Tech Lolz: Cum să nu devii suport tehnic pentru familia ta

Nu spun că munca în departamentul de suport tehnic este una rea. Am făcut-o câțiva ani și pot să vă spun că este destul de amuzantă și satisfăcătoare. Cu toate astea, când ajungi să fii suport tehnic pentru familia ta, sănătate și virtute! Majoritatea dintre voi au ajuns în punctul în care familia le-a cerut ajutorul în ale calculatoarelor... De exemplu, unchiul vostru a zis ceva de genul: "Nepoate, eram utilizatorul cu numărul 1 milion pe situl ăla și acum nu pot vedea ce am câștigat pentru că mi s-a blocat complet calculatorul!". Există ceva ce putem face pentru a nu mai întâmpina situația asta? Ei bine, acum sper prea mult. Mai bine zis, există ceva ce putem face pentru a întâmpina cât mai rar situația asta? Da, și împreună cu câțiva compatrioți ai internetului, vă vom da câteva sugestii.

Ați sunat la Suport Tehnic. Cu ce te pot ajuta mamă?

Nu sunt rare cazurile în care găsești cei mai disperați oameni încercând să găsească o soluție pe internet, la această problemă. La fel cum este și cazul de astăzi, început de Andrew Garrison, aici: Cum pot să modific un calculator Windows împotriva utilizatorilor neexperimentați?. "Îmi dau seama că nu există să oprești orice virus să pătrundă într-un calculator Windows, dar în ideea de a păstra suportul tehnic pentru familie la un nivel minim, caut idei pentru a restricționa un calculator atât de mult încât să fie foarte greu să iei viruși, adware sau malware. Să presupunem că utilizatorul este mama mea, care rar, dacă vreodată, are nevoie de acces de Administrator și care, de obicei, folosește calculatorul pentru Office și pentru navigarea pe internet." Se întâmplă ca de câteva ori pe săptămână, o rudă sau un prieten să îmi ceară ajutorul legat de calculatorul lor. Și, de obicei, au nevoie de ceva foarte simplu. Cu toate astea, îmi poate ocupă destul de mult timp să mă duc până la ei sau să mă conectez la distanță sau, și mai rău, să încerc să îi ajut la telefon. De exemplu: "Bunica: Spune ceva, că totul crapă și că sunt nu-știu-ce infecții. A dat Satana în el de calculator. Eu: OK, ai fereastra aia în fața ta? Bunica: Nu, stai așa. [pauză]. Gata, e în fața mea. Eu: Bun, și acum zi-mi exact ce vezi. Bunica: Păi... vremea este destul de plăcută … și vecinul s-a hotărât să își tundă și el iarba într-un final. Eu: Ce spui acolo? Bunica: Păi ai zis să îți zic ce văd la fereastră și îți zic. Chiar nu văd ce legătură are cu calculatorul."

Chagall's Windows

Asta e doar unul din cazurile care pot apărea. Și oricare dintre ele se termină într-un mare suspin din partea mea. Confuzia poate apărea foarte ușor, în special la persoanele non-tehnice sau care nu au prea multă experiență cu lucratul la un calculator. Ăsta este singurul motiv pentru care toate par haotice. Așa că, în cazul meu, răspunsul la întrebarea de săptămâna asta este destul de simplu. Poate fi una din cele două variante: fie îi educăm în ale calculatorului, fie le controlăm accesul la calculator și la ce fac pe el. Cu toate astea, hai să vedem și părerea comunității: Disgruntled Goat a sugerat: "Îmbracă-l într-un strat de plumb ;)" Și-apoi ce? Și funerar veșmânt? Dar cine ești tu? Bacovia? Sau Scott a zis: "Taie-i Internetul." Hai măi oameni buni! Ce-i cu atât negativism? Situația asta nu este una fără speranță. Toată lumea poate învăța ce este ok și ce nu, când vine vorba de un calculator.

De exemplu: "Este ok să folosești Skype dar nu e ok să îl folosești cu oameni întâlniți aleator și cu atât mai puțin cu un prinț nigerian care vrea ajutorul tău pentru își recupera moștenirea fabuloasă". O soluție mai bună a venit de la slink84: "Uite o idee. Poate că nu este exact ce cauți tu, dar nu îți ia așa de mult timp și efort. Te-ai gândit vreodată să virtualizezi totul? Las-o să distrugă sistemul și apoi îl restaurezi dintr-un Snapshot, când nu mai poate fi salvat. Scurt și la obiect. Și cu ocazia asta speri că într-un final va învăța. Sau se va opri din încercarea de a învăța, pentru că e mai ușor… chiar depinde de persoană :)" Eu sincer consider că această soluție este una destul de bună. Singurul, să zicem, impediment ar fi că nu poți să fi sigur că pozele pe care le salvezi cu nepoții și finii nu se vor pierde în momentul restaurării. Din fericire, unele softuri de virtualizare permit crearea unui fișier comun cu sistemul propriu-zis unde pot fi salvate aceste amintiri.

[DIGITAL-CITIZEN-TEXT-AD]

Și încă un mare plus ar fi că ai putea să te duci pe la ei o dată pe lună și să le arăți ce au făcut greșit înainte de restaurarea sistemului, de l-au adus în stadiul în care este. E o idee super bună și îi ajută pe oameni să își dea seama ce se întâmplă când apasă pe poze deocheate.

toolbarS

Mi-a plăcut și răspunsul lui Steven A. Lowe:

  • "Schimbă-i parola și nu îi spune care e
  • Deconectează calculatorul de la Internet
  • Deconectează calculatorul de la priză
  • Schimbăƒ-ți numărul de telefon
  • Pune un sticker al unei companii de suport tehnic, de genul GeekSquad, pe monitor"
  • De ce să suferim noi când unii oameni sunt plătiți să sufere pentru noi? Știu că este o vorbă care circulă pe internet, care zice ceva de genul: "Prietenii nu își lasă prietenii să sune la Suport Tehnic". Cu toate astea, momentele disperate cer măsuri disperate.

geek-squad

  • Deci, în principiu, e clar că ceva trebuie făcut. Eu sugerez următoarele: Asigură-te că ai un produs de securitate bun instalat pe calculator, care este capabil să se descurce singur fără ajutor din partea utilizatorului, care poate verifica ce siteuri vizitezi și care are o protecție în timp real, pe lângă un modul firewall. De obicei, este nevoie de o mică investiție aici pentru că cele bune, nu vin moca. Puteți să vă ajutați de recenziile pe care le-am făcut noi: aici. De asemenea, ai putea să folosești o aplicație de Control Parental pentru părinții tăi. :)

450 - Blocked by Windows Parental Controls

  • O altă idee ar fi să nu le permitem să folosească conturile de administrator de pe calculatoare ci să le facem niște conturi standard, fără prea multe drepturi. Nu vor putea instala toate programele din lume fără a introduce parola de administrator, pe care voi, cu mințile voastre răutăcioase, nu o să le-o dați.

Concluzie

În conluzie, da, sunt metode și tehnologii care vă permit să aveți controlul și care lucrează în favoarea voastră. Să nu mai auzim "Cum fac asta?" sau "De ce mi se întâmplă mie asta?". Acum ai puterea să controlezi întregul calculator cât și ce se întâmplă pe el. Cu asta îți vine și responsabilitatea să îi ferești de rele pe părinții tăi în căutarea lor de a înțelege internetul așa cum și ei te-au ferit de rele în căutarea ta de a înțelege viața. Asta a fost vorbă de suflet, nu? :) Și să nu uităm că conexiunile la distanță sunt prietenii noștrii cei mai buni. În cazul în care toate sugestiile de mai sus nu au niciun efect. Lucru care probabil o să se întâmple. Uite încă puțin ajutor din partea noastră, așa ca de la un om tehnic la altul: Cum folosiți aplicația Desktop la Distanță din Windows 8.1 Mult noroc!