Tech Lolz - Ediția cu antivirus: Tu ai face sex neprotejat cu cineva pe care nu cunoști?

Unii utilizatori de pe internet sunt ca fetele virgine înainte de banchetul de terminarea liceului: complet pe lângă. De obicei, fac introduceri lungi articolelor mele din seria Tech Lolz, dar de data aceasta voi trece direct la subiect pentru că nu mai am răbdare; un tip a întrebat de ce folosim software antivirus. Haideți să râdem cât îi răspundem.

Despre cine e vorba "aicișa"...

Ok, poate ar trebui să reformulez totuși, căci poate nu este evident: un tip, în anul 2015, a cumpărat un calculator, l-a aprins, s-a conectat la Internet, a deschis un navigator web, a ajuns pe Yahoo! Answers (probabil i-a luat ceva) și apoi, dar doar APOI, a întrebat oamenii: De ce folosiți software antivirus?.

Știți meme-ul de pe 9gag pe care scrie "I am not even mad, that’s amazing" (Nici măcar nu sunt siderat, este remarcabil)? Cam așa mă simt și eu acum vis-a-vis de Dharmendra. Da, așa îl cheamă. Sau o cheamă. Nu sunt foarte sigură.

Cel mai probabil, până când a ajuns pe pagina de Yahoo!, deja avea 63 de toolbar-uri instalate, o legiune întreagă de troieni și, serios acum!, dacă a ajuns pe Yahoo! Answers cu siguranță a ajuns și pe ceva site-uri de porn înainte. Nu intri pe net și, înainte să dai Google după Sasha Grey, tu intri pe Yahoo! Answers. Nimeni nu face asta. Nimeni.

Să ai sau să nu ai un calculator funcțional? Aceasta este întrebarea

Înainte să devenim serioși, aș vrea să vă citez și unul dintre răspunsurile pe care le-a primit Dharm..Darhme..Dohorl.. fata asta:

"Pentru a preveni impotriva unui virus."

Ha? Ce de-a cuvânt în frază în predicat cu conjuncție. Voi ce preveniți împotrivă?

Și mai este și "băietul" ăsta:

"De ce îl folosesc? Pentru că se potrivește cu personalitatea mea, bineînțeles. Faptul că este un instrument care îmi protejează calculatorul nu are nimic de a face cu motivul principal."

Ignorând sarcasmul lui, probabil că personalitatea lui e beton. Beton? Zid? Wall? Firewall? V-ați prins? :D

De ce ai nevoie de un antivirus?

Și aici vorbesc doar cu tine Dharmendra, pentru că ești probabil singurul care nu are un antivirus. Ai nevoie de un antivirus pentru a-i ține la distanță pe cei care ar putea să îți atace calculatorul, sau care ar putea să îți fure pozele tale nud. Cu alte cuvinte, virușii sunt programe scrise de băieți deștepți, cu intenții rele și mult timp liber. Ele au ca scop să îți strice ție feng shui-ul.

Unul dintre tipurile de viruși peste care s-ar putea să dai, sau, mă rog, să dea el peste tine, este Troianul. Precum calul din legendele antice, Troianul se infiltrează în calculatorul tău și are rol de poarta de acces pentru hackeri. Mai poți fi vandalizat și de adware, adică de o mie de ferestre pop-up cu reclame pline de texte ciudate și super oferte false. Reține că nu, calculatorul tău nu se află în pericol și nu, nici nu poți să îți mărești penisul.

Indiferent de sistemul de operare pe care lucrezi, ai nevoie de antivirus pentru că internetul e un loc mare și nesigur. Cei mai multi viruși sunt construiți pentru Windows, pentru că acesta este cel mai comun sistem de operare, dar nici Apple sau Linux nu sunt ca sufrageria mamei de sigure.

Dacă vrei să te asiguri că fotografiile pe care ți le-a făcut fosta prietenă la nudiști sunt în siguranță, instalează un antivirus bun. Aruncă o privire în secțiunea de
Securitate și vezi de ce antivirus ai nevoie pentru sistemul tău și ia-l cât de repede poți. După ce l-ai instalat, pune-l la treabă. Din timp în timp, ca să fii sigur că totul este în regulă, încearcă să folosești și scannere gratuite online de antivirus. E la fel ca atunci când faci sex cu un milion de femei (ai vrea tu): trebuie să porți prezervativ de fiecare dată și din când în când să treci și pe la doctor ca să fii sigur.

Concluzie

Mai este nevoie de o concluzie? Dragă Dharmendra, instalează-ți un antivirus bun și apoi propovăduiește această practică în țara ta. Niciun sistem de operare nu este suficient de bun încât să lupte zilnic cu miliardele de viruși construiți pe bandă rulantă. Cât timp internetul este printre noi, băieții răi vor găsi o metodă să îți vandalizeze "sertarele" cu poze, date personale sau, mai rău, conturile tale de social media.