Tech Lolz: Cum păstrăm fișierele noastre "€œpicante" cât mai private?

Salutări prieteni ai internetului. Știu că mulți dintre noi vrem să păstrăm anumite lucruri private așa că, pentru episodul de astăzi, vă voi învăța cum să ascundeți pozele și videoclipurile mai deocheate, înainte ca jumătatea voastră mai bună să se mute cu voi și să își dea seama că sunteți niște ciudați. :) Dacă vreți să știți cum să vă ascundeți materialele "€œpicante" sau pur și simplu vreți informații despre cum să vă "purificați" calculatorul, citiți episodul de azi al Tech Lolz.

Cum păstrezi ochii iscoditori departe de "€œcomorile" tale

Ce m-a adus la acest subiect ciudățel este discuția următoare: Cum găsesc și scap de fișierele "picante"din calculator? . Din moment ce sunt sigură că sunt mulți în situația asta, m-am gândit că ar fi o idee bună să ne ocupam puțin și de partea asta. Hai să vedem o frântură din viața lui Scott.

"Am o problemă stânjenitoare: când eram tânăr și neliniștit, obișnuiam să descarc un anumit tip de videoclipuri și poze. Aparent combinația între câteva beri și prostia tinereții m-a făcut să le ascund în locuri ciudate pe disc.
Prietena mea se mută la mine în câteva săptămâni și sunt absolut oripilat de ideea ca ea să dea peste unele dintre acele fișiere. Am verificat de câteva ori discul, dar de fiecare dată mai găsesc câte un fișier nenorocit. Am partiții imense care conțin sute și mii de fișiere, dintre care majoritatea sunt legate de muncă așa că nu pot să îmi formatez calculatorul. Și, ca să complicăm situația și mai mult, unele din fișierele de care ziceam sunt denumite în moduri ciudate care să nu sugereze materialul care se află în ele.
Chiar am nevoie de ajutor. Cum îmi transform calculatorul într-unul cinstit?"

Rated:

Păi să nu zicem acum că ți-ai făcut-o cu mâna ta? :) Și acum, logic, internetul trebuie să sară în ajutor? Presupun că internetul a devenit locul unde lumea se duce când are o problemă. Of... am o durere în stomac și BAM! aparent ai cancer și nu știai! Pentru că așa funcționează internetul.

Și, în plus, nu ați auzit de acele situri care au sute de videoclipuri "€œpicante"? Sună în genul "€œYouTube" dar cu mici diferențe. Pur și simplu nu mai văd de ce ai vrea să descarci lucruri din moment ce sunt toate acolo pentru tine. Cu toate astea, eu sunt o fire practică și nu pot cere asta de la toți.

Toate fiind spuse, din discuția asta au răsărit câteva idei bune. Cea mai amuzantă vine de la fungusakafungus:

"[...] Vorbește cu prietena ta. Spune-i că ești un om normal ce se uită la filme deocheate, bea bere și se simte stânjenit când e acuzat de prima parte. Asta îți dă avantajul de a crea un mod de comunicare în relație care este cinstit și transparent. Spune-i că ea este aleasa și că nu ai nevoie de acele filme, așa că poate să le șteargă chiar ea când vrea."

Hai să fim serioși. A început bine dar apoi cu "aleasa", păi a dat-o în bară sănătos. Hai să mai ridicăm și noi miza jocului. Fetele nu mai pun botul la chestii din astea de câțiva ani buni.

Un răspuns destul de bun vine de la Doug T.. Fiți atenți la asta:

"Distribuie tot conținutul de pe disc pe o rețea p2p și vezi care dintre fișiere au cele mai multe descărcări!:)"

Este pur și simplu hilar și are foarte mult sens. Doar gândiți-vă puțin și o să vă dați seama.

I love P2P

O sugestie destul de bună vine de la StupidOne (Cel Prost!?!?):

"Dacă zici că a fost în perioada în care erai tânăr și neliniștit, eu aș încerca o căutare după dată.
Dacă ai Windows 7, scrie în căsuța de căutare (după ce apeși butonul Win sau apeși pe semnul Win) "€œcaută". Primul rezultat ar trebui să fie "€œcăutări". Deschide-l și apoi alege "€œPeste tot". Va afișa toate fișierele pe care le ai pe disc (și care pot fi accesate din Windows). Fă clic dreapta undeva unde ai spațiu gol și alege sortează, apoi alege "mai mult". Va afișa atribute după care poți sorta toate fișierele alea. Cred că, pentru tine, cel mai bine ar merge să sortezi după dată. Caută și durată, an, frame-uri și poate chiar tag-uri dacă ești norocos."

Nu doar că astfel Scott va reuși să găsească toate acele videoclipuri "picante", dar de asemenea va avea plăcerea să facă o mică incursiune în trecut înainte ca doamna să ajungă. Trage jaluzelele Scott!

'I'd rather go blind... '

Archimedes Trajano este o doamnă (da, și pe mine m-a luat prin surprindere numele) care chiar știe cum să își aranjeze pozele cu pisicuțe:

"Poți folosi Picasa ca să scanezi toate fișierele media pe care le ai pe calculator, să le eticheteze și organizeze. Asta te ajută să eviți reinstalarea și să îți ordonezi fișierele media în același timp."

De asemenea, o opțiune bună dar care consumă ceva timp, în special dacă calculatorul tău nu e echipat cu un procesor decent care să poată face față la toată indexarea pe care o va face Picasa.

Oricum, sfaturile de pe forum continuă în genul ăsta (să falsifici data de accesare a fișierului și să o setezi să fie acum mulți mulți ani, să creezi o dublă bootare a sistemelor Windows și unul să îl folosești pentru tărășenii iau unul pentru viața de zi cu zi, etc) dar, cel mai important sfat pe care noi zicem să îl urmezi este să îi creezi contul ei propriu de Windows pe calculatorul tău. De ce să împărțiți un cont și aceeași informație? Sunt absolut de acord că încrederea este un element important al unei relații reușite, dar și nevoia de intimitate este la fel de importantă, nu sunteți de acord?

Cum să îți ascunzi "picanteriile" de jumătatea mai bună

OK, bine, fiecare își are micile secrete și nimeni nu este judecat asupra lor, fie că e vorba de acel cântec din genul cântecelor pe care nu le-ai asculta nici mort dar pe care pur și simplu nu te poți abține să îl asculți, fie că este vorba de bibliotecara aia cu care ai crescut și care te-a transformat în omul care ești azi.

Indiferent de circumstanțe, este important să menții o evidență și să te asiguri că ai parte de intimitatea dorită, atât în viața reală cât și pe internet. Așa că vă rog să vă întrebăți acest lucru: dacă mă caut pe Google, ce o să găsesc despre mine? Unii dintre voi veți fi foarte uimiți de rezultatele pe care internetul le are despre voi.

Cât despre ascunsul anumitor fișiere față de jumătatea mai bună, ei bine, parolele sunt prietenii de care aveți nevoie. Fie că vorbim despre parola pe sistemul de operare, fie că vorbim de parolele pentru diverse conturi sau chiar pe anumite foldere. Bine, să nu credeți că dacă parola voastră e "parola" toate lucrurile sunt roz. Atunci chiar trebuie să deveniți mai creativi. A, și încă un lucru înainte să plecați, vă implor să vă obișnuiți cu navigarea InPrivate sau Incognito sau orice alt fel de navigare similară. Așa ascundeți lucruri. Bine, nu de SRI. Dar asta este altă discuție.

Deci, în continuare, o țin mare și tare că fiecare ar trebui să aibă contul lui de Windows cu parola proprie. Așa ce-i al tău e al tău și ce-i al ei nu e al tău. Asta dacă nu cumva te descurci cu spartul parolelor. Cum am menționat mai devreme, dreptul la intimitate este unul dintre cei mai importanți factori într-o relație. Dacă nu le aveți cu conturile și cu parolele, vă ajutăm noi : Prezentare Windows 8: Cum creezi un nou Cont de utilizator sau Cum modificăm Conturile de utilizator (inclusiv schimbarea sau eliminarea parolelor).

Alte moduri să te descurci într-o situație ca asta ar fi:

  1. Arhivează-ți "€œpicanteriile" într-o arhivă cu parolă sau într-un folder cu parolă.
  2. Nu crea un milion de spații unde să îți ascunzi elementele dubioase. O să uiți complet de ele și o să ajungi pe net întrebând prostii. Păstrează-le grupate într-un mod inteligent. Oricum, dacă găsește unul, deja ai o problemă așa că nu mai contează că mai sunt câteva acolo. Dar nici nu te întinde să găsească 30 GO de material compromițător, pentru că, după cum vine vorba, ai pus-o!
  3. Fă-ți o partiție separată și cripteaz-o dacă vrei să nu vadă nimic. Uite aici ajutor: Criptare unitate BitLocker. De asemenea, nu uita să aveți fiecare conturi separate de utilizator.

Gata, iar am salvat situația. Zău că devine epuizantă treaba asta.

Concluzie

Lăsând glumele la o parte, v-ați găsit vreodată într-o situație relativ similară cu cea a lui Scott? Ce ați făcut? Cum vă protejați materialele "€œimportante" și care vă sunt obiceiurile pentru intimitate online? Dați-ne de știre mai jos.