Tech Lolz: Ceasuri mirositoare, roboți leneși și biciclete ucigașe

Presupun că până la această oră ați auzit cu toții despre robotul de livrări conceput de cei de la Domino Pizza, denumit DRU, ceea ce mă face mereu să îmi imaginez că DRU e de fapt un minion cu fața personajului principal din Despicable Me, Gru. Nu știu însă dacă ați auzit de celelale două dispozitive despre care urmează să vă povestesc acușica. Pentru că sunt la granița dintre ”ce mama naibii e asta” și ”dar dacă merge totuși”. Să purcedem.

DRU, fă stânga. Cealaltă stânga!

Așadar DRU este un robot care livrează pizza. Ceea ce pare fabulos, nu-i așa? Imaginați-vă doar cât de mulți oameni își vor pierde locurile de muncă acum, cum industria pornografică va trebui să își redefinească un sector întreg de producție video care nu va mai fi valabil (știți clipurile alea cu băiatul de la livrări, nu? Hai că sigur știți), iar pizza nu va mai ajunge rece la destinatar vreodată.

Dar cu siguranță va ajunge mult mai târziu decât te aștepți, pentru că DRU se mișcă precum o babă cu un șold de fier. ”Unitatea robotică are patru roți și se deplasează la viteze de până la 20km/h și este programată să detecteze aleile, trotuarele și pistele de biciclete pe care poate călători”. Până la 20 km/h este egal cu: mama, ne coci și nouă o pizza și o trimiți cu CFR-ul, că durează mai puțin? Este un serviciu drăguț pentru orașele mici, dar imaginați-vă că vine robotul ăsta din Militari până la aeroport. ”Auzi, auzi, adaugați și extra bacon și un sos dulce. OK. Atât… Cam în cât timp vine?...aha...aha...În maxim 3 zile. Ok. Așteptăm.”

Sursă: cnbc.com

Ce se aude acolo? Șuncă?

În cazul în care nu sunteți persoane matinale, ca mine de exemplu, deja ați trecut prin toate metodele posibile de a vă trezi mai devreme de ora 9 - 10: aveți 37 de alarme cu sunete diferite, ați pus pe cineva din familie să arunce cu apă pe voi, ați pus-o pe bunica să vă sune și să vă povestească ultima ediție Duminica în familie, v-ați gândit serios și să vă incendiați patul, să mixați death metal cu dubstep, orice.

Niște oameni de știință (oare?) au venit cu o altă propunere. Să te trezească cu ajutorul mirosurilor. SensorWake este un ceas mut care emite mirosuri la ora la care îl pui să… sune? Sau să pută? Nici nu știu cum să îi spun. Astfel că, dis-de-dimineață camera ta va mirosi a cafea, croissante, alge, patchouli, ce vrei tu. Eu am decis că îmi cumpăr unul doar dacă vine și cu miros de raton mort pentru că, să fim serioși, l-aș folosi doar pentru a le face altora farse. Nu cred că se trezește nimeni pentru că îl năpădește levănțica.

Sursă: thenextweb

Te duci la pâine? Ia monociclul meu de hipster

InMotion V3 Electric Unicycle este o combinație între un hoverboard, o bicicletă și mușchi fesieri de piatră. Practic e un monociclu electric. Sau cum îi spun eu: chestia aia pe care mori. Sau mai bine, chestia pe care hipster-mori pentru că aș muri înainte să apuce lumea să mă vadă cât de cool sunt pe monociclul meu electric, fiindcă mi-aș rupe gâtul de prima dată când mă dau jos de pe un trotuar.

Concluzie

Dacă am putea lua toți banii pe care îi dăm pe crearea ceasurilor care put și pe montatul de jumătăți de biciclete cu cablu și am hrăni niște muritori de foame din Malawi ce bine ar fi. Hai să rezolvăm câte o problemă pe rând, ce ziceți?