Tech Lolz: Bine ați venit în Cretinlandia, țara infracțiunilor involuntare

Exista undeva vreun continent unde putem trimite un număr mare de oameni, să le creăm un mediu sigur, să le dăm de mâncare zilnic să nu moară de foame, să le lipim prezervativele pe ei ca sa nu mai facă alții ca ei și să îi lăsăm acolo? Ca să ne putem vedea și noi de viețile noastre. Dacă oamenii de știință ar încerca să facă lumea un loc mai bun pornind de la un IQ mediu decent de 120 lucrurile ar merge mult mai bine decât acum, când încă ne chinuim să îi dăm jos pe unii din copac.

Cum să fii o piatră fără să piatră fii?

Există foarte puțini oameni care să mă facă să fiu confuză. De obicei am răbdare să cunosc omul, să mă obișnuiesc cu felul lui de afi, să pricep ce îl enervează, ce îl face fericit, ce îl entuziasmează… Dar unii mă depășesc. Cum ar fi oamenii care se decid brusc că ei vor să fie piloți deși au terminat jurnalismul și au zburat cu avionul o singură dată și nici atunci nu le-a plăcut. Sau cei care decid că vor să fie crocodili și se duc să locuiască într-o mlaștină unde evident sunt mâncați de vii pentru că, evident, ei nu sunt crocodili.

Uitați aici un astfel de exemplu:

E ușor să intri în anonymous?

Vreau să intru în anonymous, dar am înțeles că trebuie să trăiești cam ca Batman așa, dar eu mă gândeam că pot să mă duc doar la proteste și din astea că nu știu să fiu hacker.

Ceea ce este foarte amuzant legat de această întrebare, nu e textul ei în sine, ci răspunsurile pe care le-a primit. De exemplu, un utilizator i-a dat chiar o listă completă de instrucțiuni:

Iată, îți dau eu un ghid:

1. Nu intra pe Yahoo! Answers

2. Sună la poliție și spune că tocmai ai atins un copil de 8 ani unde nu trebuie

3. Când ajunge poliția la ușă spune-le codul 1337

4. Ei vor recunoaște numărul 1337 și te vor duce la această organizație super secretă

5. Va trebui să îi spui intervievatorului să te palpeze testicular folosind replica "Simte-mi pepenii masculini".

e limbajul de cod pentru "Vreau să fac parte din Anonymous
6. Fii coarte cool

Eu așa am făcut. Sigur funcționează. Baftă!

Sau mai este și răspunsul ăsta:

Da, ieși afară acum. Te așteptăm

1258748

Trecând peste acest hacker care vrea să fie hacker fără să fie hacker (cine mai ține șirul?) mai apare un inocent cu o problema tehnică:

Cum aș putea să îmi încarc laptopul fără încărcător?

Foarte simplu! Ai nevoie de o lămâie, un hamster cu bicepși puternici (hamsterii au bicepși?), o roată, câteva vrăji din Harry Potter, prima carte, a doua ediție și pe cineva căruia să îi vinzi laptopul pentru că este evident că tu nu ar trebui să ai unul. Dar cred că poți și fără lămâie.

Cam câți ani de pușcărie simți nevoia să faci?

Am vrut să îi păstrez pe băieții de mai jos pentru ediția următoare, dar nu am răbdare până atunci. Iată care este cel mai scurt drum între a fi prost și a fi prost după gratii.

Primul ar putea fi cât de cât iertat, pentru că e posibil să fie victima unui accident nefericit, dar al doilea ar trebui să plătească dacă vrea să ne respire oxigenul.

Așa:

Din greșeală am cumpărat iarbă online și nu am cum să anulez comanda.

Mă prosteam pe net și am tot văzut reclama asta cu "mostre de iarbă gratuite" așa că am dat click, acolo mi-au spus să le dau adresa și am dat-o doar ca să văd dacă e pe bune și apoi am dat click pe Comandă și acum se pare că voi primi o cutie cu mostre de iarbă la ușă și nu știu cum să o ascund de mama și nici cum să anulez comanda. Update: Am decis să mai cercetez site-ul și am aflat că e iarbă sintetică. Și sper să nu mă prindă mama, deși nu cred că o să am foarte mari probleme fiindcă ea oricum fumează iarbă și probabil doar o să mă pună să o arunc

Wow. Există o anumită ordine în care oamenii fac lucruri online și chiar și în viața de zi cu zi. Văd ceva ce îi face curioși, inspectează acel ceva, il probează și apoi când își dau seama că nu e ok, renunță. În timp ce pot înțelege de ce ai dat clic pe o reclamă de genul ăsta, de la momentul în care ți-au spus că e iarbă, e gratis și ți-au cerut adresa de acasă și tu le-ai dat-o, nu mai înțeleg. Mai mult, ai mai citit pe acolo, DUPĂ ce ai at deja comanda și ai început să te panichezi, dar apoi ai realizat că mama ta fumează iarbă oricum, deci nu e grav. Păi dacă o aveai în camera de dincolo de ce ai mai comandat? Nu mai înțeleg nimic.

63920864

Apoi Domnul ar trebui să fiu la școală dar sunt prea ocupat să înșel fani ai muzicii din 1970 ne povestește planurile sale de carieră:

Mă gândeam să fac niște poze false cu autografe ale unor trupe foarte cunoscute și să le vând pe eBay, ce credeti?

Aș găsi poze vechi și rare de-ale lor pe Google, aș găsi și semnătura membrilor trupei, aș folosi PiZap să editeez imaginea, decupez autograful, îl pun pe poză și o scot pe hârtie fotografică în formatul standard. Apoi le vând pe eBay și zic că sunt autentice.

Ce cred? Cred că ar trebui să fii arestat. Și să nimerești într-o celulă cu fani ai trupelor Cannibal Corpse și Watain care au cumpărat poze de la tine.

Concluzie

N-am. Nu pot. Nu știu. Serios. Avem nevoie de o planetă nouă. NASA, ne mișcăm și noi mai cu talent? Că avem niște voluntari de trimis prin gaura neagră.