Tech Lolz: De ce alfabetul Windows începe cu litera C?

Dacă ești născut spre sfârșitul anilor 90, atunci știi că unitățile și partițiile de pe calculator încep de la C și continuă cu D, E, F, depinzând de câte periferice introduci în el. Dar te-ai întrebat vreodată ce s-a întâmplat cu literele A și B? Unii spun că dacă știi răspunsul, înseamnă că ești un bătrân, un depășit. Ei bine, eu numesc asta experiență și vă voi spune, pe scurt, povestea literelor A și B în lista de unități disponibile din Windows.

A fost odată ca niciodată...

... un calculator care nu era așa de avansat ca cele de azi. Nu avea teraocteți de spațiu și nici harduri externe sau alte înflorituri. Era un calculator simplu, cu spațiu foarte limitat. Ajunsese așa din cauza unui blestem foarte urât aruncat asupra lui de către Vrăjitoarea din Est.

Cu toate astea, ursitoarea cea bună a reușit să ofere o mică soluție acestui blestem cumplit: discurile floppy. Așa că, de atunci, fiecare calculator își păstra două litere (A și B) pentru aceste unități importante.

floppy floppy disk_sm

Sincer, mi se pare un lucru de cultură generală care este bun de știut. Dacă sunteți ca mine, și voi v-ați pus cele mai existențiale întrebări care nu au răspunsuri, de genul Poți plânge când ești sub apă? sau Dacă un bărbat e singur în pădure și zice ceva, va fi contrazis de o femeie?

Așa că m-am decis să răspund acestei întrebări "filozofice" în acest episod. Și totul a început de aici: La ce se folosesc unitățile A si B?. Întrebarea a fost pusă de Linker3000.

"În Windows ai unitatea C:. Totul este denumit automat începând cu următoarea literă. Așa că a doua unitate este D:, DVDul este E: și dacă introduci un stick USB, acesta devine F:, apoi urmează G: și tot așa.
Dar ce și unde sunt unitățile A: și B: ?"

Deci, după cum am explicat pe scurt, A și B sunt dispărute de ceva timp deja. Asta pentru că discurile floppy cât și dischetele nu prea mai sunt folosite. Merge pe principiul "Cine pleacă la plimbare pierde locul de onoare".

Cu toate astea, această întrebare simplă și scurtă a reușit să facă o mare de lume să se simtă bătrână. Singurul mod în care se face diferența între dacă ești bătrân sau tânăr este cât de mult știi. Nu mai are nimic de-a face cu vârsta ta.

Câteva exemple bune ar fi următoarele:

Utilizatorul yves baumes a spus:
"Wow. Știu raspunsul … asta înseamnă că deja sunt prea bătrân ??:-/

Apoi,jeremy morgan a avut următoarea epifanie:
"M-am întrebat dacă asta e o întrebare serioasă și apoi mi-am amintit că bebelușii care erau născuți pe vremea când eu hackuiam fișiere de tip batch acum pot bea legal și își cumpără case. Cred că este cazul să îmi iau un Corvette decapotabil! "

Dulce și dragă criză a vârstei de mijloc... cum reușești să îi păcălești pe toți.

Arnjuice: The Crises of Man

Știți ce face un obsedat de calculatoare atunci când are o criză de vârstă mijlocie? Nu, nu cumpără un Corvette. În niciun caz. Își cumpără o cantitate ridicolă de memorie RAM. :)

DDR1 400

Să ne întoarcem la discurile floppy. Ce-i cu ele de fapt? Unii dintre voi, cei născuți după anul 2000, vor trebui să caute pe Bing ce înseamnă un disc floppy. (Îmi cer scuze, dar nu am voie să folosesc cuvântul Go**le în articol).

Kimble chiar își și amintește o glumă despre ele:

"Glumiță despre discurile floppy: Erau singurele care emanau mai puțină încredere decât un politician".

Răspunsul corect la întrebarea de săptămâna asta e dat de FreeJelly:

"Literele A și B erau rezervate pentru unitățile floppy. Cu toate astea, dacă calculatorul tău nu are un disc floppy, atunci poți să le asignezi altor dispozitive mobile. "

Dacă aveți nevoie de puțin ajutor în ceea ce privește Gestionarea discurilor puteți folosi articolul colegiilor mei: Administrarea Hard-Disk-urilor utilizând aplicația Gestionare Disc.

Și totuși, ați fi uimiți, dar mai sunt oameni care folosesc discuri floppy pentru munca lor de zi cu zi, în afară de Guvernul României. :|
DragonLord a confirmat:

"Deși este clar că acestea sunt folosite pentru unități floppy, trebuie menționat că acestea se folosesc și în ziua de azi de la sine pentru dischete - un mediu de stocare vechi și de demult:"

Și uitați și dovada ireversibilă și nealterată că litera A există și în alfabetul Windows:

Concluzie

Nu știm dacă Microsoft crede că unitățile floppy vor reînvia ca zombie sau dacă vor rămâne moarte, cert e că vor ține literele A și B ocupate pentru ele. Măcar de dragul vremurilor trecute. Există metode dacă vrei să folosești expres acele două litere, dar eu sincer le-aș lăsa în pacea lor. Chiar nu am nevoie de spirite malițioase în calculatorul meu.

Spuneți sincer, v-ați pus vreodată această întrebare? A fost vreo zi în care mintea voastră era plecată la acest subiect probabil din cauza plictiselii? Ai stat vreodată în față calculatorului cu Explorerul deschis, absent și te-ai gândit "Unde mama mă-sii sunt literele A și B?". Dacă da, atunci doar ce ți-am oferit răspunsul.

Dacă nu te-ai întrebat asta niciodată, înseamnă că ești un om tare ocupat și noi putem respecta asta. Nu putem înțelege, dar presupun că putem respecta.