Tech Lolz: Am o tastatură sau un prăjitor de pâine? Sau ambele?

Salutare! Cu toții știm clasica întrebare: "a fi sau a nu fi?". Dacă e să o adaptăm la o variantă modernă, cred că s-ar transforma în "a cumpăra sau a nu cumpăra?". Cred că oricare dintre noi poate spune că a trăit acel moment când a trebuit să aleagă între două obiecte pentru că nu și le putea permite pe amândouă. Dacă vreunul dintre voi e ca mine sau ca Sheldon Cooper (din serialul "The Big Bang Theory"), vă este imposibil să alegeți. Dar, din fericire pentru noi, Microsoft s-a gândit la toate: de la sisteme de operare la prăjitoare de pâine. Da, ați citit corect. Am zis prăjitoare de pâine. Și asta mă aduce la subiectul zilei de azi. Relaxați-vă și bucurați-vă de lectură. Vă garantez că vă va aduce un zâmbet pe față! :)

Microsoft, insist să mă amuzi!

Am dat zilele trecute peste un topic pe un sit de glume pe care îl urmăresc zilnic. Am căutat de unde a pornit discuția și am decis să o împărtășesc cu cititorii noștri.

Utilizatorul ydaetskcor a pornit următorul topic: De ce crede Windows că tastatura mea fără fir este un prăjitor de pâine?.

Și asta e povestea lui:

"Am moștenit un calculator vechi de la tatăl prietenei mele și când instalam imprimanta am avut o mică surpriză:

Îmi vin două întrebări în minte:

  1. De ce crede Windows că tastatura mea fără fir este un prăjitor de pâine?
  2. Și de ce are Windowsul o iconiță de prăjitor de pâine în fereastra cu dispozitive?

Indiferent cum te uiți la problema asta, este absolut hilară!

Acest lucru demonstrează foarte clar că Microsoft și sistemul lor de operare Windows, sunt mult mai capabili decât am crezut noi. Ei trăiesc în prezentul lor și noi în al nostru. Numai că în prezentul lor îți faci lejer pâine prăjită la calculator. În schimb, noi nu suntem destul de creativi cu prezentul nostru. :)

Cu toate astea, întrebarea este foarte serioasă și poza nu este "mânuită " cu Photoshop. Există și un răspuns la fel de serios, pe care îl voi împărtăși cu voi după ce ne uităm la niște răspunsuri simpatice la întrebarea de mai sus:

kevin-l spune:

"google sugerează că ar fi câteva modele de tastaturi-prăjitoare de pâine"
The natural progression of technology...

Hmmm... așa se pare. Nu că ar fi super mișto să scrii propoziții pe pâinea prăjită în fiecare dimineață? Ceva în genul "te iubesc" pentru cei mai romantici dintre noi sau "dacă nu-ți speli vasele după ce mănânci, te omor" pentru cei mai "realiști". :)

Apoi, utilizatorul undo ridică problema următoare:

"Întrebarea adevărată este: de ce crezi tu că prăjitorul tău de pâine fără fir este o tastatură?"

Și noi ca fraierii îl compătimeam pe sărmanul ydaetskcor că are un calculator posedat, când de fapt problema e ca întotdeauna, fix în fața calculatorului - utilizatorul.

Deși, scuze că vă dezamăgesc, chiar e un răspuns pe bune la întrebarea asta. Numai că nu este următorul. Utilizatorul josay sigur a găsit o soluție :

"Poate că tastatura ta are prea multe... scurtături (hotkeys)"

Ei bine, în română nu prea are sens. Pentru cei care știu, scurtături pentru tastatură se traduc în engleză în "hotkeys". Și de aici se face o mică legătură amuzantă între "hot" și prăjitorul de pâine. În fine. :)

David Caruso = Progress

Cu toate astea, ce s-a întâmplat cu adevărat de îi apare omului un prăjitor de pâine printre dispozitive? Utilizatorul kenneth-l vă poate explica imediat:

"Motivul 1
Pentru că Microsoft a făcut un model de driver pentru un prăjitor de pâine . În codul modelului găsim linia: Toaster.ico și există posibilitatea ca producătorul tastaturii tale să fi ales acea pictogramă.
Motivul 2
Caută în spatele tastaturii un loc liber unde încape o felie de pâine..."

Primul motiv este și explicația acestei situații. Da, Microsoft a creat o pictogramă pentru un toaster ca să apară legat la calculator. De ce? Numai Gates ne poate spune asta, dar au făcut-o oricum.

După cum știți, în panoul de Dispozitive și Imprimante găsești toate perifericele legate de calculator, cu o pictogramă reprezentativă pentru fiecare - de la harduri externe, la imprimante, monitoare, tastaturi și alte dispozitive. Din acest meniu poți accesa toate aceste dispozitive, le poți verifica proprietățile, le poți schimba sau chiar le poți depana în cazul în care ai probleme cu ele.

Câteodată se mai întâmplă lucruri ciudate cu pictogramele. De exemplu, în cazul meu, masul este văzut ca o tabletă USB… sau poate tableta e văzută ca un mouse? Cert este că sunt puțin confuză. Cel puțin nu este niciun prăjitor de pâine pe acolo. :)

Concluzie

Deci, dacă vrei să scoți din monotonie dispozitivele tale și să chicotești de fiecare dată când le ai listate în Windows, aruncă o privire în panoul Dispozitive și Imprimante și vezi ce confuzii amuzante au făcut cei de la Microsoft.
De asemenea, este și un mod de a ține o evidență pe ce cheltui banii sau eventual cât de bogat ești. Doar știți că pozele cu mașini de "€œfitză" sunt deja depășite. În ziua de azi, îți arăți valoarea cu un screenshot al fereastrei Dispozitive și Imprimante. Să moară vecinu Gelu că tu ai totul fără fir.