Tech Lolz: Cum dezlipim abțibildurile de pe calculator?

Nu știu cum sunteți voi dar, de fiecare dată când prind vreun abțibild, simt nevoia să îl lipesc pe unul din dispozitivele pe care le folosesc. Din acest motiv, tableta mea are un abțibild cu Pizza Hut și calculatorul are numeroase abțibilduri răutăcioase. Cu toate astea, mă simt aiurea când scot unul din dispozitive în public. Poate că acasă ți se pare că este micul tău secret murdar dar, în public, chiar nu aș vrea ca lumea să se ofenseze din cauza tulburării mele obsesiv-compulsivă. Deci, dacă ai ajuns în momentul în care nu mai îți place mâncarea fast-food care se găsește peste tot pentru că vrei să mănânci mai natural, deși tot ajungi să o mănânci, atunci ăsta este articolul de care ai nevoie. Bine, de fapt este pentru tine doar în cazul în care ajungi la concluzia că nu mai vrei abțibilduri pe dispozitive pentru că ești un adult și pentru că "nu se cade" de la o vârstă încolo. Altfel, articolul nu are nicio treabă cu tine. Nu îl citi! Eu nu dau sfaturi pentru sănătatea ta. :)

De fierul rău nici rugina nu se lipește

Dezlipirea corectă a abitibildurilor poate fi o adevărată pacoste. În majoritatea cazurilor, în special la laptopuri, odată ce reușești să dezlipești ceva de pe el, după ce a fost acolo ani de zile, reușești să vezi din nou culoarea inițială a laptopului. Și este tare drăguță, spre deosebire de culoarea curentă care e o amestecătură între vin, praf, nisip, culoare și Dumnezeu mai știe ce. Simți asta? E conștiința ta care îți spune că nu ar fi trebuit să fi făcut asta. Și sunt sigură în proporție de 90% că o auzi cu tonul de voce al lui Hagrid din Harry Potter.

Hagrid memetoaudio

Astăzi o să mergem discuția pornită de Rick Measham: Care este procedura corectă de dezlipire a abțibildurilor de pe un laptop? . El ne povestește următoarele: "Noul meu Dell Studio 15 are acele abțibilduri enervante și €œpermanente cu Windows Vista și procesor Intel Centrino. Nu le mai vreau. Dar nici nu vrea să le dezlipesc și să descopăr că am stricat suprafața de dedesubt. Care este procedura corectă de a dezlipi abțibilduri de pe un laptop? " OK, el clar nu este genul meu. Prin abțibilduri el înțelege cele de procesor/sistem de operare. De ce ai vrea să le scoți? Mă rog, înțeleg că scrie acolo că ai un procesor penal și cel mai rău sistem de operare creat vreodată, dar fetele nu mai sunt așa de superficiale de ceva timp. Am evoluat ca un grup și putem să înțelegem că unii oameni nu sunt așa de "dotati" pe partea tehnică. Deși un abțibild cu Intel Core I7 chiar ușurează muncă unui băiat, nu am să vă mint acum.

"Badges" On The ThinkPad

Până acum, doar din seria de articole Tech Lolz am învățat în mare cam ce putem folosi sau nu. Dar care este cel mai bun lucru de făcut în cazul lipiciului? Hai să vedem ce sugerează comunitatea: "Dacă ești foarte foarte atent și dacă ai mâini destul de sigure, poți folosi o lamă de ras (fără aparatul propriu-zis) pentru a scăpa de abțibilduri. Le foloseam la agenția de rent-a-car unde lucram ca să scăpăm de abțibildurile de pe geamurile mașinilor, de creta cu care se scria pe parbriz, etc. Dar, după cum am zis, trebuie să fi foarte atent și nu o să strici plasticul :)" De asemenea, dacă ești genul de persoană care se entuziasmează mult prea tare și mult prea repede, în genul lui Daffy Duck din Looney Tunes, nu prea știi să fii "foarte" atent. Nu-ți stă în fire.

Looney Minimalist Painting Generator Color Theory

Și bineînțeles, ca în orice forum, există acel ahtiat după Apple, care se crede mai bun doar pentru că a plătit mai mult. Pe premisa aceeași Mărie cu altă pălărie. Îmi pare rău, dar chiar nu pot fi obiectivă când vine vorba de asta. Utilizatorul jtimberman a simțit nevoia să spună: "Singurele abțibilduri de pe un Macbook sunt cele pe care le pun eu singur acolo :)" Mai scutește-ne! Aș vrea să îi mulțumesc lui travis pentru replica imediată: "A, da, așa e. În locul unor abțibilduri, Apple își încastrează logo-ul direct în hardware " Un sigur lucru am de spus: Bă ce te-a ars! Mergând pe premiza că am vrea să rezolvăm această situație cu lucruri pe care le avem la îndemână și să nu mergem la cine știe ce magazin după ceva specific , scott ne dă puțin din experiența sa: "Untul de arahide funcționează pentru a scăpa de reziduri de lipici."

Dacă o să testeze cineva această teorie, vă rog să creați și un tutorial pe YouTube, să îl împărtășiți cu noi. Puteți deveni pe cât de creativi vreți să fiți!

Gata! S-a terminat untul de arahide! :(

După cum v-ați obișnuit deja, știți că a venit vremea să ne dăm pe seriozitate în partea asta a articolului. Din păcate, cineva mi-a luat-o deja înainte așa că munca mea a devenit brusc mult mai ușoară. Utilizatorul joe a sugerat următoarele:

 1. Asigură-te că laptopul nu e prea vechi. Lipiciul de pe abțibilduri se usucă și, cu timpul, se separă de materialul care este lipit. Dacă decizi că este cazul să scoți abțibildurile, fă-o repede. Lipiciul nu este stă proaspăt mai mult de un an sau doi, depinde de calitatea lui. Dacă laptopul tău e o fosilă, sari la ultimul pas și folosește un agent chimic.
 2. Decide-te ce abțibilduri vrei să scoți. Unele abțibilduri sunt folositoare, precum licența de OEM care se anulează când este dezlipită. Altele pot conține chei de licență, numere de identificare sau specificații ale sistemelor. De obicei, cele mai des scoase sunt cele ce promovează sistemul de operare, cât și cele care promovează procesoarele Intel sau AMD.
 3. Amintește-ți să o faci încet. Dacă te grăbești și dezlipești toată bucata dintr-o mișcare, riști să rupi abitbildul sau să te trezești că ai rupt doar materialul și tot lipiciul a rămas pe carcasă.
 4. Începe de la capete. Folosește-ți unghiile sau o pensetă. Ai grijă să nu zgârii sau să strici suprafețele de plastic sau de aluminiu.
 5. Trage de abțibild în sus și încet, de la margine. Încearcă să creezi un unghi între 45 și 90 de grade. Nu îndoi abțibildul mai mult de 90 de grade, pentru că asta ar asigura separarea lipiciului de materialul ce a fost lipit.
 6. Curăță suprafața. Unele rămășițe de lipici pot fi șterse destul de ușor dar altele au nevoie de ajutor suplimentar. Ca de obicei, țineți minte să nu zgâriați suprafața.
  1. În primă fază, încearcă să scapi de rămășițele de lipici cu mână. Majoritatea se fac ghemuleț când le mișcăm pe o suprafață.
  2. În a doua fază, dacă prima nu ajută, încearcă să folosești scoci ca să scapi de ramasițe. Taie o bucată și pune-o pe suprafață. Repetă de mai multe ori dacă este cazul.
  3. În ultimul rând, dacă cele de mai sus nu ajută, atunci folosiți agenți chimici. Puteți folosi agenți de curățare de casă. O altă opțiune ar fi alcoolul iar ultima ar fi WD 40-ul care nu o să distrugă suprafața și care poate fi curățat după cu o cârpă și puțin săpun.[...]"

Păi nu prea mai am multe de zis. A cam acoperit băiatu' tot. Le are cu căutările pe Google :)

Concluzie

În concluzie, eu zic să păstrăm abțibildurile. Nu e ca și cum deteriorează calculatorul sau ceva de genul ăsta. Și, în plus, pot fi chiar drăguțe și arată puțin din personalitatea ta. Cu toate astea, dacă nu le vreți, măcar acum știți cum să scăpați de ele corect. Aveți grijă de voi și ne auzim săptămâna viitoare. Dacă aveți ceva sfaturi despre a fi un adult responsabil sau despre lipiciul de pe suprafețe, puteți să le împărtășiți cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos.