Tech Lolz: Captcha - e o pasăre, e un avion, este un fyntrmplo?

Hai salut! Ce face cetățenii? [a fost cu intenție]. Bine ați revenit la momentul de facepalm al săptămânii, acea zi în care toată lumea care a pretins că a muncit ceva în ultimele patru zile se relaxează și face planuri de weekend. Ieri, când chiar pretindeam că muncesc, trebuia să caut o serie de poze pentru niște vizualuri și căutam inspirație pe saituri unde nu plătești pentru poze care în mod normal sunt scumpe. Am ales vreo 45 de imagini de pe un sait minunat, le-am deschis pe fiecare în parte și … am reușit să descarc doar vreo șapte. Pentru că procedura de download a fiecărei poze implică să scrii corect un captcha. Iar captcha-urile alea te fac să mergi pe Shutterstock să plătești. Serios. Dacă e ceva mai enervant decât pop-up-urile… alea sunt sistemele captcha. Apropos, avem și noi câteva pe saitul nostru.

Hm, cred că scrie "Dă muzica mai încet și fugi după o veveriță în pivniță". În rusă

Eu înțeleg foarte bine nevoia de securitate, dar serios, câteodată captcha-urile astea sunt la fel de absurde ca un bebluș explicând fertizilizarea in vitro. Altele sunt adevărate teste Mensa. Trebuie să fi absolvit cum laude ca să te prinzi care e răspunsul la întrebare. Îmi plac și alea cu imagini în care îți dau un pătrat albastru și te întreabă ce a mâncat Picasso la prânz în ziua în care a pictat tabloul. Dar destul despre nervii mei. Hai să trecem la le fun. Iaca vreo 8 - 9 captcha-uri peste care am dat zilele astea, precum cele de la Solve Media, serviciul captcha pe care îl folosim și noi pe sait.

Dacă aș fi primit 50 de bani de fiecare dată când cineva a făcut referire la Urzeala Tronurilor acum aveam destui bani să îi scot la cină pe toți cei care au jucat vreodată în acest serial. Și nici măcar nu m-am uitat la el. (Ce se aude? Șuieratul roșiilor stricate care sunt aruncate spre mine?) Putem totuși să.. ne oprim? Gata. Destule Urzeli ale Tronurilor.

Teoretic cele mai mari sunt în Africa, dar mai știi. Nu poți să fii niciodată prea sigur. Dacă ajung acolo, promit să verific.

Repede, repede! Nu am timp de explicații. Ia capra și hai să mergem!

PENTRU CAPRĂ. Ne trebuie o barcă mai mare pentru capră. Partea cea mai amuzantă a fost că aceste doua catcha-uri chiar au venit unul după celalalt. Cuiva îi plac rimele. Bad ass, captcha generator.

Acest captcha îmi amintește de bunica și de obiceiul ăla enervant și oribil al prietenelor ei de a mă ciupi de obraz și a spune "Ia uite ce fălcoasă e. Nu are nicio șansă să se mărite. Lasă tortul jos, scumpa...".

Nu vă supărați, aici se ține examenul de admitere la facultatea de științe ale naturii? Am întârziat cumva?

Mamă? Tu ești?

Concluzie

Concluzia e simplă: captcha-urile pot fi amuzante. Mai ales cele care fac referințe la seriale, cărți sau cultura pop. Dar dacă ai de gând să faci din recunoașterea captcha-ului un adevărat Fort Boyard pe saitul tău, așteaptă-te la foarte multă hatereală pe sait. Multă. Cascade. Mai creativ, dar mai simplu.