Tech Lolz – Câteodată noi gândim și scriem, alții doar scriu

Știți acele momente în care cineva pune o întrebare care îți amorțește creierul atât de tare încât ai nevoie să ți-l resuscitezi, înainte să îți producă impulsuri nervoase din nou? Acele momente sunt foarte ușor de recunoscut pentru că sunt fix acelea în care bâigui expresii de genul "Ce-a fost...? Nici nu știu cum să răspund… Ce-ai întrebat??" Dacă nu ai avut parte de momente din astea, fii fără grijă, Căpitanul Lolz este aici să te salveze cu o selecție impresionantă de întrebări publice, adunate de pe forumuri. Este atât de rafinată selecția încât o putem intitula Carte Logicii scrisă de fanii lui Miley Cyrus.

#WhatDidIJustRead

Dar destul cu această introducere către profunzimile neantului. Hai să avem împreună un anevrism:

 1. Primul participant la competiția "Te rog, nu lăsa urmași" este Tamika Love care a întrebat binevoitorii utilizatori de pe Yahoo! Answers dacă există pericolul să moară. Ceea ce pare să fie o întrebare foarte serioasă. Ați putea crede că Vaidimini!, poate săraca fată are un atac de cord și în loc să sune imediat la ambulanță s-a gândit să:
  • Deschidă un o filă noua în navigatorul web
  • Să se logheze pe Yahoo!
  • Să intre pe secțiunea Calculatoare și Internet, crezând probabil că, dacă scrie Internet acolo, atunci acolo este web-ul și
  • Să scrie textul de mai jos:
   "okay, deci sunt pe skype cu prietenul meu și el a plecat din cameră. el e singur acasă. eu am facebook-ul deschis pe laptop și îl aștept să se întoarcă. se aude sunetul acela care se aude când tastează, apar si bulele în chat care îmi arată că scrie de pe kindle-ul lui și apar si în skype. se opresc amândouă în același timp. după ce s-a întors i-am spus ce s-a întâmplat și mi-a spus că sunt nebună. stăteam acolo și deodată un fișier a început să se descarce pe calculatorul meu. când am deschis fisierul, era gol! toată noaptea cât am stat pe skype, în timp ce el vorbea, se auzea un pârâit cale de 30 de secunde cel puțin. nu s-a mai întâmplat asta niciodată și nu știu ce se petrece. să mă ajute cineva vă rog, nu vreau să mor în noaptea asta!
   Update: da, sunt sigură că o să murim, la naiba, s-a blocat camera lui și brusc s-a închis de tot..."

  WTF?

  Hm... Nu sunt sigură de unde ar trebui să încep. Unul dintre binevoitorii utilizatori Yahoo! de care vă spuneam mai devreme a fost destul de dur cu fata și i-a oferit o legatură spre o pagina de Wikipedia despre schizofrenie. Mă opun acestui tip de răspuns, pentru că este în mod clar lipsit de o documentare solidă. Acestea sunt simptome de paranoia, nu de schizofrenie.

  Domnișoara este și așa confuză, să nu o speriem și mai tare. În al doilea rând, wow, oamenii chiar folosesc un Kindle pentru a vorbi pe Skype. În al treilea rând, instalează-ți un antivirus bun. De fapt, mai bine ieși pe stradă și alege un om la întâmplare sau un puști de 13 ani să îți instaleze un antivirus, căci probabil vor ști mai bine. Îți vor instala unul ca să fii sigură că fantomele ciudate ale malwareului mort să nu te mai sperie niciodată. Hmm, ar trebui să facem un serial: The Walking Malware! Și din moment ce îți este atât de frică să nu mori, te vom pune în rolul personajului care supraviețuiește până la final.

 2. Doamnelor și domnilor avem doi ocupanți ai locului al II-lea. Primiți-I cum se cuvine pe Cea Mai Tristă Persoană a Anului 2005: un tip însurat care pare să fie nou în marea întindere a Facebook-ului și care a decis să îi întrebe pe prietenii lui de pe Yahoo! ce este acceptabil pentru un bărbat însurat să posteze pe această rețea socială. Și primiți-l și pe Cel Mai Trist Om al Viitorului Său Apropiat, un tip și el însurat care tocmai ce a observat că soția lui și-a schimbat statusul pe Facebook din Maritată în Văduvă și ne întreabă dacă ar trebui să se îngrijoreze. Să începem cu primul tip:

  "Femeile pot posta despre copii, despre vin, despre obiectele handmade pe care le fac ele sau copiii lor, ce au gătit, ce au mâncat, cadouri, iubire, se ceartă cu alte femei ca la ușa cortului, poze cu pisici, selfieuri și vorbesc despre religie. Dar când un bărbat folosește Facebookul , regulile de etichetă de pe web par să fie foarte confuze. Care ar fi un comportament acceptabil?
  Update: Dacă un bărbat postează oricare din cele enumerate mai sus este ignorat. Nu primește like-uri, nu primește comentarii. Nimic. Atunci care este comportamentul social acceptabil pentru un bărbat însurat? Sau Facebook este doar pentru femei?

  Dragă Mister 2005, sfatul meu personal ar fi să urmezi o regulă simplă: un bărbat însurat ar trebui să posteze doar ceva pe care și-a dat acordul nevasta. Pe de altă parte, dacă nevasta ta se ceartă ca la ușa cortului cu alte femei pe Facebook, indiferent de calitatea acelor alte femei, poate că ar trebui să găsești o altă nevastă sau să încerci să îi predai niște bune maniere celei pe care o ai deja. În rest, postează ce vrei tu pe Facebook. Având în vedere atitudinea pe care o ai, nu cred că ai foarte mulți prieteni care să urmărească ce postezi. Acum, să vedem ce zice și al doilea tip:

  "Soția mea și-a schimbat statusul pe Facebook din Măritată în Văduvă. Ar trebui să mă îngrijorez? Ar trebui să mă duc totuși să vorbesc cu ea...Nu am văzut-o pentru că sunt în vizită la mama mea acum."

  Cât despre acest al doilea domn, despre care sper că încă mai este printre noi, da, ar trebui să fie îngrijorat. Pe de altă parte, ar fi trebuit să se îngrijoreze mai mult înainte să fi ales să nu semneze un contract prenuptial. Dacă totuși a semnat un contract, iar soacra nu pare să stea cu ei în casă, atunci ar fi bine să încerce să își aducă aminte când anume și-a șters ultima data istoricul browserului. De asemenea, îi recomandăm să folosească Modul Incognito de acum înainte.

  Nu putem trece mai departe înainte de a citi și unul dintre răspunsurile pe care le-a primit pe forum bietul om: Colton spune: Iadule sfânt! E cam nasol. Încearcă să te culci cu sora ei?!

  Wow, Colton, Evul Mediu a sunat. A spus că ai întârziat la Petrecerea cu Ciudați de sâmbătă seară.

 3. Pe poziția a treia era cât pe ce să o avem pe o tânără de 15 ani care a trimis poze nud unui necunoscut pe kik messenger, dar mi-am dat seama că toți am trimis cel puțin o dată poze nud cuiva. Așadar, cine sunt eu să judec noua generație? Vom închide topul acesta cu un tip minunat care întreabă chiar ceva decent. Într-o engleză oribilă, dar l-am tradus:

  "Cum să îmi repar tastatura de la laptop?
  mi-am vărsat acum un an Mountain Dew pe tastatură și tastele a s și d nu mai funcționează acum, așa că trebuie să folosesc tastatura de pe ecran. Aveți vreo idee despre cum aș putea să repar asta? Este un notebook HP2000 cu windows 8, poate informația asta ajută."

  Înainte să explicăm cum se procedează dacă ești o persoană neîndemânatică și bei lucruri care sunt rele pentru sănătatatea ta în preajma laptopului, vă rog să observați următoarea informație: a vărsat acum un an. O persoană și-ar aminti un eveniment de acest tip doar dacă nu și-a mai curățat tastatura laptopului cam de atât de mult timp. Pentru că dacă ai avea grijă de o tastatură după ce ai înmuiat-o în Mountain Dew și o cureți regulat, iar tastele au început să nu mai meargă de curând, atunci nu ar fi sucul de vină. Ai grijă de microbii tăi, fiule. Și nu, niciun manual de HP nu spune că laptopurile HP nu au voie să intre în contact cu Mountain Dew. Cred că au o politică vis-à-vis de Dr. Pepper, dar de Mountain Dew nu zic nimic.

  Dar, pentru că suntem generoși, îți spunem ce ai de făcut dacă verși lichide pe tastatura de laptop. Trebuie să dai la o parte orice componentă detașabilă a laptopului, să deschizi capacul la maxim și să întorci laptopul cu fața în jos ca sa lași lichidul să se scurgă în exterior, apoi să îl lași să se usuce puțin și apoi mergi cu el la un service. Dacă încă este în garanție, nu încerca să îl desfaci singur pentru că astfel pierzi garanția. Ceea ce înseamnă că vei fi sărac foarte repede pentru că vei plăti pentru reparațiile ulterioare.