Tech Lolz: Fumatul îți face calculatorul să duhnească?!?

Se știe că vara este sezonul universal al mirosurilor neplăcute. În autobuz, la mall, la muncă, în parc, oriunde vrei să te duci, îți e imposibil să nu dai peste un astfel de miros. Totuși, nu aș fi crezut că duhoarea poate să vină din propriul calculator. Nici nu contează ce cred eu. Ca de fiecare dată, există cineva pe internet care poate să îmi spună că greșesc în concepția mea naivă. Aparent, dacă fumezi lângă calculator, acesta miroase mai rău decât ai fi crezut vreodată posibil. Hai să vedem ce se întâmplă de fapt și cum putem salva situația astfel încât să nu ne trezim cu un calculator urât-mirositor.

Odorizantele cu miros de pin sau poate anti-tutun

Nu este nemaintalnit ca oamenii să fumeze în timp ce lucrează la calculator. Dar repercusiunile acestui gest sunt ceva mai grave decât aș fi crezut. Hai să vedem detaliile:

Am citit această discuție - Cum scap de mirosul de țigări din calculator? - începută de tio:

"Sunt fumător și bineînțeles, fumez când stau acasă la calculator. Vinerea trecută m-am mutat de la mama în casa mea și din moment ce calculatoarele erau constant aprinse și camera în care erau este una de fumători, nu am simțit niciun miros. În casa nouă le-am pornit acum vreo 15 minute și mor din cauza mirosului de țigări (poate că e prostesc să auziți asta de la un fumător, dar sper că mă înțelege cineva). Am nevoie de o soluție relativ rapidă pentru că nu pot sta fără calculator sau fără server pentru, să zicem, o săptămână.
Mâine le deschid pe amândouă și curăț praful strâns înăuntru, asta ar trebui să ajute cu mirosul, dar nu cred că scap de el de tot. Știe careva vreo șmecherie bună ca să scap de miros? "

Untitled

Neștiutoare cum sunt, nici nu mi-ar fi trecut prin minte că pot să îmi fac calculatorul să miroasă în ultimul hal. Totuși, nu i-am testat teoria - în sensul că nu mi-am dus calculatorul într-un loc unde nu se fumează ca să îl pornesc și să mă simt “€œca la mama acasă".

Deci ce înțeleg eu din comentariul lui este că nu și-a curățat niciodată calculatorul și foarte posibil că l-a folosit drept scrumieră. Pur și simplu nu pot să înțeleg cum îl pornești pentru 15 minute și nu mai poți respira de cât de urât miroase. Sincer, chiar nu pot.

Mi-am făcut propria teorie legată de desfășurarea acțiunii. Puteți să o testați și voi. Porniți calculatorul/laptopul, aprindeți-vă o țigară și țineți-o lângă ventilatorul calculatorului. Bineînțeles că tot fumul va fi tras înspre calculator. Dar trebuie să ai ghemulețe și ghemulețe de păr și praf în calculator ca să se prindă mirosul de ele.

Deci, concluzia este că fumatul dăunează celor din jurul tău, INCLUSIV calculatorului. Ce spune asta despre tine ca om? Să îi dai cancer sărmanului calculator...

Smoking seriously

Bun, acum că înțelegem despre ce e vorba, hai să vedem cum ne ajută vecinii de pe internet. Utilizatorul ciaran a sugerat:

"[...] Poate niște Old Spice?"

Spray

Claaaar! Dă cu un kilogram de deodorant. Așa cum fac cocalarii, în loc să facă un duș. :) Și de aceea suferim noi restul din cauza acelor mirosuri neplăcute de care vorbeam la început.

Un sfat chiar bun vine de la Journeyman Geek:

"Odorizantele de aer sunt o idee bună. Cel puțin pe termen scurt.
Te-ar ajuta și să îți dezasamblezi calculatorul cât de mult posibil și să ștergi tot ce nu e electric cu o soluție pe bază de oțet. [...] Mai există și agent reducător al mirosului pe bază de minerale ca o opțiune.
Oricum, asta e doar o curățenie așa că nu rezolvă exact problema originală. Unele dintre lucrurile care nu funcționează ar fi orezul, nisipul de pisică, esențe parfumate sau aerisirea simplă. [...]"

Deci, luăm câțiva brăduți din ăia de mașină, îi legăm de toate cablurile posibile și lăsăm natura să își urmeze cursul? Să ne asigurăm că totuși sunt cu esență anti-tutun. Măcar trecem direct la treabă.

Și care a fost deșteptu' care a sugerat nisipul de pisică? Chiar vreau să îl cunosc și să înțeleg logica din spatele gândirii sale. Dacă se întâmplă să mai ai și o pisică prin casă… vai de tine.

Dar hai să extragem esențialul din toată discuția asta. În principiu, trebuie să îți desfaci calculatorul și să te apuci să îl cureți. Am zis-o încontinuu și o voi zice de fiecare dată când pot: printre lucrurile de bază pe care trebuie să le faci când ai un calculator, curățarea lui de praf este în top 3. Cred că am să fac un ghid pentru voi. Să fiți pe fază. Știți doar că vă dau cel mai bun sfat presărat cu puțină ironie și sarcasm. Altfel cum v-ați aminti ceea ce vă zic?

Dacă calculatorul tău arată ca în poza de mai jos, te rog să te oprești din citit, să te oprești din orice făceai, să închizi calculatorul, să pui crema de mâini deoparte și să te faci util.

dusty

Puțină atenție din când în când face minuni

Bun, deci să nu vă treacă prin cap că tio a ajuns în situația de față pentru că fuma în jurul calculatorului, ci din cauză că nu s-a sinchisit niciodată să îl curețe.

Hai să aruncăm o privire pe sugestia făcută de eric b:

"Poți începe prin a da cu aspiratorul în carcasă și prin a curăța părțile calculatorului cu un prosop curat, eventual cu puțin parfum pe el. După ce ai scăpat de toată mizeria, eu cred că deja o să miroși diferența. Praful poate produce fum când se încălzește chiar și pe un calculator nefumător. Asigură-te că nu a rămas praf deloc. "

În principiu, da, asta e tot ce e de făcut.

Dacă faci asta pentru prima oară, îți sugerez să te folosești de You Tube ca să vezi cum să îți desfaci calculatorul și să scoți murdăria din el, dar cel mai important, să înveți cum să îl pui la loc pe tot. Și, dacă din întâmplare, la sfârșit te trezești cu o mână de șurubele în plus, stai liniștit. E un semn că ai făcut o treabă bună.

De exemplu, uite mai jos acest videoclip de pe YouTube unde îți arată cum să îți cureți calculatorul ca un bărbat ce ești:

La câte ori mi-am desfăcut laptopul să îl curăț, mă mir cum mai stă într-o bucată având în vedere că am, foarte posibil, toate șuruburile care îl țineau legat, într-o punguță.

E mai ușor la calculatoare decât la laptopuri așa că încearcă să găsești orice referințe video sau eventual să faci poze înainte și după. Și înarmează-te cu o tonă de răbdare. Poate fi un proces destul de pretențios. Ca o alternativă, în special pentru laptopuri și dacă ești începător, apelează cu încredere la un specialist. Este mai sigur decât să te apuci tu, neștiind ce faci.

DustyComputer

Per total, vreau să vă gândiți la calculatorul vostru ca la copilul vostru. Deși sunt sigură că unii dintre voi deja fac așa. Mai faceți-i o băiță din când în când. La FIGURAT!! Prin băiță mă refer la o curățare cu foarte puțină, sau chiar fără apă.

Puteți folosi și aspiratorul. Poate aspira praful ăla fără probleme din carcasă, dar pentru părțile unde nu poate ajunge, trebuie să faceți voi treaba. De aceea, aspiratorul este pretabil calculatoarelor desktop.

Concluzie

Bun, ca și concluzie, nu vă spun eu cum să vă trăiți viața și ce să fumați sau nu, dar vă voi spune cum trebuie să vă purtați cu calculatorul vostru. E o doamnă, ce pana mea! Așa că mai ușor cu curățatul casei și mai multă atenție calculatorului. :) Vă rog!
Aveți grijă de voi și ne vedem săptămâna următoare!