Tech Lolz: Cum pot să mă abțin de la jocuri când nu am pic de voință?

Sunt sigură că nu sunt ultima persoană din lume care nu are voința să lase ceva ce îi place pentru a face ceva nu la fel de amuzant ori plăcut. Cum ar fi să te duci la muncă. :) Sau, să luăm drept exemplu liceul sau facultatea: Ce ai face în afară de a învăța pentru examenul odios de mâine? Sunt sigură că ai recurge la măsuri radicale cum ar fi: făcut curat prin toată casa, dus gunoiul ignorat de două săptămâni, spălat câinele sau cumpărat roșii din piață. Dar, cum ne poate ajuta tehnologia în astfel de scenarii? Haideți să aflăm din acest episod Tech Lolz, în care discutăm despre povestea unui om care nu se putea abține din a juca Starcraft.

Pot să mă abțin!!!

Hai să fim serioși. Pe cine încerc să păcălesc? Nu am pe cine. Chiar nu am voință când vine vorba de astfel de lucruri. De fiecare dată când mă captivează vreo carte, un serial sau un joc, nu mă las până la epuizare. Să le ia naiba pe toate restul. Știu că dau un exemplu prost, dar sunt adult și din acest motiv pot să fac ce mă taie capul pentru că știu că eu am să suport consecințele. :)

Jocul South Park The Stick Of Truth sau maratoanele de seriale sunt printre activitățile mele nocturne obișnuite. Și de unde a pornit toată discuția asta?

Ei bine, utilizatorul Dr. Dork a pornit discuția Cum Pot să Îmi Restricționez Accesul la Jocul Starcraft 2 între Orele 22 și 1? și a pus următoarea întrebare:

"Am mult de muncă și viața mea se destramă din cauza acestui joc incredibil de captivant. Sunt la un pas de a-mi arunca jocul în lacul de lângă pentru a evita să mă transform într-un copil de 12 ani, dar nici nu vreau să mă opresc și să nu îl mai joc deloc. Aș prefera cumva să mă restricționez și să îl joc doar seara, dar nu am disciplina să îmi impun asta. Există vreun program sau vreo funcție de Windows 7 pe care o pot folosi ca să îmi restricționez jocul între 10 seara și 1 dimineața?"

starcraft_2

Da, se numește Control Parental deși sunt sigură că nu adulții erau publicul țintă al dezvoltatorilor Microsoft când au introdus pentru prima oară acest concept. E destul de greu să te abții și timpul trece instant când faci ceva care te distrează dar, când ajungi la o anumită vârstă, pur și simplu nu îți mai permiți să stai toată noaptea să te joci, știind că a două zi trebuie să te duci la muncă. E prea epuizant. Păi și ce facem în cazul ăsta?

Utilizatorul akira ne izbește cu purul adevăr:

"prin pură voință. Fie așa, fie dezinstalezi jocul cu pricina.
Nimic altceva nu te va ajuta. Dacă nu ai voința să te oprești, o să găsești o metodă să îți anulezi propriile restricții. Deci dacă știi că nu ai voința necesară, dezinstalează-ți jocul sau folosește un sistem de operare pe care nu merge jocul respectiv.
Dacă știi că ai voința necesară să te oprești, doar setează-ți o alarmă să sune pe telefon și când sună, oprește-ți calculatorul."

E chiar adevărat! Nu există tehnologie care să nu poată fi oprită de alter-egoul tău care adoră să se joace pe calculator sau să se uite la prea multe animeuri. :)

Și cred că torben-gundtofte-bruun este de accord cu mine:

"Nu există program care să te ajute în lipsa de disciplină. Orice program pe care îl instalezi ca să te blocheze de la anumite activități poate la fel de bine fi dezinstalat. "

Chiar dacă rogi un prieten să îl instaleze și să nu îți dea parola orice s-ar întâmpla, sunt sigură că vei intra în Safe Mode și folosindu-te de unelte gen Revo Uninstaller, te vei descurca tu cumva.

Controlul Parental sau mai bine zis: Măcar ai încercat, dragă tehnologie!"

Este deja clar că, Controlul Parental funcționează doar pe oamenii care nu sunt destul de experimentați cât să treacă de restricțiile lui. De genul copiilor de 5 ani. Eu, pe de altă parte, nu îl găsesc destul de eficient încât să restricționeze oameni care au cunostiințe în ale calculatoarelor.

Utilizatorul nhinkle totuși propune ideea:

"Ai luat în considerare să te restricționezi folosind Controlul Parental din Windows? Acesta îți permite să specifici ce jocuri sunt permise între ce ore. Mă simt puțin ciudat să propun ideea de Control Parental unui adult, dar s-ar putea să fie ce ai nevoie.
Ai putea să îți creezi un cont de Windows numit "€œpentru muncă" și unul "€œpentru joacă". Scoate orice urmă de joc de pe cel cu "€œpentru muncă" și apoi folosește Controlul Parental pentru a limita contul de joacă și pentru a te putea loga pe el în anumite intervale orare. În plus, poți folosi controlul parental pentru a preveni ca de pe contul de muncă să fie rulate jocuri sau poți anula orice program vrei tu cum ar fi messenger, aplicații de socializare, etc. "

După cum am menționat, încă nu cred că Controlul Parental este cea mai bună soluție. OK, oprește jocul la timpul indicat de tine și dacă ești un om decent, ai să închizi calculatorul și ai să te duci la culcare. Dar cum foarte puțini dintre noi suntem decenți, și tu, ca și mine, ai ignora controlul, ai introduce parola ca să tacă și te-ai juca în continuare. Chiar nu cred că o să funcționeze la "adulți".

No Game No Life

Din fericire, konstantin are o idee mai bună:

"Nicio aplicație nu va funcționa până când tu chiar nu mai vrei să te joci. Și dacă chiar nu mai vrei să te joci, păi atunci nici nu mai ai nevoie de ele. Cel mai bun mod de a te opri din jucat este să găsești lucruri mai interesante de făcut. De exemplu, prieteni în viața reală sau poate o iubită/iubit. Începe un proiect sau învață ceva nou.
PS: Știu că SC2 este un joc genial având în vedere că și eu îl loc cam 20 ore pe săptămână :)"

Ei bine Konstantine, este clar că nu ai fost deloc atent la ce s-a vorbit. Întreaga idee din spatele jocurilor este că nu trebuie să faci tot ce ai înșirat tu acolo, inclusiv interacțiunea cu alți oameni și în același timp să te distrezi. Ca să îți faci o iubită/un iubit, implică faptul că trebuie să te ridici de la calculator, să faci un duș, să te aranjezi și apoi să ieși afară și să încerci să nu-i faci proști pe oamenii care chiar o cer. Păi mie nu mi se pare deloc amuzant. :)

Poate că asta este doar la mine. Sigur eu sunt mai cu moț. Sunt sigură că la voi o să funcționeze perfect Controlul Parental. Sarcasmul nu prea se simte pe hârtie. :) Apropo, avem tutoriale despre Controlul Parental pe 7 Tutoriale. Doar căutați după control parental și veți găsi ghiduri utile de citit.

Concluzie

Răspunsul la problema de astăzi este simplu: dacă îți lipsește voința, nu ai ce face. Deși, ai acel lucru numit conștiință care te va salva. Da, acel mic sentiment de vinovăție pe care am ajuns să îl disprețuiesc așa de tare, te va direcționa către ce este bine să faci. Așa că ignorați Controlul Parental (dacă nu sunteți foarte disperați), ignorați voința pentru că singura care vă va mobiliza este conștiința. Ea este și motivul pentru care eu stau la birou și scriu acest articol în loc să mă uit la "Fetele Gilmore". :)