Tech Lolz: Ideile bune nu vin mereu de la niște genii

Câteodată stau și mă uit la unii oameni și încerc să îmi dau seama cum au reușit să rămână în viață până acum. Iar unii dintre ei o duc chiar binișor, dacă nu chiar foarte bine. Este un mister complet pentru mine. Unii dintre ei sunt chiar genii. Îmi aduc aminte că aveam un amic pe vremuri care avea un IQ de trei cifre și niciuna dintre ele nu era 0 și nici 1. Și, în timp ce putea să rezolve probleme de macroeconomie și să ofere pe hârtie soluții fiabile pentru a opri foametea din lumea a treia, nu putea să răspundă la o întrebare simplă, cum ar fi dacă vrea ceai sau cafea la micul dejun. Pentru că era atât de multă gălăgie în creierul lui, nu putea să dea un răspuns întrebărilor de tip da sau nu, vreau asta sau asta pe loc. Chiar și așa, sunt convinsă că nu ar fi reușit să fie atât de alandala ca băiatul ăsta despre care vă voi povesti imediat.

Lumea este prea mică pentru unii oameni

Săpam agale prin profuzimile Internetului și, deși aveam multe subiecte amuzante cu care să vă bodogăn aici, m-am oprit și am citit de vreo 7 ori ca să înțeleg ce vrea să spună puștiul ăsta aici.

Vă recomand ca pe parcursul lecturării mesajului lui, care e la fel de lung precum Marele Zid Chinezesc, să intrați pe YouTube și să lăsați să cânte în fundal piesa The World Is Not Enough pentru că se potrivește de minune cu grandomania de bazar turcesc a acestui om.

Bună, sunt o persoană FOARTE TIMIDĂ, nu îmi place să interacționez prea mult cu oamenii. Fac o groază de bani din afacerea mea (am 20 de ani). Munca pe care o fac eu este să creez saituri de la zero (practic pornind de la un Notepad gol până la milioane de linii de cod) și, apoi, înseamnă muncă de marketing până le extind foarte mult. Apoi câștig din advertising. Sunt propriul meu șef.
Sunt foarte bun la programat automatizări, ceea ce înseamnă că pot administra toată chestia asta singur (de fapt scripturile și boții mei pot să facă singuri asta cât eu savurez un Martini pe o plajă oriunde în lume.)
Ceea ce fac eu este atât de simplu, încât nu vreau să divulg lucruri și secrete despre munca mea nimănui. Dacă aș angaja programatori și i-aș învăța, vor înțelege foarte repede despre ce este vorba și își vor da seama că e atât de simplu încât pot face și ei singuri treaba asta de la ei de acasă. Ceea ce înseamnă că vor apărea competitori în piață.
Dacă spun oricui că dețin o companie de web, au impresia că sunt un copil care se joacă și el pe calculator.
Nu știu cum să dezvolt o companie mare. Am destui bani cât să cumpăr un birou imens, să îl amenajez, să pun un logo mare și luminos afară...dar..ce anume vor face oamenii acolo, dacă totul poate fi automatizat cu ajutorul inteligenței artificiale? Dacă cineva mă poate învăța cum anume să sparg activitatea mea în departamente mici și cum ar trebui să funcționeze aceste departamente simultan….Am nevoie doar de o direcție.

Personal cred că vi se pare și vouă la fel de țăcănit cum mi s-a părut mie. Sincer cea mai bună imagine pe care am găsit-o să descrie reacția mea a fost asta:

jackie chan meme

Aaaaaa…. hm. De unde să încep. Habar nu am. Cel mai bun răspuns pe care l-a primit copilul ăsta a fost de la un tip pe nume Mark, naiba știe de unde, care a spus scurt și la obiect:

Nuș'

Traducerea Ro-Ro a textului de mai sus

Este foarte posibil ca mulți (sau toți) să fie confuzi în urma acestei lecturi. Ca să nu citiți și voi de șapte ori ce a vrut Mark să ne dedice mai sus, vă ajut eu cu o traducere simplă.

  • Joe a descoperit cum să facă saituri foarte repede pentru că a automatizat niște procese, cel mai probabil.
  • Se pare că acest lucru l-a ajutat să câștige o căruță cu coviltir de bani (așa zice el, până nu îi număr și cheltui, nu cred).
  • El face toate astea de unul singur de acasă, sau consumând băuturi alcoolice pe o plajă divină, probabil într-un stat în care e legal să bea sub 21 de ani. Pentru că își permite. Mai mult, ne spune că își permite chiar să pună și o firmă luminoasă deasupra ușii biroului uriaș pe care, evident, și-l permite, în care ar lucra oameni pe care, evident, își permite să îi angajeze.
  • El pretinde că munca lui este foarte ușoară și se teme că dacă angajează oameni, ei se vor prinde cât de ușor e, o să își dea demisia cu viteza cu care printezi o foaie goală și își vor face propriile lor firme. Implicit va avea competiție, înainte ca el să apuce să spună poporului că are o firmă gigantică de web development.
  • Așa că planul lui este să construiască o companie gigantică, dar fără oameni (?!?!?!?!) ca să fie Dă Pleiăr din piață.
  • Și, de fapt, singura lui problemă așa cum spune la început este că… e timid și are probleme în a socializa cu oamenii.

Wow. Așadar, avem un băiet de 20 de ani, deștept, care probabil a inventat un algoritm foarte tare, care întreabă cum să își construiască o companie uriașă fără să angajeze oameni în ea, pe Yahoo! Answers. Repet: pe Yahoo! Answers.

mad

Sunt totuși curioasă ce înțelege el prin munca aia de marketing pe care o depune ca să crească saiturile, din care câștigă apoi plasând reclame pe ele. Pentru că, de aici din țara asta semidezvoltată de unde mă uit eu, mie îmi pare că băiatul ăsta face niște spam și black SEO cu succes. Dragă Captcha, eu zic să arunci un ochi. Ți-a scăpat unul. Unul care cere sfaturi de business pe Yahoo! Answers. Serios, ce e neatenția asta?

Concluzie

Iată, dragii moșului, de ce e bine ca tinerii să meargă și la o facultate. Pentru că acolo pot învăța, de exemplu, cum poți funcționa într-o economie normală, într-o lume normală și mai ales cum să își facă prieteni care să îi spună că e idiot dacă intră pe Yahoo! Answers să întrebe străini cum să își facă o firmă, fără să își facă de fapt o firmă. Puneți mâna pe carte.