și așa e. Tot ce ai de făcut este să stai cu degetul pe telefon. Pentru totdeauna. Dacă cineva găsește o aplicație mai inutilă decât asta îi dau o bere.

La coada listei avem Coin Flip o aplicație în care dai cu banul. Pentru că așa se iau deciziile în viață, aruncând o monedă în aer. Nu vrei să riști să trebuiască să alegi la ce facultate dai și să nu ai un 50 de bani la tine. Mai mult, dacă te-ai plictisit de stema României, nicio problemă, poți alege din 28 de monede diferite.

28 de monede diferite din 28 de țări cu multe fundaluri diferite din care poți alege.

Concluzie

Toate ca toate, adevărul este că trebuie să mă opresc. Vreau o aplicație de Android care îmi dă câte un șoc electric la fiecare 20 de minute pe care le irosesc. Poate așa ajung măcar într-o zi la finalul listei cu lucruri de făcut. Pe de altă parte, sunt împăcată cu ideea că eu măcar îmi irosesc doar mie timpul. Alții au echipe întregi care lucrează la aplicațiile astea. Incredibil.