Tech Lolz: Dragi hărțuitori. Scuze. Dragi utilizatori de Facebook

Pentru că în ultimele trei zile nu am auzit nimic altceva în afară de Windows 10 aici, Windows 10 acolo, etc., am decis să dau o fugă până în locul meu preferat de pe Internet, Yahoo! Answers să văd ce dileme mai au oamenii. După o derulare lungă prin secțiunea de tehnologie, mi-am dat seama că lumea asta este un loc foarte înfricoșător și dubios. Mai ales dacă ne gândim la unii oameni de pe Facebook.

Facebook și obsesiile sale

În principiu, peste 40% dintre întrebările din secțiunea de Facebook sună cam așa: Dacă verific profilul cuiva în fiecare zi va observa? Cum pot să sparg contul de Facbook al soțului sau soției mele? Dacă dau cuiva un mesaj și apoi îl șterg, persoana aceea încă îl mai primește? Am trimis niște poze delicate fostului meu prieten și acum mă amenință că le postează, ce fac?.

76edc1ede22e32e9a783a4ce4b973282

Și apoi, mai există o categorie aparte care întreabă dacă este ilegal să descarci pozele cuiva de pe Facebook, daca e OK să creezi profiluri cu pozele altcuiva, cum să primești notificare de fiecare dată când altcineva este etichetat în pozele altor oameni, dacă oamenii primesc notificări când cineva le salvează pozele de pe profil…

...fraților, ce-aveți?

Cum să faci bani pe Facebook

Nu prea ai cum sa faci bani cu ajutorul Facebook decât dacă îl închizi, te angajezi într-un loc decent și chiar muncești. Ăsta e cu siguranță singurul mod. Și ar trebui să îî explice cineva asta și lui, care pretinde că întreabă "pentru un prieten". Aha.

"Prietenul meu are peste 500 de like-uri la o postare pe Facebook. Unde poate să își ceară plata pentru asta? Există vreun magazin online unde poate să le cheltuiască?"

Dacă aveam 10 bani pentru fiecare Like pe care l-am primit pe Facebook, aveam până acum… vreo 3 lei, dar nu despre asta e vorba. 500 de like-uri pe Facebook înseamnă că ori a făcut un concurs pentru un MacBook, ori că a pus o poză cu clovnul de la McDonalds purtând un tutu, sau că a pus un clip cu Emma Watson făcând.. orice. Oricine o place pe Emma Watson. E mai populară decât apa îmbuteliată. Oricum, indiferent de numărul de like-uri, singurul lucru pe care îl va câștiga prietenul tău este ideea că este popular deși, în realitate, nimănui nu îi pasă.

Google Translate, de ce nu Facebook pe mergi lasagna șoarece joi?

Eve pare să își dorească foarte mult să vorbească cu oameni din alte colțuri ale lumii și s-a împrietenit cu cineva din Belgia. Dar are o problema. Dilema ei este următoarea:

"Dacă trimit cuiva un text din Anglia pe Facebook și ei vorbesc altă limbă, mesajul meu va fi primit în limba lor?"

"Update: Bună, în ultimul timp mi-am trimis mesaje cu cineva care locuiește în Belgia. Sunt confuză pentru că ea vorbește în daneză, iar eu în engleză. Primește ea mesajele mele în daneză? Vă rog, vreau să știu dacă facebook traduce automat sau ceva"

Dacă stăm să judecăm după cum era scris mesajul ei pe Yahoo! Answers, prima întrebare ar fi dacă Eve e sigură că ea însăși vorbește engleză pentru că mesajul ei părea scris cu piciorul stâng, după trei sticle de Stalinskaya. Cumva, e mai bine că Facebook nu traduce mesaje automat, pentru că dacă ar fi fost integrat cu Google Translate ai avea toate șansele ca tu să întrebi cum e vremea și la ea să ajungă o întrebare despre licheni.

Regina Dramatismului

Kristen este tristă pentru că unul dintre colegii ei a decis să o blocheze pe Facebook.

"Ce îl determină pe un tip să te șteargă de pe Facebook? Am un tip la muncă și m-a șters în miezul nopții din lista lui."

Nu vom întreba ce căutai tu pe profilul lui la miezul nopții dar, în general, dacă cineva de la muncă nu te place și te blochează de pe profilul lui, mă gândesc că poate, poate, nu mai taci din gură. Sau pentru că aduci la birou numai mâncare cu foarte mult usturoi. Dar eu cred ca e de la vorbit.

Ar trebui ca un cartof să aibă un alt cartof?

Și apoi a apărut această întrebare care a rupt firul logic al universului:

"Ar trebui ca Facebook-ul și Yahoo mail-ul meu să aibă același e-mail?"

Ar trebui ca pisica și câinele meu să aibă același câine? Ar trebui ca televizorul și calculatorul meu sa aibă același calculator? Ar trebui ca mama mea și tatăl meu să aibă același tată? STAI! Ignoră ultima întrebare. E greșită de pe Pluto încoace. Asta ar fi foarte foarte greșit. Vezi ce face o alegere proastă a cuvintelor din oameni? Yahoo Mail este un serviciu de e-mail. Poți să îți folosești adresa de Yahoo Mail pentru Facebook. Deși, cine mai folosește Yahoo!?

Concluzie

Mi-ar plăcea foarte mult să pot să scriu o concluzie acum, dar sincer, singurul lucru la care mă pot gândi este dacă am oameni în lista de prieteni care îmi salvează pozele și fac profiluri false cu ele. Sau dacă există vreun inidan care vrea să îmi scrie, dar nu poate pentru că Facebook nu traduce mesajele automat. Și mai ales, încerc să îmi aduc aminte dacă am trimis vreodată poze care nu ar trebuie să fie nicăieri pe internet, și dacă da, oare oamenii ăia încă mă plac?