Tech Lolz: Cum să distrugi un stick de memorie USB în 10 pași

Din păcate, nu o să auzi un stick USB zicând că "€œAcest stick se va distruge automat în 3... 2... 1..." ca la Inspectorul Gadget. Nici nu va exploda ca și Urlătoarele din Harry Potter. Ca să fiu sinceră, este nevoie de ceva creativitate și puțin praf de zână. Sau poate doar de multă inginerie. Cu toate astea, sunt oameni care ar vrea această mică funcționalitate pe stick-urile lor de memorie flash. De ce nu se gândește nimeni la ei? Ei bine, mă voi gândi eu. În consecință, voi încerca să creez un top cu cele mai bune 10 moduri de a distruge un stick de memorie USB, complet și irevocabil. Citiți acest articol:

Ingeniozitatea este un lucru care nu mă va surprinde niciodată

OK, deci pe lista de lucruri de făcut se află și distrugerea ireversibilă a stick-ului USB. Nimic mai simplu. Dar înainte să trecem la fapte, vreau doar să menționez că puteți să îl formatați. Și de unde a început toată povestea asta?

Utilizatorul TPR a avut următoarea situație:

"Am auzit pe la oameni că fișierele sunt șterse de pe un stick pentru totdeauna și că nu mai pot fi recuperate. E adevărat?
Dacă nu, cum șterg fișiere permanent de pe el? Am un fișier de natură sensibilă pe stick și înainte să îl dau în vecini, vreau să mă asigur că nimeni nu va reuși vreodată să îl vadă."

În primul și primul rând, revin la faptul că poți doar să formatezi stickul. Dar ce-i asta? Daniel R Hicks are o idee mult mai bună pentru cazurile în care paranoia ia cuvântul:

"Tot ce trebuie să faci este să ștergi tot, apoi să umpli toată memoria cu prostii și apoi să îl ștergi din nou. Șansele ca ceva important să mai poate fi găsit sunt infime și probabil ar fi nevoie de elicoptere negre pentru a putea recupera datele de pe el. "

Deci, îți ștergi lucrurile și apoi pui alte prostii pe el după care le ștergi și pe alea? Știu, sună improbabil dar este un sfat bun pentru că asta ar face softurile de recuperare de date complet ineficiente. Fișierele șterse pot fi recuperate de programele care sunt create cu acest scop.

Pauska Sock are o idee mai diferită:

"Dacă vrei să fii sigur că nimeni vreodată nu va mai utiliza acel stick, pune o cantitate generoasă de lichid suspect pe placa cu circuite. Asta ar trebui să distrugă datele și să împiedice lumea să mai folosească stick-ul vreodată."

Dacă zici tu… Dar măcar aveți grijă să faceți acest lucru afară și nu în casă. Și să folosiți mănuși.

Metoda care a avut cea mai mare popularitate pe net a venit de la Wesley:

"Cea mai bună unealtă pe care o poți cumpăra (cu bani puțini):"

Îți mulțumim din suflet pentru că ai împărtășit această informație cu noi, Wesley. Nimeni nu s-ar fi gândit la această metodă primitivă. Cred că strămoșii tăi sunt foarte mândri de tine: bat în pietre și vânează un mamut în seara asta în numele tău. Clar o să fie o cină pe cinste în mica voastră peșteră. :)

Yabba-Dabba-Doo!

Fred Flintstone e Dino - Hanna Barbera

Top 10 moduri de a distruge un stick de memorie USB

Am decis să împărtășesc cu voi lista mea cu top 10 moduri pentru a distruge un stick de memorie USB:

  • 10. Pune-l în cuptorul cu microunde.
  • 9. Dezasamblează-l folosind o șurubelniță și pune toate bucățelele într-un pahar cu apă. Pune-l la congelat peste noapte iar dimineața ia-l și folosește-l ca să alungi toți câinii comunitari în drumul spre muncă.
  • 8. Folosește-l pe post de țintă de tragere.
  • 7. Crează-ți propria mașină de călătorit în timp și mergi în epoca dinozaurilor. Odată ajuns acolo aruncă-l înspre un T-rex și fugi.
  • 6. Dă-l împrumut vecinului tău care practică ritualuri satanice pentru a îl folosi în magie neagră. Toată lumea știe că Satana și tehnologia au lucruri în comun.
  • 5. Cumpără-ți un Jeep, modifică-l pentru Off-Road, pune stickul pe un buștean/ciot de copac/piatră și calc-o (accelerația!).
  • 4. Pune-l la fiert într-o oală cu spaghete și servește-ți dușmanii cu specialitatea casei Spaghetti Sticko.
  • 3. Ia-ți un porumbel migrator, învață-l să se întoarcă acasă după ce face înconjurul lumii, leagă cumva stick-ul de el și dă-i drumul când ajunge pe undeva deasupra Oceanului Arctic.
  • 2. Dacă stickul tău scoate vreun sunet când iese din carcasă, enervează pe cineva într-o ședință astfel încât să se ocupe el de distrugerea lui. Asta e mai mult pentru conștiința ta.
  • 1. Du-l la un concert Nicki Minaj. Se va auto-distruge, îți garantez.

Acestea sunt cele 10 metode sigure pentru a îți distruge iremediabil stickul de memorie USB. Cu toate astea, cea mai sigură variantă ar fi un software de tipul "File Shredder". Acestea funcționează pe principiul de a distruge orice urmă pe care documentul o poate lăsa în mod digital și pe care un recuperator de fișiere pierdute o poate prinde.

A, încă o idee. Îmbracă-ți stickul într-un mic costum de gândac (păianjen, gândac de bucătărie, etc) și arată-i-l nevestei tale nevrotice. S-a rezolvat!

Concluzie

Fie că alegi una dintre metodele mele, fie că mergi pe creativitatea ta, aș vrea să știu ce, cum și dacă ai distrus vreodată ceva. Poți să ne povestești în secțiunea de comentarii de mai jos.