Tech Lolz: Cum să îndeși un cub mare într-o sferă mică?

Hai, salut! Bine ați venit la episodul săptămânal al emisiunii "Cine o fi inventat rața de cauciuc?". Nu, acesta nu este un articol despre rațe de cauciuc, nici despre cada de baie, nici despre alte lucruri similare, ci despre cum nu orice pe lumea asta este încă posibil. Înainte să căutați poza aia cu "Impossible means I'm Possible" pe net, nu vă pierdeți vremea degeaba. Unele lucruri pur și simplu nu se pot realiza la momentul ăsta. De pildă, nu ai cum să muți un munte cu mâinile goale decât dacă ești mare, verde și scos din comicbook-urile Marvel. Și fictiv. Cu toate acestea, astăzi am găsit un super erou digital. Luați găleata de popcorn și să purcedem.

Dă o pensulă unei vaci oarbe. Acum fă-o să picteze ca Dali

Logica este o caracteristică scumpă la vedere pentru unii oameni. Valabil și în cazul inteligenței. Dar totul se poate învăța. La fel cum acest câine a învățat să picteze și proprietarii lui au decis că el trebuie să și expună. Prin urmare, acum este milionar.

dog_1504779c

Dar scopul nostru în viață acum este unul mai important. Și anume să îi explicăm acestui pasionat de artă digitală că nu poți imprima artă în mișcare.

"Imprimanta mea nu printează.gif-uri cum trebuie?
Încerc să printez un.gif, dar de fiecare dacă când îl scot la imprimantă, imaginea nu se mișcă.
Fac ceva greșit?"

Da. Faci ceva greșit. Tot. Este ca și cum ai încerca să expui un cangur care se bate cu un porc spinos într-un muzeu. Nu poți împăia o scenă activă. Poți să faci un cangur să se crăcăneze de parcă face Kung-Fu și să îl expui la muzeu în această poziție abominabilă dar nu poți să îl faci să se mai miște după ce organele lui vitale au decis că nu mai este cazul. Și să încerci să împăiezi un cangur viu este ilegal oriunde în lume. Poate nu în China. China e ciudata.

În orice caz, nu poți imprima pe hârtie un .gif și să te aștepți să se miște în continuare, pentru că un .gif este o colecție de imagini care se succed la o anumită viteză, într-un ciclu infinit. În mare e ca în viață, când mama ta îți dă sfaturi: "Nu te mai juca la calculator. Fă-ți temele. Fă-ți curat în cameră. Nu te mai juca la calculator. Fă-ți temele. Fă-ți curat în cameră. Nu te mai juca la calculator. Fă-ți..." Te-ai prins. Și nu o poți printa pe mama.

Doar Iisus înmulțește peștii și pâinea

Dar întrebările despre .gif-uri nu se opresc aici pentru că mai sunt și alții care nu pricep cum funcționează magia asta numită animație. Avem aici un băiet care vrea să facă dintr-un .jpeg un .gif. Poți oricând să o salvezi cu extensia .gif, dar nu înseamnă că o să și facă ceva. Dacă ai o poză cu o plantă, înseamnă că ai o poză cu o plantă și atât. Dacă o salvezi ca .gif nu înseamnă că va fi o plantă în vânt și nici nu va fi o plantă mâncată de un măgar la infinit.

Utilizatorul, pe numele lui "Dragă, fii blândă" (nu glumesc, ăsta e numele lui de utilizator) vrea să știe….

"Cum pun un.gif pe o poză?
vreau să fac un meme cu un.gif pe el. Am poza (jpeg) și am salvat-o.gif în calculator. Am incercat să o fac în Paint și să o salvez.gif dar nu se mișcă. Ajutați-mă, vă rog?"

Am o idee. Deschide imaginea în Paint, indiferent de extensia ei, ia monitorul în brațe și aleargă prin casă. Ar trebui să funcționeze. Ca să faci un .gif ai nevoie de mai multe imagini .jpeg ca să poți face un .gif animat. Altfel ești ca în bancul cu românul care număra o bilă. Caută și tu un tutorial.

Concluzie

De fiecare dată când ajung la secțiunea finală, iau o pauză și mă întreb cum aș putea să închei un articol despre oameni care nu par să înțeleagă prea multe lucruri. Și mă gândesc cum să le ofer soluții. Apoi îmi aduc aminte că eu nu sunt un om chiar așa de bun la suflet și chiar nu vreau să explic cum se face un .gif. Pentru că dacă tu ai impresia că poți printa un film și că poți să faci dintr-un .jpeg un .gif cu Paint și probabil cu o vrajă din Harry Potter meriți să stai să cauți tutoriale pe net.