Tech Lolz: Cum scăpăm de vechiul calculator? Hai să-l împușcăm cu un AK-47!

Salutare tuturor! Țineți minte vremurile când calculatorul vostru vă lăsa fix atunci când vă era lumea mai dragă și aveați nevoie de el? Devenea din ce în ce mai încet, apoi murea vreo componentă și, într-un final, v-ați decis că e cazul să treceți mai departe și să cumpărați un PC nou. Dar ce să se aleagă de vechiul calculator? Răspunsul se rezumă la cum ne răzbunăm pe el pentru fiecare lag și fiecare procesare mult prea înceată? În acest episod din Tech Lolz vom oferi informații "vitale" despre cum să te răzbuni pe calculatorul tău, vă vom învăța vrăji din Harry Potter și ne vom lega și de Pamela Anderson! Woohooo!

Spiritul Hardului Trecut

Am găsit această întrebare de la Shirley H.: Vreau să scap de calculatorul vechi. Ce trebuie să fac?.

Ne-am asumat responsabilitatea de a vă aduce în fața monitoarelor un aspect principal al calculatoarelor: hard-discul. Dar partea pe care ne vom axa este cum să scapi de el. Hai mai întâi să vedem întrebarea integrală a lui Shirley H.:

"Salutare tuturor, aveam un calculator mai vechi ce rula Windows dat de fiul meu când el și-a luat un Apple și acum am făcut upgrade la un laptop HP. Întrebarea mea e cum să distrug toate informațiile personale, inclusiv detaliile bancare de pe calculatorul vechi? Am aruncat tastatura, boxele, etc, dar încă am cutia principală care ține toate informațiile. Mi-e frică să o arunc, stă de 3 ani într-un colț și mi s-a luat de ea. Care îmi sunt opțiunile - adică ce trebuie să fac exact? Am nevoie de o explicație pas-cu-pas. Vă rog să mă ajutați; v-aș fi foarte recunoscătoare. Multe multumiri"

Nu pot să vă explic de ce, dar în momentul în care am citit comentariul, m-am dus cu gândul la episoadele clișeice din "Fenomene Stranii" (în engleză "€œA Haunting") de pe Discovery Channel. Poate că din cauză că au același fir narativ. Că să mă înțelegeți: "Avem un strigoi în casă. Am exorcizat casa și am aruncat cu apă sfințită dar este încă în colțul camerei de aproape 3 ani. Ce să facem să scăpam de el?" Păi dacă asta este dilema voastră, foarte simplu. Sunați-i pe băieții de la Ghostbusters.

Ghost-Busters-Logo-1280x720

Cât despre dilema lui Shirley, îmi pare rău să vă anunț că nu este atât de simplu pe cât ar vrea ea. Aruncând tastatura și boxele, Dumnezeu să aibă milă de noi, ea nu a reușit să șteargă informațiile personale din calculator. "€œCutia principala", după cum a denumit-o, este nucleul - sursa tuturor relelor. Și există și vorba aia - "Nu văd, nu aud, nu vorbesc" - o lege foarte simplă a japonezilor.

Upgraded See No Evil Penguins

Când vine vorba de distrugerea hardului hai să fim niște români creativi!

Hai să vedem ce au de spus mințile diabolice de pe forumuri legat de problema lui Shirley H.:

"Sunt de acord cu Ted de Castro. La început foloseam DEBAN (Derika€™s Boot and Nuke) pentru a șterge hardul într-un mod "curat". Dura așaaaaa de mult timp. Apoi am început să folosesc un ciocan și să lovesc până când crăpa. Dar cel mai recent, mi-am adăugat un AK-47 în colecția mea de arme. Dap, ați ghicit! Acum iau câteva harduri mai vechi (harduri IDE, prea vechi pentru a putea fi folosite ca harduri externe) cu mine la poligonul de tragere și le folosesc ca să mă antrenez. Este foarte satisfăcător." a spus escapepod

AK-47 Assault Rifle

Acum, să nu înțelegeți că noi suntem pro-violența față de componente hardware, dar și vreau să subliniez acest "€œdar", știind toate problemele pe care le-am avut și toate fișierele pe care nu le-am mai gasit€, mie mi se pare că am avea parte de o mică dar foarte satisfăcătoare răzbunare. Și în contextul corect (un poligon amenajat special, arma care trebuie ca să vă dea acel dulce fior), sunt sigură că veți putea să vă bucurați de această mică răzbunare până în măduva oaselor.

Deci, recomandarea mea numărul 1 legat de distrugerea informațiilor vechi de pe disc ar fi să îl scoateți frumușel din turn sau din interiorul laptopului și să vă faceți de cap. Și partea bună este că, indiferent de ce calculator aveți, acesta este un sfat aplicabil tuturor calculatoarelor din lume.

Dacă nu aveți o armă, nu e motiv de supărare. Puteți deveni creativi: puteți să le găuriți, să le loviți, să le aruncați, să le ardeți, să le dezmembrați bucățică cu bucățică și tot așa. Trebuie doar să deveniți puțin creativi. Sincer, nu v-aș indica doar să îl scoateți și BAM, un ciocan peste hard și gata. Știți că lucrurile mici sunt cele care fac diferența și vă fac fericiți. :)

DESTROY. :(

Hai să mai vedem încă un comentariu:

"Păi și dacă ai un calculator luat de la cineva și el încă mai are informații acolo dar tu le vrei doar pe ale tale? În cazul asta nu mai vrei să distrugi hardul." a întrebat iluvalvinn.

Da, în cazul ăsta nu vrei să o iei razna să distrugi hardul. Din fericire pentru el.

Dar totuși ai nevoie să scapi de datele celui de dinaintea ta, nu-i așa? Presupun că da. Poate ar face excepție cazul în care cea care a avut înainte calculatorul era Pamela Anderson sau alt iepuraș din Playboy, dar hai să fim serioși, așa ceva nu se întâmplă în viața reală.

Așa că hai să ne întoarcem la subiectul despre care vorbeam. Vă rog să mai rămâneți cu mine doar puțin și termin; apoi puteți să vă duceți liniștiți la treburile voastre legate de Pamela Anderson.

Vídeo porno de Pamela Anderson

În acest caz, trebuie să formatăm sistemul și să ștergem toate informațiile de pe disc. Cum? Simplu. Faci o instalare de Windows particularizată. În timpul procesului de instalare, veți avea opțiunea să formatați discul și să eliberați memoria în uz. Faceți asta și TA-DAAA, aveți un nou hard folosit.

Wiping out Partitions

Dacă am fi fost toți vrăjitori la Hogwarts, pentru cei ce sunt familiarizați, ar fi ceva de genul unei vrăji de memorie Obliviate! aruncată fix spre hard. Foarte eficace!

Pe un ton mai serios

Hai să luăm lucrurile cum sunt: Trebuie să distrugi informația de pe hard. Ca un rezumat legat de ce am tot tărăgănat până acum, aveți cele 2 mari opțiuni: fie distrugeți hardul astfel încât informația să nu mai poată fi recuperată, fie îl formatați și veniți cu informație nouă astfel încât cea veche devine ștearsă și de nerecuperat. Ați putea folosi unetel precum Eraser or Darik's Boot And Nuke.

Concluzie

Deci, în teorie, știți ce trebuie făcut ca un pas următor relativ la această întrebare. Ați fost nevoiți până acum să distrugeți un hard-disc? Și dacă da, cum ați făcut-o? Cele mai creative moduri primesc un mare LIKE și respectul nostru. Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.